Atanasiu vrea sa vanda in acest an, la o data neprecizata, pachetul majoritar al statului la Antibiotice. Opozitia sindicatelor nu va fi o piedica pentru AVAS, deoarece liderii nu inteleg tendintele europene.

Autoritatea pentru privatizare va scoate la vanzare, pana la finalul anului, pachetul majoritar pe care-l detine la producatorul de medicamente Antibiotice Iasi, prin licitatie cu strigare, cu toata opozitia sindicatului, a declarat ieri presedintele AVAS, Teodor Atanasiu.

AVAS a abandonatin martie intentia de a-si vinde detinerea pe principiul celui mai bun pret, dupa ce sindicatele din Antibiotice au obtinut in instanta suspendarea controversatei privatizari.

Anterior tensiunilor create intre sindicate si AVAS, comisia de sanatate a Camerei Deputatilor a declansat o investigatie si urma sa prezinte un raport privind situatia de la Antibiotice, dar documentul nu s-a finalizat, deoarece Ministerul Sanatatii nu si-a exprimat punctul de vedere, ne-a declarat deputatul Petru Movila. "Cred ca raportul va aparea in prima saptamana dupa reluarea activitatii parlamentare", ne-a spus Movila.

Integral in Romania Libera