O casiera de la Cora a cedat nervos la doua noaptea, iar clientii, trimisi la o alta coada, au fost la un pas de rascoala.

Etichete de preturi puse aiurea, bidoane de suc sparte si pungi rupte, "placerile" shoppingului in nocturna.

O miscare de protest spontana s-a declansat in noaptea de 22 spre 23 decembrie in magazinul Cora Militari din Bucuresti, cand la ora 2.00 o casierita a spus: "Nu mai pot". Coplesita de puhoiul de oameni si carucioare care nu se mai sfarsea, biata angajata a clacat si a zis ca inchide casa.

Dupa doua ore de asteptat la coada, clientii nocturni au fost trimisi politicos sa se aseze din nou la rand, la celelalte case de marcat. ingroziti c-o sa-i apuce dimineata in magazin, cumparatorii au explodat in urlete de razboi: "Deschideti casa la loc!", "Sa vina sefii si sa aduca acum alta casiera!", "Nu mai am rabdare, vreau sa iau acum produsele si sa plec", "Unde-s sefii?", "S-au ascuns in birou?", "Iese razboi civil!"

Precaut, un agent de paza cu casti in urechi s-a apropiat de turbulenti, cu solie de sus: "Aveti perfecta dreptate. sefii or sa vina imediat, va promit. Numai va rog frumos, daca puteti, un pic mai incet". Casiera vinovata a fost indata flancata de doua femei (sefele) cu chipuri aspre, care in vazul cumparatorilor i-au aplicat un interogatoriu umilitor : "De ce-ai inchis?". "Eu am intrat in tura de la 16.30 si...nu mai rezist". "Da drumul la casa si scaneaza-le produsele la clienti".

Fata a izbucnit in plans si cu o voce rugatoare a baiguit: "Nu mai scanez fiindca nu mai pot". "Bine, nu te mai da in spectacol aici. Numara-ti bonurile si iesi de pe casa". Casierita a plecat de la post cu capul in jos, escortata de agentul de paza cu casti in urechi. Multimea a ridicat din nou glasul: "N-are nici o vina femeia", "si cu noi cum ramane?", "Aduceti pe altcineva pe casa!"

Integral in Gandul