Atisreal se extinde in Europa prin achizitia Barnes Daniels and Partners. Compania de consultanta Atisreal, parte a BNP Paribas, a anuntat extinderea pe piata europeana prin achizitia companiei Barnes Daniels and Partners, cu sediul central in Jersey. Atisreal, care este activa pe 15 piete europene, a declarat ca isi va intensifica prezenta in Marea Britanie si va crea o noua filiala: Atisreal Jersey. In ultimele saptamani, Atisreal a intrat, de asemenea, pe pietele din Grecia si Cipru, scrie Capital.

UE va propune reglementari pentru eliminarea barierelor in comertul pe internet. Comisarul european pentru protectia consumatorilor, Meglena Kuneva, a declarat vineri ca va propune un nou pachet de reglementari, care va facilita comertul eficient si sigur prin intermediul internetului pentru toti cei 490 de milioane de clienti de pe teritoriul UE. Circa 150 de milioane de cetateni europeni apeleaza periodic la site-uri de cumparaturi sau licitatii online, precum amazon.com sau eBay, dar numai 30 de milioane dintre acestia decid sa achizitioneze bunuri sau servicii din afara granitelor propriului stat, scrie Financiarul.com.

Cum luati inapoi banii pe vechea taxa auto. In baza unei cereri de restituire si a chitantelor care dovedesc plata taxei in perioada 1 ianuarie 2007 - 30 iunie 2008, platitorii isi pot recupera diferenta dintre actuala si noua taxa, scrie Cotidianul.

Deloitte: Costurile pentru sanatatea romanilor vor creste cu 85% pana in 2012. Cheltuielile alocate pentru sanatate pe cap de locuitor vor creste cu 85% pana in 2012, fata de nivelul din 2007, pe masura ce Romania isi va alinia sistemul sanitar la cel al Uniunii Europene, iar veniturile si consumul de servicii medicale se vor majora, potrivit unui studiu Deloitte, citeaza Ziarul Financiar.

Ploaie de comenzi: 100 de Sandero pe zi. Romanii s-au inghesuit sa-si comande modelul in cinci usi, desi test drive-ul abia s-a incheiat, iar varianta diesel nu este inca disponibila. Dacia primeste in fiecare zi circa 100 de comenzi pentru Sandero, potrivit datelor furnizate Evenimentului Zilei de companie. In total, romanii au comandat circa 1.600 autoturisme de la lansarea modelului in cinci usi, pe 3 iunie, si pana ieri. Livrarile vor incepe saptamana viitoare.

"Era" expatilor in functii de conducere se apropie de final. "Era" managerilor expati (straini) aflati la carma business-urilor din Romania se apropie de final, odata cu plusul de valoare demonstrat in ultimul timp de managerii autohtoni, au declarat pentru DailyBusiness specialisti HR.

Orasele in care se traieste cel mai bine: Zurich si Viena. Zurich si Viena se afla pe prima pozitie in topul oraselor in care se traieste cel mai bine, top realizat de cabinetul Mercer. Acestea sunt urmate de Geneva, Vancouver, Auckland, Dusseldorf, Munchen, Franckfurt, Berna si Sydney, scrie Capital.

Gazprom a stabilit pretul mediu la gaze naturale: 402 USD/1.000 mc. Preturi-record inseamna profituri-record. In acest an, gazul pentru Europa se va scumpi pana la 401-402 dolari mia de metri cubi. Asa spune Gazprom, care spera sa obtina, astfel, venituri suplimentare de 24,5 miliarde de dolari, scrie Financiarul.com.

Dragos Simion, presedintele Flamingo, castiga 5.000 de euro brut pe luna. Dragos Simion, presedintele Consiliului de Administratie al retailerului IT&C si de electrocasnice Flamingo International (FLA), are un salariu brut lunar de 5.000 de euro pentru primul an de mandat, nivelul fiind aprobat de actionarii companiei in cadrul AGA de bilant din luna mai. Castigul brut pe primele 12 luni de mandat al sefului Flamingo se ridica astfel la 60.000 de euro, scrie Ziarul Financiar.