Petrom se judeca cu Guvernul Romaniei. In joc sunt 90 de milioane de euro. OMV Petrom, una dintre cele mai mari companii romanesti, are in derulare un proces cu Fiscul roman. In joc sunt 413 milioane de lei, sume reprezentand impozite cerute companiei in anii trecuti pe care le-a platit, dar le-a contestat in instanta. Termenul de judecata este in noiembrie. OMV Petrom a platit Fiscului 413 milioane de lei, ca urmare a stabilirii de catre organul fiscal a unor obligatii de plata suplimentare aferente perioadei 2007-2015, dupa cum se arata in prospectul de emisiune pentru vanzarea unui pachet minoritar de actiuni, care va fi demarata de Fondul Proprietatea, relateaza Economica.net.

Business reportFoto: Colaj foto

Romania: Povara creditelor pentru locuinte in tara proprietarilor. Romania este tara din UE in care proprietarii care au luat credite ipotecare intimpina cele mai mari greutati pentru a achita costurile aferente locuintei pe care o detin, potrivit datelor Eurostat. Cu exceptia Greciei, situatia se repeta, insa, si pentru cei care nu au accesat un imprumut scadent in prezent, ceea ce trimite la cresterea generalizata a facturilor la intretinere, curent electric, gaze etc. Pe fondul ponderii relativ reduse a remunerarii salariatilor la nivelul economiei nationale, ratele de impovarare a costului locuintei sunt similare pentru proprietarii aflati intr-un contract de credit si pentru cei care locuiesc cu chirie la pret de piata, situatie mai rar intalnita in Occident. In plus, Romania mai are doua particularitati care complica situatia : Prima, Romania este tara din UE cu cea mai mare rata a proprietarilor de locuinte in totalul populatiei (96,1%, la polul opus fiind, foarte interesant, chiar locomotiva europeana Germania, cu 52,4%), scrie CursdeGuvernare.ro.

Negritoiu, ASF: City Insurance nu a facut mare lucru. Mi-e teama ca nu iau prea in serios planul de redresare.Raportarile City Insurance cu privire la punerea in practica a masurilor din planul redresare financiara sunt "subtiri" si arata o lipsa de seriozitate din partea actionarilor asiguratorului, a declarat presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Misu Negritoiu, intr-un interviu. "City Insurance nu a facut mare lucru. Raportarea pe luna august este foarte subtire. Mi-e teama ca nu iau prea in serios planul de redresare, este o parere personala. Nu avem semnale suficiente sau serioase ca la City Insurance s-ar fi facut lucrurile. Disputele noastre cu actionarii companiei sunt pe cifre si ele trebuie confirmate de raportul de audit, pe care Deloitte il va finaliza pana la data de 14 octombrie", a afirmat Negritoiu, citat de Profit.ro.

Tinerii evita platile prin internet banking. Doar o treime dintre tinerii din Romania isi achita facturile prin internet banking, desi numarul celor care au carduri este dublu. Totul tine insa de educatia financiara a tinerilor si mai ales de faptul ca multi prefera sa plateasca in numerar. Aproape 66% din tinerii de pana in 25 de ani au un cont curent deschis la o banca din Romania, potrivit unui studiu. Mai putin de jumatate dintre acestia folosesc insa internet banking. Specialistii spun ca de multe ori tinerii nu reusesc sa foloseasca eficient produsele financiare, chiar daca i-ar putea ajuta sa-si gestioneze mai bine banii. 58% dintre tineri castiga cel putin 1.000 de lei, iar 67% dintre ei inca primesc bani de la parinti, anunta Digi 24.

Firmele pot scapa de corectiile financiare care le-au fost aplicate la POS CCE.Asociatia Oamenilor de Afaceri a cerut autoritatilor sa suporte din buget corectiile financiare aplicate tardiv firmelor pentru proiecte din Programul Operational de Competitivitate (POS CCE 2007-2013), aratand ca aceste corectii au generat probleme tocmai firmelor care pot deveni mai competitive ca urmare a finantarii lor prin POS CCE si pot fi deschise sute de procese in instante. Ministerul Finantelor, care a primit cererea, nu a refuzat-o, pastrand-o in analiza. La sfarsitul anului trecut, Guvernul a avizat, la solicitarea Comisiei Europene, aplicarea unei corectii financiare de 2% pentru Programul Operational Sectorial - Cresterea Competitivitatii Economice, pentru cheltuielile efective aferente contractelor de finantare incheiate cu intreprinderi mici si mijlocii pentru care au fost deja incluse cheltuieli in aplicatiile de plata transmise la Bruxelles, relateaza profit.ro.

Colectia lui Michael Schumacher va deveni expozitie permanenta. Michael Schumacher, septuplul campion mondial de Formula 1, a adunat de-a lungul carierei o multime de obiecte de colectie care astazi sunt expuse intr-o zona privata. Dar lucrurile sunt pe cale sa se schimbe intrucat toate obiectele sale vor fi mutate in Cologne, in cadrul MOTORWORLD Koln-Rheinland. Familia lui Schumacher si MOTORWORLD au ajuns la un acord in ceea ce priveste colectia germanului care, pentru prima data, va putea fi admirata de toti fanii pilotului, scrie auto-bild.