Persoanele care vor dori sa achizitioneze un imobil – un apartament, de exemplu – vor putea afla din 2012 de pe internet pretul de vanzare al unor proprietati similare din aceeasi zona, potrivit unui proiect al Agentiei de Cadastru. Proiectul se desfasoara deja in faza pilot in Buzau, urmand sa fie finalizat la sfarsitul acestui an, acoperirea nationala fiind estimata pentru 2012.

Accesand site-ul respectiv, potentialii clienti vor putea afla instantaneu preturile din anumite zone, pe care le vor putea compara cu cele cerute pe piata. Va fi facut public si numarul de tranzactii derulate, ceea ce va oferi informatii despre dinamica respectivei zone.

“Am incheiat acorduri cu o serie de banci si cu notarii publici. Noi vom centraliza aceste date, respectiv preturile de tranzactionare, suprafata apartamentelor si altele. In mod evident acest lucru va aduce mult mai multa transparenta pe piata imobiliara”, a declarat pentru Gandul Adrian Nica, purtator de cuvant al Agentiei Nationale de Cadastru si de Publicitate Imobiliara.

Integral in Gandul.