Anchetele grele care ar fi fost compromise de modificarile dorite de parlamentari la legile justitiei. Incendiul de la Colectiv, crima de la metrou si atentatul din Vitan nu ar fi putut fi rezolvate daca in Codurile Penale ar fi fost incluse modificarile pe care parlamentarii vor sa le aduca legilor justitiei. Parlamentarii pregatesc luni o noua mutilare a Legilor justitiei. Sub pretextul transpunerii in legislatie a Directivei privind prezumtia de nevinovatie, Comisia parlamentara speciala condusa de deputatul PSD Florin Iordache vrea sa treaca o serie de amendente extrem de controversate la Codul Penal si Codul de Procedura Penala. Unele par gandite cu dedicatie pentru salvarea unor categorii anume de inculpati, altele limiteaza drastic mijloacele de proba, iar altele reprezinta intimidari evidente la adresa anchetatorilor. Concret, in varianta agreata de parlamentari, articolul care defineste mijloacele de proba suna cam asa: "inscrisuri, rapoarte de expertiza, procese-verbale, fotografii, mijloace materiale de proba". Din definitie este eliminat raportul de constatare ca mijloc de proba. In plus, se abroga si alineatul care ofera posibilitea procurorilor sa utilizeze "orice alt mijloc de proba care nu este interzis prin lege". De pilda, camerele de luat vederi stradale, nefiind enumerate in mod explicit in definitia mijloacelor de proba, nu ar mai putea fi utilizate, relateazaAdevarul.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Procurorii au gasit e-mailuri in care fabrica Hexi il avertiza pe Condrea ca a depistat in bidoanele de suprasept bacteria pseudomonas, pe care dezinfectatul ar fi trebuit s-o omoare in spitale! Biocidele contrafacute erau atat de ineficiente ca erau ele insele contaminate cu germeni! "Sefu". Acesta este subiectul e-mailului ajuns in posesia procurorilor. Pe 28 septembrie 2011, I.P., director de productie si biochimist la Hexi Pharma, le scrie urgent patronului Dan Condrea si directorului general Flori Dinu. "Suprasept este contaminat in continuare cu Pseudomonas aeruginosa!", ii anunta, ingrijorat, omul din fabrica. Un germene periculos traia in bidoanele care urmau sa ajunga in spitale ca sa omoare exact acel germene, printre alte bacterii, virusuri si spori! E-mailurile sunt astazi la dosarul care a devenit public. Si ele atesta cat de mare a fost frauda. E-mailurile demonstreaza cat de intins a fost riscul la adresa vietii pacientilor, permis si de ignoranta unui sistem medical inselat, dar si complice! Corespondenta angajatilor are loc nu pe e-mailurile de firma, ci pe cele de yahoo.com. Directorul de productie tocmai primise rezultatele analizelor de la Unilab, laboratorul de casa al Hexi Pharma, relateazaTolo.ro.

Rezervorul de iluzii al romanului. Bolile psihice intra in faze acute in momente de restriste nationala.Crizele se inmultesc. Probleme creeaza insa nu doar polarizarea prin manipulare a poporului, ca o parte sa sustina aruncarea in aer a democratiei.Probleme majore ne creeaza insa si mecanismele noastre de aparare psihologica. Bunaoara capacitatea noastra de a ne minti frumos cand este prea urat in jur. Caci de resurse de iluzii chiar inepuizabile se bucura unii romani. In fata vertiginoasei nerusinari cu care, la umbra doliului national, li se demonteaza statul de drept, multi coboara ochii, rusinati. Unii, ce-i drept, sunt revoltati si protesteaza. Prea multi prefera insa autoamagirea. Si nu putini se resemneaza, rationalizand, c-o fi si o pati. Ca vor vedea ei, PSD-istii, la urmatoarele alegeri. Ca n-ar fi dracul chiar asa de negru. C-am fi invatat sa rezistam. Ca mai e timp. Ca nu-i vor lasa occidentalii. Sau CCR. Sau poate chiar, culmea, Tudose, cine stie. Ca se va scoate in afara legii PSD, caci urmareste scopuri anticonstitutionale. Etc.￯Vedem toti, (dar) dam atentie foarte putini pericolului, refuzam sa credem ca se poate intampla" (nenoricirea cea mare), nota recent o observatoare atenta si sagace a refularii de catre romani, a catastrofei politico-juridice din Romania. Efectul inadecvarii in replica la insolenta mafiei politice din Romania risca sa fie devastator. Si nu e vorba, in context, doar de imposibilitatea judecarii multor violatori, asasini si mari hoti cu protectie politica; a unor infractori sau penali sus-pusi ca Dragnea, Tariceanu si Ghita; sau a altora, aparati doar de emascularea procuraturii romanesti si intarirea pana peste poate a drepturilor acordate si celor mai iresponsabili si violenti delincventi de drept comun, scrieDeutsche Welle.

Scrisori catre regele Mihai I. "Sint femeie de la tara, de la coarnele plugului. Te iubim, Majestate!" Harul unei magii neasteptate s-a asternut in jurul Palatului Regal, in ultimele ore in care zeci de mii de oameni au venit sa isi ia adio de la ultimul monarh al tarii. Printre zabrelele gardului care imprejmuieste cladirea, raze de soare lumineaza chipul regelui Mihai I ￯ desenat stangaci, cu mina de creion a unui scolar pe coli albe, pictat sau imprimat pe hartie fotografica. Nu te vom uita niciodata ￯ promisiunea simpla si adesea inselatoare imprimata deopotriva pe crucile din lemn putred si pe criptele din marmura neagra ￯ pare astazi sincera. Mii de oameni sosesc, luandu-le locul celor care, noaptea trecuta, au venit sa ii aduca un omagiu regelui. La capatul cozii, spre Sala Palatului, un barbat spune: "In noi, in noi e mizeria. Maretia - care trebuie contemplata cu modestie - am supus-o la corvezi". De peste strada, din unghiul in care vegheaza carele de televiziune, multimea de oameni care asteapta in fata Palatului Regal nu are alt chip decat doliul si oboseala. Pe masura ce te apropii, insa, dai de o energie surprinzatoare, careia i-am putea spune dragoste. Oamenii de aici nu au fost adusi de primari, nici de autocare inchiriate de partide, nici de zgomot nu au fost atrasi. E o liniste usor trista, dar incarcata de mirare: tineri si batrani se minuneaza unul de altul, cand se descopera in acelasi loc, cu aceleasi emotii - citeste integral pePressOne.

Tanara care a santajat sexual un om de afaceri roman timp de patru luni. Cu ce amenintari "l-a stors" de 27.000 de euro. Omul de afaceri gorjean Mihai Barsescu le-a platit in doar cateva luni unei tinere de 20 de ani si complicelui ei suma de 27.000 de euro, pentru ca aceasta sa nu-i spuna sotiei sale despre relatie pe care cei doi ar fi avut-o si ca ar fi ramas insarcinata. Daiana Ilinca, de 20 de ani, si Ovidiu Laurentiu Caldararu (27 de ani), cunoscut sub porecla Boby, au fost prinsi in flagrant in Targu Jiu, in urma cu cateva zile, in timp ce primeau de la omul de afaceri Mihai Barsescu o suma de bani, ca urmare a santajului pe care cei doi l-au exercitat asupra acestuia timp de cateva luni. Suma pe care Mihai Barsescu, de 60 de ani, le-a dat-o in total s-a ridicat la 27.000 de euro. Potrivit procurorilor, santajul a asupra omului de afaceri a inceput din luna august. Acesta a fost constrans sa le dea bani, pentru ca acestia sa nu-i spuna sotiei sale sau sa dezvaluie in spatiul public relatia cu Daiana Ilinica. La inceput, sustin procurorii, omul de afaceri a convenit cu Caldararu sa-i dea suma de de 6.000 de euro in doua transe, intalnindu-se in doua zone din Targu Jiu, in zile diferite, pentru a-i da bani. Santajul nu s-a oprit aici, omului de afaceri fiindu-i cerute mereu sume de bani. El a fost sunat chiar de catre cineva care s-a recomandat drept tatal tinerei, convenind cu el sa-i dea 3.000 de euro si un autoturism de 6.000 de euro. Mai tarziu, familia tinerei i-a returnat autoturismul si a cerut contravaloarea, suma pe care a primit-o, anuntaAdevarul.

Ungaria: Retorica incarcata de ura in campania electorala - tunurile pe Soros. Un parlamentar al partidului de guvernare Fidesz a postat o poza cu un porc sacrificat, pe care era scris numele miliardarului american de origine ungara George Soros. Inca o dovada a atmosferei toxice din Ungaria. Janos Pocs, un deputat al partidului lui Orban Fidesz crede ca este amuzant, dar gluma este proasta. Politicianul a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie de la o traditionala taiere a porcului. In imagine este un grup de oameni, in fata lor se afla porcul sacrificat. Pe pielea animalului, sta scris in ungureste: "Acesta a fost Soros!!!" Este de fapt un joc de cuvinte in limba maghiara care inseamna: "El era la rand!!!" Pocs a comentat astfel: "Ei au acum un porc mai putin..." si a adaugat un Smiley care ranjeste. Gestul lui Pocs a starnit o mare comotie publica. Peste 1.000 de utilizatori ai Facebook i-au trimis parlamentarului mesaje critice. Pocs a explicat ca nu intelege toata agitatia, ca nu ar fi vorba de George Soros, miliardarul american pe care premierul ungar Viktor Orban il combate de mai multa vreme in campanii publice. Dezmintirea penibila a parlamentarului i-a suparat pe multi in opinia publica ungara, inclusiv pe unii din tabara moderat conservatoare. Intre timp, 120 de intelectuali unguri renumiti, printre care scriitorul Gyorgy Konrad, filosofii Agnes Heller si Gaspar Miklos Tamas, precum si regizoarea Ildiko Enyedi, cer demisia lui Pocs, noteazaDeustche Welle.