Magnatul afacerilor evreiesti, Sir Bernard Schreier a deschis proces, la Londra, impotriva Elbit Medical Imaging, sustinand ca firma imobiliara israeliana a fost impinsa afara din proiectul mamut al complextului Casa Radio, din Bucuresti, Romania.

Schreier cere 33,5 milioane de euro. Dosarul sau se refera la o optiune de achizitionare a unei cote de 25% din proiectul romanesc, la care lucrarile de constructie au inceput cu cateva luni in urma. Elbit argumenteaza ca Schreier nu a platit pentru optiune, scrie Haaretz citat de Rador.

Surse din cadrul companiei Elbit, care este controlata de Moti Zisser, spun ca procesul este lipsit de temei. Ele sustin ca optiunea a fost prelungita, dar a expirat la sfarsitul anului trecut. Optiunea i-a fost oferita lui Schreier la o suma mai mica decat valoarea actuala a proiectului, care a inceput sa urce pe masura ce proiectul avanseaza. În orice caz, Elbit nu mai cauta un partener pentru acest proiect.

Schreier este partenerul Zisser intr-o alta intreprindere uriasa - Obuda Island din Budapesta.

Complexul Casa Radio este unul din cele mai mari proiecte din Europa de est. Investitia estimata ar urma sa ajunga la un miliard de dolari. Elbit are o cota de 75% din proiectul a carui constructie va dura pana la sase ani. Guvernul roman detine 15% din proiect, iar restul de 10% revin unei companii turce.

Complexul va acoperi 360.000 de metri patrati si va consta dintr-un mall pentru cumparaturi si un centru urbanistic cu o suprafata totala de 132.000 de mp - unul din cele mai mari din Europa. Va cuprinde apartamente, un hotel, un cazinou, supermarket si centru de conferinte si conventii. Vor fi si doua turnuri inalte de 135 de metri, fiecare acoperind 53.000 de mp si urmand a se numara intre cele mai inalte cladiri din Bucuresti.