Proprietarul Altex, Dan Ostahie, va renunta la pozitia de executiv pentru a se concentra pe extinderea si consolidarea companiei in conditiile in care afacerea are o structura complexa, relateaza Business Standard. Gestul acestuia incheie epoca in care antreprenorii detineau si pozitii executive in afacerile pe care le-au fondat.

Desi Ostahie a primit mai multe oferte pentru preluarea Altex, acesta considera ca, in acest moment, vanzarea nu este oportuna si prefera sa continue extinderea Altex si cresterea afacerii. Toti ceilalti antreprenori de profil au iesit din afacerile pe care le-au dezvoltat, prin vanzarea catre investitori strategici si financiari. Primul care deschide lista este Florin Andronescu, fondatorul Flanco. Business Standard prezinta, de asemenea si cazurile lui Gyorgy Baba, fondatorul Cosmo, si Lorand Szarvadi, fondatorul Domo, care au actionat similar cu Andronescu.

Presedintele si proprietarul Altex a cedat functia de director general (CEO) al companiei lui Adrian Urda, care, pana in prezent, ocupa pozitia de director de operatiuni (COO). “Cedarea functiei de CEO nu reprezinta o retragere a mea. Voi ramane presedintele Consiliului de Administratie si ma voi ocupa in continuare de consolidarea si cresterea businessului Altex”, a declarat pentru Business Standard, Dan Ostahie, presedinte Altex. In plus, el a declarat ca promovarea lui Adrian Urda formalizeaza o stare de fapt, intrucat era necesara cresterea autoritatii lui din pozitia de director operational pe fondul cresterii organice a companiei

Business Standard prezinta vanzarile si profitul Altex care sunt estimate pe 2007, explica pierderile companiei din anul trecut si expune prognozele pentru cifra de afaceri pentru anul viitor.