Plasamentele pe piata futures de la Sibiu devin incet, dar sigur o modalitate importanta de rotunjire a veniturilor pentru romanii cu ceva cunostinte in domeniul financiar. Speculatorii vor avea la dispozitie si un nou indice legat de aceasta data de bursa de la Sofia.

„Bursa din Sibiu ofera anumite facilitati pe care pana de curand Bursa de Valori Bucuresti nu le oferea. De aceea oamenii cu bani au inceput sa joace din ce in ce mai mult pe piata futures. Dar piata din Sibiu este o piata riscanta, unde neavizatii nu prea au ce cauta“, sustine Iulian Panait, presedintele firmei de consultanta financiara KTD Invest.

Totusi, numarul celor care au ales Sibiul pentru a-si plasa si multiplica economiile a crescut semnificativ in ultima perioada. „Practic, intr-un singur an, numarul celor care speculeaza la Sibiu a crescut de la 3.500 la 6.500“, spune Teodor Ancuta, presedintele Sibex. Pe primul trimestru din 2008, la Sibiu s-au tranzactionat 1,1 milioane de contracte, fata de doar 500.000 in 2007.

Integral in Cotidianul.