Partidul National Liberal nu va vota bugetul pe 2010. Masura anuntata de Crin Antonescu este intarita la RFI de vice-presedintele PNL Mariana Campeanu, fost ministru al Muncii, care afirma ca bugetul pe acest an este nerealist.

Ea a spus ca bugetul pe acest an este nerealist : "Nu votam acest buget pentru ca este un buget total nerealist, asa cum a fost si cel de la inceputul anului trecut. Este fundamentat pe incasarea unor venituri nerealiste, pe o crestere nerealista, pe cheltuieli care nu sunt bine structurate si in primul si in primul rand nu are nici o viziune pentru iesirea tarii din criza sau pentru ameliorarea acestor efecte".

Mariana Campeanu a dat ca exemplu bugetul de asigurari pentru somaj.

"Acolo, valoarea pentru masurile active este la nivelul anului trecut, iar suma de anul trecut a fost mult mai mica decat cea din 2008. In 2009, cand a inceput criza, cand s-a stiut si de amploarea ei, pentru ca in foarte multe tari deja se manifesta, suma pentru masurile active, deci cele care sa incurajeze pastrarea locurilor de munca sau formarea altor locuri de munca a fost mult diminuata, iar anul acesta este mentinuta la acelasi nivel. Suma celor care vor intra in somaj la fel este nerealista", a explicat fostul ministru al Muncii.

Vice-presedintele Partidului National Liberal a precizat ca bugetul pe 2010 nu prevede suficienti bani pentru ajutorul de somaj.

"Chiar daca in 2010 ar fi 645 de mii de someri (cum estimeaza Guvernul - n.r.), suma prevazuta in buget nu este suficienta pentru plata acestora", a spus Campeanu.

"Este un buget facut sa spunem asa de un contabilm, care a adunat niste cifre pe orizontala si pe verticala si a trebuit sa-i dea o cheie", a conchis liderul liberal.