Haideti sa va povestesc prin ce sceneta demna de un Caragiale nou, digital, am trecut zilele trecute... Tocmai ii povesteam unui amic ce momente de placere imi oferea firma de cablu la care eram abonat, ce efecte speciale aveam pe ecran, probabil create special de companie cu statii grafice puternice ca sa am eu senzatia ca sunt in anii '60 si trebuie mai degraba sa ghicesc cine e pe ecran decat sa vad... si-mi zice "Pai de ce te stresezi, bai nene?

Iti spun eu unde sa te duci, la niste profesionisti adevarati, televiziune digitala, calitate, adrenalina...". Avea dreptate amicul, si sper sa-l prind cat mai curand sa-i spun ce multumit am fost. Sa-l prind si sa-i sucesc... capacul la cola cu care o sa-i fac cinste pentru sfaturile cele bune.

Si povestea incepe intr-o dimineata, cand eu inca umblu cu un biletel in buzunar pe care mi-am scris numele, asta pana ma trezesc complet. Traversez jumatate de oras sa ajung la sediul digiTv ce mi-a fost recomandat, ca nu ma duc oriunde, eu vreau calitate, eu vreau profesionalism, vreau sa discut cu oameni alesi din spuma spumelor intelectualitatii romanesti.

Ajung la adresa cu pricina, ma uit bine, nu vad nici un sediu luxos facut numai din geam si metal, nici mare, nici luminos... de fapt nu vad nici un sediu de nici un fel de firma. Ma gandesc ca m-a pacalit amicul, sau poate doar visez ca sunt intr-o mahala. Si cum ma pregateam eu sa sun amicul sa intreb cum ajung din mahala la marele sediu, vad o tablita pe care scrie digiTv.

Tablita de-aia de care folosesc vecinii mei de cartier sa-si puna numerele la masini pe locul lor de parcare. Ma uit mai bine, ma gandesc cu parere de rau ca nu mi-am luat binoclul cu mine, si ma apropii...

Sediul e de fapt un apartament de bloc cu scara exterioara, cum si-au facut cativa oameni alimentare la mine in cartier. Nu-i nimic, imi spun, nu trebuie sa ma iau dupa aparente, probabil inauntru or fi piscina, sauna, masaj, toate gratuite, asa ca pentru un viitor client digi. Intru, ma strecor pe niste tunelute care aduc a filme de groaza cu extraterestri care iti sar in spate si infruntand un puternic miros de transpiratie ajung in fata, unde abia asteptam sa dialoghez cu intelectualul angajat din spuma spumelor.

Si ma preia un nene, care voia sa se sinucida, insa nu-l lasam eu cu intrebarile... ce a urmat a fost un dialog in stil Caragiale, dar de data asta digital:

- Cum fac sa cumpar antena?

- Pai nu se poate, zice nenea...

- De ce?

- Nu avem in stoc...

- Atunci imi puteti spune cand vine?

- Nu, s-ar putea in cateva zile, nu stiu...

- Dar aveti un telefon sa sun sa intreb cand vine?

- Nu.....

- Cei de la centrala mi-au spus ca daca vin aici pot cumpara pe loc, si nu astept

- Pai da, ca daca o luati de aici asteptati doar cateva zile, insa altfel dureaza cateva luni

- Pot rezilia oricand?

- Cand v-ati abonat?

- Nu m-am abonat inca, dar daca ma abonez... Deci pot rezilia oricand?

- Da, dar trebuie sa stati un an daca luati in custodie si doi daca cumparati echipamentul....

- Pai si pot rezilia oricand?

- Da...

- Ma costa ceva rezilierea?

- Nu, dar nu puteti rezilia...

- Pai nu ati spus ca pot rezilia?

- Ba da, dar numai dupa ce trece un an, sau doi...

- Pai si inainte nu pot rezilia?

- Nu, trebuie obligatoriu sa platiti un an sau doi...

- Aha, am inteles, mai am o intrebare despre antena, eu am vedere spre vest, e ok?

- Nu, trebuie sa aveti vedere spre sud, un grad spre vest...

- Dar pot chema pe cineva sa verifice daca o poate monta pe balcon si sa am semnal?

- Nu stiu, nu noi montam......

- Dar costa sa vina o persoana din cele agreeate de digiTv?

- Nu, nu costa nimic, platiti instalarea....

- Deci costa?

- Nu, nu costa, ca daca nu merge va da banii inapoi, dar nu ati vrea asta, sunt hartii multe si dureaza cateva luni, mai bine nu va riscati....

- Va multumesc pentru informatii, la revedere!

primit de la Daniel Danescu