E.ON Gaz si Distrigaz Sud cer imperios o scumpire a gazelor, dar Autoritatea de Reglementare spune ca nu au adus documente doveditoare in acest sens.

Cei doi mari distribuitori de gaze din Romania - Distrigaz Sud si E.ON Gaz - au tot cerut in ultimul timp Autoritatii pentru Reglementare in Energie sa accepte scumpirea gazelor cu procente semnificative, insa nu au adus documente care sa justifice aceasta actiune, ne-a spus Gabriel Sirbu, director tarife in cadrul Autoritatii.

Pana cand acest lucru nu se va intampla, ANRE nu le va accepta pretentiile, indiferent de cate declaratii de presa vor face si ce amenintari privind reducerea volumelor importate aduc. Mai mult, distribuitorii sunt invitati sa plece daca actuala situatie nu le convine. „E foarte simplu. Nu am primit nici un fel de documente, nici pana la 1 aprilie, nici in prezent, care sa ateste cu cat importa ei gazul.

Daca nu-mi dau elemente concrete, nu pot sa iau nici o masura.

In ceea ce priveste avertismentele ca vor diminua livrarile, le readuc aminte ca, pe langa drepturi, au si obligatii asumate. Daca ei cred ca nu se mai poate asa, sunt liberi sa plece. Ne strangem mana, bem o bere si la revedere. Pot sa vina la fel de bine altii“, precizeaza Sirbu.

In repetate randuri, Romania Distrigaz Sud si E.ON Gaz au cerut cresterea pretului la gaze, sustinand ca pierd zilnic sute de mii de euro din cauza ca ANRE nu ajusteaza pretul pentru consumatori la noul nivel de pret al gazelor din import. Distribuitorii nu iau insa in calcul o actiune in instanta impotriva Autoritatii.

Integral in Cotidianul