Care au fost prioritatile Romaniei in ultimii trei ani. Educatia si Sanatatea nu se numara printre ele Prioritatile Romaniei in ultimii trei ai au fost urmatoarele domenii si industrii controlate de stat: industria de petrol, gaze, carbune, industria metalurgica, transporturile aeriene, intermedierile financiare si fondurile de pensii, productia si furnizarea de energie, telecomunicatiile, radioul si televiziunea, administratia publica, in aceasta succesiune. Acestea au fost in ultimii trei ani cel mai bine platite sectoare si domenii controlate de stat, arata anchetele Institutului National de Statistica, pe care le-am comparat. Educatia se afla abia pe pozitia 29 in ordinea prioritatilor guvernului, dupa salariile incasate in ultimii trei ani, iar Sanatatea si asistenta sociala, pe pozitia 35 din topul celor 50 de domenii controlate de stat, scrie Economica.net.

Business ReportFoto: Colaj foto

Bancherii calculeaza cum pun pierderile in carca viitorilor clienti Oficialii bancilor calculeaza deja cum sa puna pierderile in carca viitorilor clienti prin cresterea avansului minim pentru obtinerea unui credit ipotecar la 50%. In prezent, avansul nu depaseste 20%. Acest scenariu insa este credibil doar in cazul in care bancile vor sa puna lacat pe usa la activitatea din Romania. In contextul unei cereri de credite extrem de reduse, cu exceptia programului Prima Casa, care are avansul stabilit prin lege la 5%, si a unei reputatii sifonate a bancilor in fata opiniei publice, este greu de crezut ca bancile isi vor permite luxul de cere avans 50% pentru un credit ipotecar, informeaza Capital.

Prognoza de toamna: Cresterea pe 2015 este revizuita in crestere, la 3,6% Comisia Nationala de Prognoza (CNP) a revizuit in crestere la 3,6% cresterea PIB pentru 2015 si a mentinut la 4,1% estimarea pentru 2016, potrivit variantei de toamna a Prognozei pe termen mediu 2015 - 2019. In prognoza de primavara, estimarile CNP indicau o crestere economica de 3,3% in 2015 si de 3,4% in 2016. Cresterea economica se va mentine ridicata in tot intervalul (2015 - 2019), pentru 2017 fiind estimat un avans al PIB de 4,2%, pentru 2018 - de 4,5%, iar pentru 2019 - de 4,7%. PIB-ul nominal este estimat la 704,5 miliarde de lei in 2015, comparativ cu 701 in prognoza de primavara si 705 miliarde lei in cae anterioara. Pentru 2016, prognoza PIB nominal este estimata la 746,6 miliarde de lei, iar in 2019 - de 905 miliarde lei. Este prognozata si o crestere importanta a cererii interne - avans de 4,6% in 2015, fata de 2,6% anul trecut, si de 4,7% in 2016, anunta Curs de Guvernare.

Scandalul emisiilor afecteaza vanzarile Volkswagen Volkswagen se confrunta cu o incetinire a comenzilor pentru masinile noi, consumatorii abtinandu-se sa faca achizitii, dupa ce producatorul auto a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, a declarat Bernd Osterloh, seful consiliului angajatilor VW, transmite Reuters, potrivit Agerpres. "Cumparatorii sunt prudenti cu achizitiile. Problema emisiilor de dioxid de carbon a afectat mai mult increderea in produsele VW decat problema oxidului de azot", a declarat Bernd Osterloh, integral pe Bursa.ro.

Terenurile pe care existau proiecte pentru malluri inainte de criza, vanate si cumparate de retaileri precum Lidl sau Dedeman Retaileri precum Dedeman sau Lidl au continuat sa se extinda in ultimii ani si au cautat terenuri bune pentru noi magazine. Dezvoltatorii care au cumparat terenuri valoroase, ca vad comercial, au renuntat sa mai faca malluri si le-au vandut retailerilor. Cel mai recent exemplu este cel al austriecilor de la Real4You, care intentionau sa construiasca Mega Malluri la Tirgu Mures, Satu Mare si Focsani, dar si Bucuresti, singurul care a prins contur dupa ce au vandut 70% din firma care detinea terenul fostei fabrici Electroaparataj. Compania a renuntat sa mai construiasca malluri la Tirgu Mures si Satu Mare, iar in locul lor se vor ridica magazine Lidl. anunta Economica.net.

Rockefeller a crescut cu circa 15% pretul locuintelor pe care le face in Tineretului Grup financiar american Rockefeller, care dezvolta in parteneriat cu RPF Development un ansamblu rezidential in buza parcului Tineretului din Bucuresti, a crescut cu aproape 15% preturile locuintelor din acest proiect, desi mai are jumatate de an pana la finalizarea primului bloc. Gigantul Rockefeller este prezent pe piata romaneasca prin intermediul fondului de investitii Europa Capital, a carui pachet majoritar de actiuni l-a cumparat in octombrie 2010. Investitorii au intrat in parteneriat cu dezvoltatorul RPF Developement, controlat tot de actionari americani, alaturi de care construiesc doua ansambluri rezidentiale: Vitan Residence 2, amplasat in apropierea statiei de metrou Mihai Bravu, si Tineretului Park Residence, dezvoltat pe un teren de 6.000 mp cu deschidere la parcul Tineretului. scrie Capital.

Mazda6 de la 8000 de euro: Mereu in forma, adesea ruginita Fiecare moda este ciclica. Pantalonii evazati, discurile de vinil, legumele crescute local si, din pacate, fara a fi ultima pe lista, chiar si rugina la masini. In anii '70, aproape fiecare masina noua ruginea aproape complet in aproximativ sapte ani. In anii '80, unii producatori au descoperit protectia anticoroziva de lunga durata, iar cancerul ruginiu parea sortit sa dispara de pe caroseriile masinilor. 30 de ani mai tarziu, insa, iata ca anumite modele se confrunta din nou cu problema ruginii. Mazda6 (model GH, 2008-2012), o masina foarte buna, de altfel, este un exemplu tipic in acest sens, scrie Auto-Bild.ro.