De ce scade pretul companiilor profitabile pe bursa. Piata de capital reprezinta un barometru al economiei, aici cuantificandu-se mai ales rezultatele viitoare anticipate de catre investitori. Iar viitorul pare sumbru. Teoretic, cresterea profitului unei companii ar trebui sa se resimta pozitiv in pretul acelei firme pe bursa, ne anunta Petru Prunea, seful SSIF Broker Cluj. Practic, in ultima perioada, lucrurile au stat invers, scrie Cotidianul.

Expatii adusi de multinationale costa peste un miliard de euro pe an. Cei aproximativ 10.000 de expati care lucreaza in Romania implica pentru companii cheltuieli de 100 milioane de euro lunar si de 1,2 miliarde de euro anual, in conditiile in care valoarea pachetului salarial mediu al unui manager strain ajunge la aproximativ 10.000 de euro pe luna, scrie Ziarul Financiar.

Cele mai cautate insule din Europa. Peste 400.000 de romani isi petrec in acest an concediul in insulele europene. Pe primul loc in topul destinatiilor se afla insulele grecesti, unde un sejur costa mai putin de 400 de euro. Situata in arhipelagul maltez, Gozo este singura destinatie din Europa inclusa de revista Island in topul celor mai apreciate insule, scrie Capital.

Top 10: Fisele de bujii, cel mai tare export al Romaniei. Principalul export al Romaniei, pe categorii de produse, sunt fisele de bujii si seturile de cabluri auto, intr-un Top 10 al vanzarilor externe dominat de constructiile de masini, cele de vapoare si de carburanti, arata datele detaliate ale INS. Romania a luat pe cablurile auto nu mai putin de 1,35 miliarde de euro anul trecut, iar in primul trimestru din acest an s-au mai adaugat 369,6 milioane de euro, scrie Cotidianul.

“Unirea” lui Adamescu sare de 100 mil. €. Valoarea de piata a companiei Unirea Shopping Center (SCDM), care administreaza magazinul cu acelasi nume din centrul Bucurestiului, a ajuns la 104,6 milioane de euro , dupa ce au fost transferate 2% din capitalul acesteia. La sfarsitul lunii iulie, cand s-a realizat ultima tranzactie cu actiunile SCDM, valoarea companiei se ridica la circa 80 milioane de euro, scrie Business Standard.

Novolipetsk Steel din Rusia a preluat firma americana John Maneely pentru 3,5 miliarde dolari. Novolipetsk Steel (NLMK), una dintre cele mai mari otelarii din Rusia, a anuntat, miercuri, semnarea contractului de preluare a producatorului de tevi laminate John Maneely Company (JMC), din Statele Unite, pentru 3,53 miliarde de dolari, potrivit RIA Novosti, scrie Money Express.

IMM-ul viitorului: capital social de 1 euro si inmatriculare online. Societatea Privata Europeana, o noua forma juridica a IMM-urilor, cu capital social minim de un euro, ar putea deveni realitate dupa discutiile cu statele membre, care vor incepe in toamna. Bruxelles-ul doreste, astfel, sa sprijine micile afaceri si sa incurajeze infiintarea de noi firme, scrie Capital.

BNR ar putea alinia "flota" bancilor comerciale la comanda sa in maxim 12 luni. Bancile au inceput sa apeleze din nou la imprumuturi de la BNR, ceea ce da semnalul ca se apropie momentul in care banca centrala va deveni principalul creditor al sistemului bancar. Aceasta situatie, normala pe pietele mature, s-ar putea materializa in maximum 12 luni, spun analistii, iar efectul principal va fi transmiterea mai rapida a intentiilor BNR in piata pentru scopuri ca limitarea creditarii sau a inflatiei, scrie DailyBusiness.

Schimbare in forta: conducerea BRM a fost inlocuita dupa sase luni. Actionarii Bursei Romane de Marfuri au decis marti seara schimbarea conducerii institutiei, la numai sase luni de la numire. La conducerea bursei a venit fostul presedinte BVB, Septimiu Stoica, alaturi de Gabriel Purice, director general. Motivul invocat, conform BRM, a fost acela al conformarii cu noua structura a actionariatului determinata de o majorare de capital care a avut loc in sedinta de marti, scrie Ziarul Financiar.

Noul Audi A6 facelift. Audi A6, principalul concurent in segmentul C premium european, pentru BMW Seria 5 si Mercedes Clasa C, a primit o binevenita operatiune de facelift. Noua versiune este usor de recunoscut gratie tehnologiei LED de la proiectoare si a posteriorului asemanator pana la confuzie cu cele de la A5 si noul A4. Deocamdata se cunosc preturile doar pentru piata germana, care in cazul unei versiuni de intrare in gama, ca cea de 2.0 litri TFSI (pe benzina cu injectie directa), transmisie manuala cu 6 trepte, de 170 CP, este de 34.200 euro, cu 200 de euro mai scumpa decat cea de pana acum, scrie AutoNews.