Acvariul de recif e ultima moda printre milio­narii din Bucuresti si comunele dimprejur. Toti il vor „big” sau „big-big” si pentru asta sunt dispusi sa dea intre 10.000 si 50.000 euro, in functie de tonaj. Cel de doua mii de litri costa numai 20.000 euroi, iar la unul de patru tone, pretul creste proportional.

Acvariul de recif e ultima moda printre milio­narii din Bucuresti si comunele dimprejur. Toti il vor „big” sau „big-big” si pentru asta sunt dispusi sa dea intre 10.000 si 50.000 euro, in functie de tonaj. Cel de doua mii de litri costa numai 20.000 euroi, iar la unul de patru tone, pretul creste proportional. Acvaristul Dorin Hanganu nu s-a multumit sa le vanda acvarii bogatasilor, ci a luat-o logic: „Daca-s milionari, mai mari sau mai mici, putem face usor legatura ca multi prefera, in schimbul unei sume «de», sa-si ia grija si sa stie ca nu-i da batai de cap acvariul ala.."

Ultimele cuceriri ale stiintei sunt disponibile si la Bucuresti: „Pentru 1200 euro, acvariile mai pricopsite le echipam cu niste mici computere (cam cat un pachet de tigari n.r.) care masoara toti parametrii: Ph, Redox, conductivitate, salinita­te, temperatura, poate sa comande luminile, sa-ti hraneasca pestii automat, orice poate sa faca”. Dorin Hanganu are deja patru musterii care si-au tras computer de acvariu in Bucuresti si e convins ca e doar o chestiune de luni pana cand va avea toate acvariile la care asigura mentenanta conectate la internet: „Pot sa stau la birou si sa am acvariul din Snagov, acvariul din Primaverii, acvariul din Corbeanca si la fiecare sa-i vad parametrii. Nu-i viitorul, e prezentul."

Integral in Gandul