Hewlett-Packard cumpara EDS. Oficialii Hewlett-Packard sunt in discutii in vederea preluarii companiei Electronic Data Systems, cea mai importanta achizitie facuta de la preluarea Compaq. Conform The New York Times, tranzactia s-ar situa in jurul valorii de 13 miliarde de dolari.

Bagheta magica a Apple. In timp ce competitorii dezvolta produse trase la indigo, s-ar parea ca Steve Jobs pregateste surprize de o anvergura greu de imaginat. Apple coaguleaza o vasta coalitie de companii in jurul unei viziuni care merge mult mai departe de agitatia actuala din jurul iPhone, o viziune in care broadband-ul wireless si interfetele de tip touch-sensitive se combina cu senzori de miscare incorporati, dezvaluie Money Express.

Secretele exproprierilor la autostrazi. Intr-o secretomanie bine exersata, CNADNR apeleaza de mai bine de zece ani la o forma de asistenta juridica prin care furnizeaza contracte confidentiale unor societati de consultanta si case de avocatura. Ponderea sumelor variaza intre 1 si 5 procente din valoarea totala a fiecarei lucrari, astfel ca la o autostrada comisionul avocatilor poate depasi 20 de milioane de euro, dezvaluie Saptamana Financiara.

Scad stocurile de iPhone. Natalie Kerris, purtatoarea de cuvant a Apple, a anuntat intr-un inteviu ca stocurile de iPhone aproape au disparut din magazinele online Apple din SUA si Marea Britanie, conform Bloomberg.

Cele mai rapide si scumpe automobile din lume. Printre celebrele topuri ale revistei Forbes se afla si unul al celor mai rapide automobile de strada din lume. Primul loc este ocupat anul acesta de Ultimate Aero (foto), model creat de americanii de la Shelby SuperCars (SSC). Acesta atinge o viteza maxima de 412 km/ora si este capabil de o acceleratie de la 0 la 100 km/ora in doar 2,78 secunde, potrivit AutoNews.

La Caixa ar putea plati peste 70 mil. euro pentru Libra Bank. Fondul american de investitii Broadhurst urmeaza sa incaseze peste 70 de milioane de euro din vanzarea participatiilor care insumeaza 100% din capitalul Libra Bank catre grupul spaniol La Caixa, afirma surse bancare, citate de Ziarul Financiar.

Top managerii romani investesc 35.000 de euro in propria educatie. Circa o treime dintre top managerii inscrisi in programul de Executive MBA al Wien University Executive Academy in Romania isi platesc pe cont propriu cursurile, in valoare de 35.000 de euro, a declarat pentru Business Standard decanul WU Executive Academy, Bodo B. Schlegelmilch.

Cele mai puternice branduri de lux. Louis Vuitton este cel mai valoros brand de lux din lume, conform unui studiu intocmit de compania Millward Brown si prezentat de revista „Forbes“. Acesta valoreaza 25,74 de milioane de dolari, un „chilipir“ daca comparam aceasta suma cu cat echivaleaza cel mai valoros brand din lume, Google - 86,1 miliarde de dolari, scrie Evenimentul Zilei.

Ministerul Transporturilor a modernizat un singur drum in 2007. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a deschis traficului anul trecut doar 46 de kilometri modernizati, dintr-un total planificat de peste 300, scrie Cotidianul.

O ambitie de doua stele. Investitiile de peste 130 mil. euro pe care Radu Enache - actionarul majoritar al retelei de hoteluri Continental - si le propune pentru urmatorii trei ani l-ar putea transforma in proprietarul celui mai mare lant din Romania. Marele pariu: hotelurile de doua stele, o nisa ignorata de toti competitorii sai, potrivit Money Express.

Evaluarea - una dintre cele mai sigure profesii. Desi activitatea de evaluare are implicatii majore asupra unor chestiuni de natura profund litigioasa, cum ar fi retrocedarile de cladiri si terenuri sau stabilirea „pretului corect“ al companiilor, evaluatorii asigurati nu au inregistrat, pana acum, nicio dauna pe politele lor, scrie Saptamana Financiara.

Allianz-Tiriac: Asiguratorii au pierdut 50 - 80 mil. euro anul trecut. Cristian Constantinescu, directorul general al Allianz-Tiriac, estimeaza ca piata asigurarilor a inregistrat anul trecut pierderi nete de 50-80 mil. euro, in principal din cauza asigurarilor auto, dar si a celor pentru riscuri financiare, scrie Ziarul Financiar.

Putere de cumparare la 40% din media UE. Puterea de cumparare a romanilor se situeaza la peste 40% din media Uniunii Europene, iar in 2013 va depasi 50%, scrie Evenimentul Zilei.

Motorina, la Bucuresti, mai scumpa ca in Madrid. Ultima scumpire a motorinei, operata in reteaua de benzinarii a grupului Rompetrol, a ridicat pretul combustibilului diesel peste nivelul celui din Spania sau din Austria. La Bucuresti, motorina Euro 5 costa 4,71 lei (1,28 euro) la Rompetrol, in timp ce echivalentul sau comercializat de Petrom, OMV Premium Diesel, a urcat vineri la 4,57 lei (1,24 euro), scrie Romania libera.