Se schimba Codul Rutier: cine nu plateste taxele la timp nu mai poate circula cu masina. Amenzile sunt usturatoare. Codul Rutier va fi modificat printr-o Ordonanta de Urgenta, iar noutatea ii vizeaza in special pe cei care isi cumpara o masina. Daca nu declara masina si nu platesc la timp taxele, noii proprietari nu vor mai putea circula cu ea si vor plati amenzi care pot ajunge la 2.500 de lei. Noua modificare a codului rutier instituie un termen de 60 de zile in care noul proprietar al unei masini trebuie sa-si plateasca taxele dupa ce a cumparat-o. In caz contrar, va ramane proprietar al unei masini pe care nu o va mai putea folosi, pentru ca inmatricularea se suspenda de drept. Iar oamenii nu trebuie sa se bazeze pe faptul ca politistul de la Rutiera nu stie daca s-au platit sau nu taxele, pentru ca institutiile vor comunica intre ele, anunta Economica.net.

Business reportFoto: Colaj foto

Romania are cea mai ieftina paine si bautura din UE, dar si salarii mici. Unde se gasesc cele mai scumpe alimente. Romania are cele mai ieftine cereale si cea mai ieftina paine din Europa. Potrivit ultimului studiu Eurostat, la noi preturile sunt la jumatate fata de media din Uniune. La bauturi alcoolice si non alcoolice suntem pe locul doi, dupa bulgari. La polul opus, cele mai scumpe alimente sunt in Danemarca, Suedia, Austria sau Luxemburg. Dar in toate aceste tari si salariile sunt mult mai mari. In 22 de state ale Uniunii Europene, salariul minim pe economie variaza de la 184 de euro, cat este in Bulgaria, la 1.923 euro, cat este in Luxemburg. Romania se incadreaza in topul celor mai mici lefuri, unde ocupa al doilea loc, cu un salariu minim de 270 de euro, adica 1.250 de lei, relateaza StirileProTv.ro.

Rolls-Royce Vision Next 100 si MINI Vision Next 100 - Concepte care anunta viitorul marcilor britanice. Anul acesta, BMW sarbatoreste centenarul, iar denumirea "Vision Next 10" s-a transmis si in curtea Rolls-Royce si MINI. Asa se face ca marcile britanice ne incanta simturile cu conceptele Rolls-Royce Vision Next 100 si MINI Vision Next 100. Desi conceptul pregatit de constructorul britanic pare desprins din filmele SF, caracterul brandului a fost pastrat. Look-ul de coupe, jantele de 28 de inchi ascunse in spatele caroseriei si usile cu deschidere verticala sunt printre primele semne ale viitorului, scrie Auto-bild.ro.

Romania, cea mai mare crestere a costului orar cu forta de munca din UE, in primul trimestru. Romania a inregistrat, in primul trimestru, cea mai mare crestere a costului orar cu forta de munca din Uniunea Europeana, de 10,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut.In Romania, costurile salariale au avansat cu 10,4%, iar cele non-salariale cu 10,3%. Potrivit datelor Eurostat, citate de News.ro, la nivelul UE, avansul costului orar cu forta de munca a fost de 1,7%. Cresteri mari ale costurilor orare cu forta de munca au mai avut loc in primul trimestru in Bulgaria (+7,7%), Estonia (+6,9%), Lituania (+6,1%) si Letonia (+4,7%). Scaderi au fost consemnate in Italia (-1,5%) si Cipru (-0,3%). La nivelul zonei euro, costurile orare cu forta de munca au avansat in acelasi ritm cu cele din UE, cu 1,5%. In ultimul trimestru al anului trecut, aceste costuri au crescut cu 1,3% in zona euro si cu 2% in Uniunea Europeana, relateaza AdevarulFinanciar.

Analiza: De ce cresc preturile apartamentelor in principalele trei piete imobiliare din Romania. In ultimul an, preturile apartamentelor au crescut, chiar daca intr-un ritm diferit, in principalele piete imobiliare ale tarii: Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara, arata o analiza a Imobiliare.ro. Tendinta ascendenta a pretentiilor proprietarilor a fost sustinuta de majorarea cererii, in vreme ce oferta (analiza ia in calcul oferta de apartamente vechi din cele trei piete) a dat semne clare de scadere, cu o singura exceptie - Timisoara. Astfel, in Cluj-Napoca, cea mai scumpa piata rezidentiala a tarii, la finele lunii mai, pretul solicitat de vanzatori ajunsese la 1.209 euro pe metru patrat util - valoare cu 13,9% mai mare decat cea valabila in mai 2015, respectiv 1.061 de euro pe metru patrat, anunta profit.ro.

Retailul de electrocasnice va cunoaste o perioada de boom. Vanzarile de electrocasnice au avut o crestere de doua cifre in primul trimestru, iar aceasta tendinta va continua pe tot parcusul anului, conform jucatorilor din piata. Piata de electronice si electrocasnice s-a ridicat la valoarea de 521 de milioane de euro in primul trimestru, electrocasnicele mici si electronicele fiind sectoarele ce au avut o rata de crestere de doua cifre, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. In ceea ce priveste electrocasnicele mari, acest sector a crescut cu aproape 26% fata de primul trimestru din 2014, pana la o valoare de 102 milioane de euro. Cele mai populare produse au fost uscatoarele de rufe, masinile de spalat vase si plitele. Vanzarile de electrocasnice mici au insumat 37 de milioane de euro, o crestere de 20%, aspiratoarele fiind vedetele categoriei. La fel de bine s-au vandut si aparatele dedicate femeilor pentru indepartarea parului, dar si cele de ingrijire a parului, conform unui studiu de piata al GfK, citat de Capital.