Topolinski selecteaza constructorii pentru mall si cumpara inca 66 de apartamente. Compania Benevo, controlata de omul de afaceri canadian Michael Topolinski (49 de ani), se afla in etapa finala de selectie a constructorilor pentru dezvoltarea centrului comercial Victoria City, ce va fi construit in locul fostei fabrici Textile Dacia din zona Bucurestii Noi a Capitalei. "Procesul de selectie se va incheia in maxim 2-3 saptamani. Trebuie sa alegem intre trei companii de constructii. In iunie vom incepe constructia centrului comercial, care va dura 14 luni. Inaugurarea proiectului este programata pentru luna octombrie a anului 2015", a declarat pentruCapitalMichael Topolinski.

BUSINESS REPORTFoto: Colaj foto

La ce pret vinde Hidroelectrica energia electrica, in acest an. Hidroelectrica cel mai mare producator de energie electrica din Romania, in insolventa, a contractat 95% din energia pe acest an la un pret mediu de circa 160 de lei, format din 189 de lei, pretul cu care vinde energia pe piata, si 115 lei, pretul reglementat cu care da energie populatiei. Pretul Hidroelectrica este sub pretul mediu actual al pietei, care este de 170 de lei/MWh, si aproape de costurile de productie ale companiei, de aproape 150 de lei/MWh, asa cum au fost estimate de administratorul judiciar Remus Borza. Totusi, primele doua luni ale acestui an au adus un profit de 125 de milioane de lei, potrivit lui Borza, anuntaEconomica.net.

Miracol economic: guvernul Ponta a impuscat toti iepurii dintr-o lovitura, fara sa-i omoare! Nimeni nu a inteles nimic din anuntul premierului Victor Ponta, conform caruia "cei aflati in piata libera" vor avea preturi mai mici la energie si gaze naturale incepand cu intai aprilie. Si nu-i pacaleala. Marii consumatori, care pana de curand au utilizat toate mijloacele de persuasiune pe care le aveau la indemana pentru a demonstra ca liberalizarea pietei gazelor si subventiile acordate energiei regenerabile duc la faliment industria autohtona au tacut brusc, dupa anuntul premierului privind pachetul de sprijin acordat lor. Probabil isi fac calcule, sau deja au inghitit pe nemestecate gogoasa protectiei statului, paradoxal, intr-o piata din ce in ce mai libera, informeazaEnergy-Center.ro.

Macarie Alexandru, noul director general interimar al CFR Marfa. Conducerea CFR SA a fost preluata interimar de Macarie Alexandru Moldovan, director general adjunct la directia tehnica in cadrul companiei care administreaza infrastructura feroviara, care il inlocuieste in aceasta pozitie pe Ionel Voicu, informeaza Mediafax. "Luni declansam o noua procedura pentru selectia unui manager privat la CFR Infrastructura", a declarat ministrul Transporturilor, Dan Sova, intr-o conferinta de presa. El a afirmat ca inlocuirea lui Voicu a fost decisa de Consiliul de Administratie al companiei in urma cu cateva zile. Voicu, director general adjuct pe proiecte europene, a fost numit director general interimar al CFR in luna ianuarie, scrieRomania Libera.

Romanii care vor sa-si cumpere masina noua prin programul "Rabla" se inscrie la unul dintre cei 90 de dealeri auto validati. Aproape 90 de dealeri auto au fost validati in cadrul programului "Rabla 2014", iar 20 au fost respinsi, potrivit Administratiei Fondului de Mediu (AFM). Dosarele admise in programul "Rabla 2014" au fost depuse pentru un numar total de 230 de puncte de lucru/agenti autorizati care vor putea comercializa autovehicule in cadrul programului din acest an. Lista acestora poate fi consultata pe site-ul AFM, la sectiunea "Rabla pentru autovehicule". Dealerii autorizati vor avea la dispozitie 17.000 de tichete, cate au fost alocat anul acesta persoanelor fizice in cadrul programului "Rabla 2014". Tichetele vor fi alocate electronic, in sistemul informatic gestionat de AFM, anuntaAdevarul.

Productia telefonului iPhone 6 va incepe in luna mai. Furnizorii grupului american Apple Inc vor incepe in luna mai productia de serie a display-urilor pentru noua generatie de telefoane iPhone (iPhone 6), care ar urma sa fie lansat pe piata in toamna, au declarat, marti, pentru Reuters surse din interiorul lantului de aprovizionare. Potrivit acestor surse, in prima faza vor fi produse display-urile cu diagonala de 4,7 inci, urmand ca productia modelului cu diagonala de 5,5 inci sa fie amanata mai multe luni. Telefoanele iPhone din actuala generatie (iPhone 5S si 5C) au un ecran cu o diagonala de 4 inci, informeazaCapital.ro.

Grupul Volkswagen vrea sa revolutioneze motorul pe benzina. Nu va dura mult pana cand vom asista la o noua revolutie a motoarelor pe benzina - ne asigura specialistii Grupului Volkswagen. Noua generatie de propulsoare va incorpora ultra-tehnologie, a precizat Ulrich Hackenberg, responsabil tehnic la Audi, cu ocazia conferintei anuale a constructorului german. Noile motoare, care inca se afla in faza de dezvoltare, vor dispune de supraalimentare asistata electromecanic (altfel spus, un sistem turbo electric) si compresie variabila. Turbina actionata electric se afla in atentia specialistilor de mai multi ani, deoarece, separata de motor, ajunge usor la anumite turatii, astfel incat poate interveni eficient la turatii joase ale motorului. Tehnologia aceasta poate fi foarte utila mai ales in cazul motoarelor mici, in 3 cilindri, aflate in plina ofensiva pe piata, scrie24auto.ro.