Liderul Sindical Vasile Marica a declarat in aceasta seara, la Realitatea TV, ca a fost batut de fostul sef al Vamii Giurgiu, Marius Ungureanu, care l-ar fi urmarit pe acesta pana in curtea casei si i-ar fi dat un pumn.

Vasile MaricaFoto: Agerpres

"Am plecat de la o emisiune tv, m-am dus acasa, iar acolo a venit dupa mine si mi-a zis sa stau de vorba cu el. Eu i-am spus: ba nu am ce discuta si atunci mi-a dat un pumn. Am sunat la 112, am fost la politie, la IML, iar de acolo m-au trimis la urgente la Floreasca ca sa nu am cumva probleme neurologice. Ma bucur ca nu am reactionat fiindca aveam o lopata la indemana", povesteste Vasile Marica care spune ca a avut probleme similare si in 2003 cu "aceeasi indivizi".

Istoricul relatiilor Marica-Ungureanu

Marius Ungureanu, fost sef vama, a declarat la inceputul acestui an ca i-a dat mita lui Vasile Marica in perioada 1997-2002. "Din '97 pana in 2002 ii dadeam bani, cate 2.200-2.500 dolari pe luna", a spus Marius Ungureanu, fost sef de tura si de vama la Giurgiu.

"Marica a sanatajat toti directorii ANV, indiferent de culoare politica", "stia secunda de secunda tot ce se misca in punctele vamale, pe langa amenintarile de proteste", a spus Ungureanu.

El a precizat ca a mai facut un autodenunt in 2003, dar nu s-a intamplat nimic. Acum, el s-a autodenuntat la DNA: "Sper ca de data aceasta lucrurile sa se clarifice".

In replica, liderul sindicatului Sed Lex, Vasile Marica, l-a acuzat in februarie pe Traian Basescuca a purtat negocieri, in perioada 4 - 14 februarie, cu fostul vames Marius Ungureanu, care a afirmat in urma cu cateva zile ca i-a oferit mita lui Marica.

"In numele cetateanului Marica ii cer demisia presedintelui pentru aceste fapte grave", a spus el, intr-o conferinta de presa.

"Am primit informatii ca acest infractor de drept comun - Marius Ungureanu - care e cunoscut consumator de droguri a purtat negocieri cu presedintele Romaniei in perioada 4 - 14 februarie pana cand presedintele a facut declaratiile la Romania Libera in asa fel incat sa declare despre mine lucruri neadevarate", a spus el.