Henry Paulson: Salvarea companiilor americane va costa pe cetatenii SUA "sute de miliarde de dolari". Henry Paulson, seful Trezoreriei americane, a atentionat astazi ca economia americana si sistemul financiar s-ar fi confruntat cu colapsul daca autoritatile de reglementare nu ar fi intervenit, costurile suportate de cetatenii SUA putandu-se ridica la "sute de miliarde de dolari". In cadrul unei conferinte de presa, in aceasta dimineata, Paulson a trasat liniile descriptive ale noii institutii ce va prelua activele neperformante ale companiilor aflate in impas, scrie Ziarul Financiar.

Un penthouse de peste 200.000 euro s-a vandut in Vama Veche. Un timisorean a cumparat un penthouse de 215.000 euro in primul proiect rezidential din localitatea Vama Veche, din sudul litoralului romanesc, a spus, pentru DailyBusiness.ro, Daniela Muresan, directorul agentiei imobiliare Free-Land, agentul de vanzare al proiectului.

Alitalia zboara spre faliment. Sase sindicate din noua au refuzat planul de relansare dezbatut in cursul serii de ieri. In consecinta, investitorii italieni si-au retras oferta, ceea ce reprezinta un adevarat cosmar pentru Silvio Berlusconi. "Daca nu semnam azi, Alitalia intra in faliment", a declarat ministrul italian al transportului, in cursul zilei de ieri, scrie Capital.

Cand lumea vinde, Warren Buffett cumpara. Fondul de investitii Berkshire Hathaway , detinut de miliardarul Warren Buffett , a decis sa achizitioneze Constellation Energy Group, informeaza Washington Times . MidAmerican Energy Holdings, companie detinuta de Berkshire a declarat ieri ca va cumpara compania de energie Baltimore Constelation pentru suma de 4,7 miliarde de dolari, participand cu o infuzie imediata de capital, in valoare de 1 miliard de dolari, pentru a ajuta compania sa treaca peste caderea brusca a actiunilor ca urmare a zvonurilor privind criza de lichiditati, scrie Ziarul Financiar.

Sugestii pentru investitori: Rusia - si da si nu, Polonia - sigur da, Cehia - mai bine nu. Un studiu al Raiffeisen Capital Management - Viena care analizeaza situatia de pe pietele central si est-europene concluzioneaza ca investitile pe piata rusa ar putea avea succes dar si insucces, in acelasi timp, cele din Cehia ar fi bine sa fie amanate, iar in Polonia ar fi recomandate, scrie Capital.

Immoeast stopeaza proiecte imobiliare cu o valoare de circa doua miliarde de euro, inclusiv in Romania. Dezvoltatorul imobiliar austriac Immoeast va "ingheta" o parte din proiectele anuntate, inclusiv pe piata din Romania, si va opri din bugetul de 4,4 miliarde de euro alocat acestora cel putin doua miliarde de euro, cu scopul de a asigura lichiditati societatii, a anuntat vineri compania, scrie Business Standard.

Noua smecherie a lui Tariceanu la Comunicatii. Guvernul a decis sa reorganizeze Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) la un an si jumatate de la ultima schimbare de titulatura. Aceste modificari survin de fiecare data cand Executivul este pus in situatia de a-l reinstala in functie pe seful institutiei pe care premierul Tariceanu l-a demis nejustificat, scrie Cotidianul.

Presedintele Kosovo are salariul mai mare ca Traian Basescu. Presedintele noului stat Kosovo are cel mai mare salariu de sef de stat din regiunea balcanica. Fatmir Sejdiu castiga circa 2.600 euro pe luna, valoarea fiind chiar mai mare decat are acaum presedintele Traian Basescu, ce incaseaza 9.000 lei, adica 2.450 euro, scrie Capital.

Porsche dezvaluie noul Panamera Gran Turismo. Porsche aduce pentru prima data in lumina reflectoarelor noul Panamera Gran Turismo. Astfel, pe website-ul www.porsche.com/panamera sunt disponibile informatii detaliate despre Panamera, cel mai tanar membru al familiei Porsche. Aici se gasesc inclusiv inregistrari video ale testelor de drum realizate cu prototipul mascat, scrie AutoNews.