Cum transformi o retea sociala intr-o retea de afaceri. Milioane de consumatori comenteaza pe Facebook. Ii asculta companiile din Romania? Raspunsul este: "din ce in ce mai mult". Dati "like"? Daca vrei sa ai vizibilitate in web 2.0 e musai sa existi pe Facebook. Reteaua sociala a momentului nu mai este doar un loc in care sa-ti reintalnesti prietenii sau o modalitate de divertisment, ci si un instrument de business, prin care sa-ti promovezi afacerile. Ba chiar incepe sa arate din ce in ce mai mult ca un monopol. Integral in Capital.

Business ReportFoto: Colaj foto

Proiecte de case mici cu mansarda. Locuinta ideala, pe un teren de 300-400 mp. Vrei sa te muti langa oras, la casa. Numai ca banii sunt o mare problema. Asa ca decizi sa iei un teren un pic mai mic decat ti-ai fi dorit, doar-doar ti-or ramane bani sa ridici casa la rosu. Mai jos iti prezentam cele mai interesante proiecte de case mici cu mansarda pe care le gasesti pe internet. Primul proiect de case mici, dar cu mansarda, care ne-a atras atentia a fost Casa Laguna, o locuinta cu o amprenta la sol mic (73 mp), dar perfecta pentru o familie cu patru persoane, intrucat suprafata desfasurata este de 170 mp. Casa are 3 dormitoare si doua bai. Casa este in imaginea de la inceputul articolului. Integral pe GreatNews.ro

Daca nu stim cand trecem la euro, in ce valuta trebuie sa ne imprumutam? Pana cand Romania se angajeaza sa inceapa sa se incadreze in criteriile de la Maastricht mai este doar un an. Romania isi mentine obiectivul aderarii la euro in 2015, prin intrarea in mecanismul ERM II la orizontul anilor 2013-2014, urmand ca pana in 2014 sa reduca deficitul structural sub 0,7% din PIB, potrivit Programului de convergenta pentru 2012, adoptat de Guvern. Reiterarea obiectivului de trecere la euro in 2015 de catre Guvern va determina companiile - principalele beneficiare ale reluarii creditarii - sa continuie sa se imprumute in valuta, informeaza Finantistii.ro

Electrificarea Romaniei - o noua incercare. Dupa esecul inregistrat in perioada de boom economic, cabinetul MRU reia programul de electrificare a tarii. Fondurile necesare sunt estimate la 990 milioane de lei pentru urmatorii trei-patru ani. Anuntat cu mare fast, in 2006, de catre premierul de atunci, Calin Popescu-Tariceanu, programul de electrificare a Romaniei 2007-2009 a fost un esec total. Dupa trei ani de cand cele aproape 100.000 de gospodarii trebuia sa beneficieze de energie electrica, noul guvern promite ca in urmatorii patru ani va racorda la reteaua de distributie gospodariile neelectrificate, informeaza Capital.

Deputatii au injumatatit garantiile necesare pentru acordarea esalonarii creantelor fiscale. Zilele trecute, Camera Deputatilor a adoptat pe articole un proiect de lege care prevede reducerea la jumatate a garantiilor ce trebuie depuse de contribuabili pentru a beneficia de esalonarea datoriilor fiscale. Desi a fost adoptat, proiectul de lege nu a putut intra la vot final datorita lipsei de cvorum. Acesta este inscris pe ordinea de zi din data de 8 mai, pentru a intra la vot final, anunta Finantistii.ro

Privatizarea, solutia pentru Oltchim. Plin de datorii, cu salariile neplatite si lucrand cu doar o mica parte din capacitatea de productie optima, combinatul petrochimic Ramnicu Valcea are putine sanse de supravietuire, altele decat privatizarea, crede Wojciech Zaremba, reprezentantul grupului german PCC, actionar minoritar la Oltchim. Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor de ieri a aprobat printre altele si situatiile financiare aferente anului trecut precum si bugetul pentru anul curent, scrie EVZ.

The Economist: A treia revolutie industriala. Obiectele care ne inconjoara sunt facute, de ani buni, dupa aceleasi metode. Acum, digitalizarea pe scara larga schimba tot ce stiam despre productie. Primele victime - angajatii. Prima revolutie industriala a avut loc in secolul al XVIII-lea, in Marea Britanie, odata cu mecanizarea industriei textile. Inainte, muncitorii pierdeau timp si energie lucrand din casutele lor saracacioase; dupa, grupati in tesatorii organizate, au contribuit la nasterea primelor fabrici. Cea de-a doua revolutie industriala a aparut la inceputul secolului trecut, cand Henry Ford a aratat ce inseamna o linie de asamblare adevarata si a inaugurat astfel epoca productiei in masa, relateaza Capital.

Subventiile pe pasuni, furate de la fermieri. Inca de cand Romania este membra a Uniunii Europene, mai exact din 2007, crescatorii de animale pot obtine o subventie despre care s-a vorbit extrem de putin: pe langa ajutorul per capita, de cativa euro pe an, exista si ajutorul pentru pasunat, cuprinse intre 150 si 300 de euro pe an. Desi pare greu de crezut, daca ai o vaca poti obtine pana la 300 de euro pentru a-i asigura pasunatul, iar daca in sat sunt mai putine vaci decat necesarul pentru a acoperi intreaga suprafata disponibila, atunci poti primi chiar mai mult, scrie Adevarul.