Legea privind Agentia Nationala de Integritate risca sa ajunga din nou la Curtea Constitutionala, a declarat la RFI presedintele Consiliului National al PSD, fostul premier Adrian Nastase. Social-democratul a afirmat ca, in cazul noii legi, se procedeaza "cu aceeasi lipsa de inteligenta".

Descarca fisierul audio in format MP3

"In ceea ce priveste situatia la care s-a ajuns, absolut jenanta pentru seful statului si pentru ministrii care au sustinut aceasta varianta neconstitutionala, sigur ca trebuie facute reparatiile de rigoare. Dar se procedeaza iar cu aceeasi lipsa de inteligenta si riscam sa ajungem din nou intr-o situatie in care o noua Curte Constitutionala sau aceeasi se va pronunta in conditiile unei exceptii ridicate intr-un proces, in legatura cu o solutie adoptata pe picior", a declarat parlamentarul social-democrat.

In opinia lui Adrian Nastase, este "umilitor" ca seful statului a chemat partidele la consultari, in timp ce Guvernul vine cu propria varianta de modificare a legii ANI.

"Mi se pare absolut umilitor pentru Parlament si pentru partidele politice ca in timp ce se desfasoara eventuala procedura de consultare la Cotroceni, sa afli ca de fapt Guvernul deja a trimis la Parlament o formula de reparatie capitala pentru aceasta lege", a spus Nastase.

Fostul prim-ministru a afirmat ca viitoarea lege a Agentiei Nationale de Integritate ar putea avea "dificultati" in a fi aplicata.

"Eu cred ca daca stateam cateva zile sa reflectam cu totii la cea mai buna solutie, am fi gasit o formula care sa nu fie cumva ridicola, pentru ca asta ne va pune fara indoiala intr-o situatie oarecum penibila in fata electoratului. Intai taiem si pe urma masuram si o sa avem probabil din nou dificultati in a pune in aplicare aceasta lege", a declarat Nastase.

Declaratia lui Nastase a fost facuta in contextul in care noul proiect al Legii ANI - inaintat de Guvern sub denumirea "Proiectul de lege privind consolidarea integritatii in exercitarea functiilor si demnitatilor publice" - este miercuri in dezbaterea Camerei Deputatilor.