Standardele hostelurilor europene au crescut in ultimii ani. Majoritatea au fost renovate si transformate, informeaza revista britanica The Times. Pentru cineva care nu a mai intrat intr-un hostel european din ‘90, transformarea lor ar fi socanta, abia de le-ar mai recunoaste. Amenajate cu gust sigur de designeri profesionisti, dotate cu plasme sau cabine de dus care simuleaza ploaia, localizate in centrul orasului, cateva din aceste hosteluri ar face sa paleasca de invidie un hotel de cinici stele.

Deci, fara comentarii suplimentare, iata aici 10 din cele mai bune hosteluri, evaluate de turistii care utilizeaza cel mai popular site de inchiriere pentru hosteluri, hostelbookers.com, si citate de The Times.

Lisbon Lounge (Lisabona) - rating: 99%

1) Nu conteaza despre ce domeniu vorbesti, insa pentru o perioada mare de timp, un feedback de 99% nu e foarte "normal". Iar, in ce priveste hostelurile, sa-i multumesti constant pe toti vizitatorii este o imposibilitate statistica.

Insa se pare ca el nu se poate spune cat de bun este, coplesind asteptarile. Toate facilitatile uzuale sunt prezente si corecte, insa sunt infrumusetate de un concept foarte sic de design. Rezultatul? Probabil cel mai frumos hostel din lume. In plus, este localizat in inima istorica a orasului, in arealul cu viata de noapte cea mai intensa. Este aproape de toate mijloacele importante de transport – autobuz, tramvai, metrou. Detine trei living-uri, wireless, minibar si ofera cafea gratuite sau ceai, din partea casei.

Red Nest Hostel (Valencia) - rating: 94%

2) Valencia este cu siguranta un oras cool. Or, intr-un oras cu o asemenea faima, trebuie ca hostelurile sa fie, la randul lor, foarte cool. In varful piramidei de afla Red Nest Hostel, o explozie vibranta de culoare si pop art, care se intind pe un tavan foarte inalt si pe niste caramizi foarte elegante, de cladire apartinand secolului 19.

Miss Sophie’s Hostel (Praga) - rating: 94%

3) Intre hostelurile pragheze, Miss Sophie are un aer de lounge urban. Este un amestec de bun gust intre camere amenajate in stil minimalist, un bar ale carui caramizi sunt lasate descoperite si o bucatarie de mansarda new-yorkeza. Izul compozit da farmecul indescriptibil al locului.

Mandragora Hostel (Budapesta)

4) La prima vedere, Mandragora pare cam de moda veche, genul de loc cu multe draperii si galerii, – dar decorul e mai mult pentru un hipster new age, decat pentru un hippiot nostalgic. Sub aparente de lucru de moda veche se ascunde un loc foarte rafinat si mai mult decat contemporan.

Integral in Romania libera