Gafa incredibila a statului roman: Toate extragerile Loteriei fiscale sunt ilegale. Au inlocuit sutele cu unitatile. In Legea Loteriei fiscale scrie negru pe alb ca prima cifra extrasa din urne este cifra unitatilor. Or, statul roman, reprezentat de Ministerul Finantelor si Loteria Romana a stabilit la fiecare dintre cele sase extrageri, in afara legii, ca prima cifra extrasa este cea a sutelor. Astfel, la prima extragere din istorie, cand s-a castigat cu un bon de 6 lei, cei indreptatiti sa ia premiul erau cei cu bonuri in valoare de 600 de lei, scrie Economica.net

BusinessFoto: Colaj foto

Harta infioratoare ascunsa in interiorul iPhone-ului tau, care inregistreaza oriunde te duci, inclusiv orele si datele. Cum sa o dezactivezi. Acesta este, probabil, nici un secret faptul ca hartile din telefonul tau au fost mult timp programate sa identifice unde mergi si sa inregistreze cat de des te duci acolo. Dar va fi, probabil, un soc pentru utilizatorii Apple sa descopere ca telefoanele lor de fapt comploteaza in privinta informatiilor referitoare la harta reala, scrie Dailymail.co.uk. Si mai socant, atunci cand deschizi harta, se refera la cat de multe informatii sunt colectate in secret despre tine - inclusiv data si ora la care ati vizitat diverse locatii si cat timp ai stat acolo de fiecare data, scrie Capital.ro.

Supercamionul lui Ceausescu. ''Cand il vedeau, oamenii isi faceau cruce''. Ceausescu a vrut ca inginerii romani sa-i faca un "camion-gigant" care sa poata duce in bena o incarcatura de 120 tone la un singur transport. Dupa zece ani de proiectare, in '88 era omologat monstrul "DAC 120 DE" cu diametrul rotilor de 3,2 metri, lat cat soseaua, ce cantarea 90 tone cu bena goala si a carui inaltime de 5,4 metri ajungea pana la demarcatia dintre etajele unu si doi ale unui bloc. Supercamioanele romanesti produse la sfarsitul anilor '80 aveau inglobata o tehnologie folosita acum de masinile hibride Toyota. In '88 s-au exportat cinci asemenea "monstri" in Australia, pentru 1.500.000 de dolari, scrie promotor.ro.

Imperiul Domo scade pe zi ce trece: magazinele se inchid unul dupa altul sau raman fara marfa. Lantul de magazine Domo, detinut acum de omul de afaceri Eugen Petrov, isi restrange luna dupa luna activitatea. Iar unitatile care inca mai rezista raman treptat fara marfa. Cum se vede inceputul sfarsitului in cazul celui mai mare al treilea jucator pe piata electroIT din Romania. Schimbari s-au produs si in ceea ce priveste modul de administrare a companiei. Dupa plecarea de la conducerea companiei a sud-coreanului Kim Koellner, revocat din functia de administrator in data de 9 noiembrie, administrarea business-ului Domo a fost preluata de un offshore cu sediul in Cipru, denumit DMU-Domo Management Unit Limited, scrie Economica.net.

OPEC vinde petrolul pentru mai putin de 40 de dolari per baril, o premiera in ultimii sase ani. Pretul mediu pentru petrolul brut vandut de Organizatia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) a scazut pentru prima data dupa 2009 sub pragul de 40 de dolari per baril, o dovada a costurilor financiare ale strategiei cartelului de a-si apara cota de piata, transmite Bloomberg. Cu toate acestea, IEA estimeaza ca preturile scazute la petrol vor mai dura cativa ani, urmand sa revina treptat pana la 80 de dolari pe baril abia in 2020, scrie Capital.ro.

BMW i3 si i8 au ajuns in Romania. Electricul de oras pleaca de la 36.828 de euro, iar sportivul hibrid de la 138.260 de euro. Romania a devenit a 50-a piata la nivel mondial unde activeaza BMW i. Asa cum era normal, producatorul german pune la dispozitie modelele i3 si i8. Noul BMW i3 are un pret de pornire de 36.828 de euro cu TVA, in timp ce BMW i8 este oferit incepand de la 138.260 de euro cu TVA. Electricul de oras al producatorului german este disponibil si in compania unui range extender, bazat pe un motor cu 2 cilindri. Pretul pentru aceasta versiune pleaca de la 42.780 de euro cu TVA, scrie auto-bild.ro.