Top 20 tari cu cea mai mare probabilitate de intrare in faliment. In timp ce criza economica din Europa continua sa se inflameze, investitorii care detin datorii suverane trebuie sa plateasca rate substantial mai mari pentru a se asigura prin CDS-uri de intarea in incapacitate de plata a tarilor pe care le-au imprumutat. Vedeti in continuare un clasament cu cele mai riscante 20 de tari pentru investitorii in obligatiuni guvernamentale. Jurnalistii de la Business Insider au compilat datele pentru 59 de tari pentru care investitorii pot cumpara protectie la expunerea pe datoriile suverane ale acestora. Continuarea in Capital.

Business ReportFoto: Colaj foto

Preturile de vanzare ale apartamentelor din Bucuresti, pe zone. Proprietarii lasa cel mai mult la pret in cazul apartamentelor cu suprafete mari sau a celor care sunt mai departe de statiile de metrou. Pretul real de vanzare al unui anumit tip de apartament este cea mai importanta informatie pentru cumparatori. In functie de acest pret, cei interesati pot decide daca un anunt e bun sau daca e probabil ca proprietarul sa mai lase mult din pret. Pe de alta parte, pretul cerut initial de vanzatori, mult diferit de cel real de vanzare, nu face decat sa deruteze cumparatorul. Integral pe Finantistii.ro

Romania - comparabila cu SUA, ca rata de schimb a proprietatii. Rata de schimb a proprietatii, in tara noastra, este de aproximativ 2%, comparabila cu cea din Cehia, Bulgaria, Israel si SUA, a declarat, ieri, Catalin Scripcaru, presedintele retelei "Century 21" Romania, citat de Agerpres: "In prezent, in Romania avem o piata foarte joasa. Aceasta ofera, insa, agentilor si consilierilor imobiliari, o oportunitate de castig mai buna ca in alte tari, informeaza Bursa.

Ridicarea de numerar de la ATM-urile din strainatate, mai scumpa decat un capuccino. Cele mai mari comisioane percepute de banci pentru eliberarea de numerar sunt cele pentru cash-ul ridicat de pe cardurile de credit din afara tarii. Indiferent de suma retrasa, nivelul minim al taxelor percepute de cele mai mari banci autohtone la cardurile de credit standard se plaseaza intre 0,77 si 4 euro, ultima valoare depasind costul unui capuccino la multe restaurante din cele mai scumpe orase europene, informeaza Finantistii.ro

Ce planuri are noul lider al pietei asigurarilor. Dupa ce a adunat sub aceeasi sigla doua dintre firmele unde este actionar majoritar, Vienna Insurance Group vrea ca noul Omniasig sa aiba afaceri de 1,2 miliarde de lei in 2012. In aceste conditii, noua entitate va fi, aproape sigur, lider al pietei de asigurari si la final de an. Companiile BCR Asigurari si Omniasig au realizat anul trecut aproximativ 19% din volumul de prime brute subscrise pe piata asiᅡgurarilor din Romania. Compania forᅡmata prin fuziunea celor doua se numeste Omniasig Vienna Insurance Group si este noul lider al pietei locale de asigurari, relateaza Capital.