Piata biletelor online: 4 - 5 ani pana la maturizare. Companiile active in vanzarea online de bilete estimeaza o crestere a cifrei lor de afaceri din acest an. Insa, per total piata, unii vad o crestere de 20%, in timp ce altii considera ca se poate ajunge chiar la o stagnare sau usoara scadere. Calculele lor se bazeaza pe tipul si numarul de evenimente scoase la vanzare, numarul de bilete vandute si evolutia pretului acestora, scrie Startups.ro

Adoptarea unilaterala a euro: „intre ratiune si delir”. Reprezentanti ai Fondului Monetar International (FMI) au propus ca solutie pentru stabilizarea economiilor emergente din tarile Europei de Est membre ale Uniunii Europene (UE) o adoptare unilaterala a euro. Reactiile economistilor la aceasta propunere sunt fie de respingere totala, fie de sustinere rezervata. Capital Online va prezinta pozitiile unor economisti de marca legate de acest subiect, precum si potentialele implicatii in contextul in care s-ar pune in practica, scrie Capital.

Andreas Treichl, seful Erste, a castigat 3,3 milioane de euro anul trecut. In pofida inrautatirii efectelor crizei, Erste a cheltuit peste 10,8 mil. euro cu remuneratiile managementului. Andreas Treichl, CEO al Erste Group - actionarul majoritar al celei mai mari banci romanesti, BCR - a incasat anul trecut o remuneratie de 3,3 milioane de euro, in scadere cu 1,1 mil. euro fata de castigul din 2007, scrie Ziarul Financiar.

Guvernul elimina deductibilitatea TVA la achizitia de masini. Firmele vor putea deduce TVA, pana la 31 decembrie 2010, doar pentru masinile folosite la anumite activitati, precum taximetria, scolile de soferi sau utilizate in scop comercial in vederea revanzarii, dar nu si pentru autoturismele destinate exclusiv transportului rutier de persoane, scrie Capital.

Cine a angajat si cine a facut concedieri in primul trimestru al anului. Cum comentati? Marile companii au renuntat la 5.500 de angajati si au angajat putin peste 3.100 de oameni in primele trei luni ale anului, potrivit unei analize ZF pe baza informatiilor de recrutare sau disponibilizare facute publice de firme de la inceputul acestui an. Cele mai ample programe de restructurare in primul trimestru al anului le-au operat companiile de automotive si cele din zona industriala, scrie Ziarul Financiar.

Cat de mult se pot ieftini casele construite in acest an. Locuintele construite in acest an este de asteptat sa fie cu pana la 60% mai ieftine fata de cele de anul trecut, ca urmare a scaderii cheltuielilor cu achizitia terenului si a costurilor constructorului cu materialele, potrivit unei analize realizate de compania de consultanta imobiliara CB Richard Ellis-Eurisko pentru Business Standard.

"Vanzatorii" romani, ex-vedetele cu veniturile scazute la jumatate. Criza aduce vreme rea pentru specialistii in vanzari din companiile romanesti. Inainte de recesiune, organizatiile plateau scump pentru un negociator abil si eficient, dar 2009 a trasat directii sumbre pentru "vanzatorii" romani: disponibilizari sau venituri mult diminuate, chiar cu peste 50%, scrie DailyBusiness.ro

Adio afaceri cu graul statului. Tunurile de milioane de euro trase de asa-zisii afaceristi ai cerealelor cu graul din rezervele strategice ale statului vor ramane, in curand, o simpla amintire. Cel putin asa sustin institutiile statului responsabile de piata cerealelor, printre care si Ministerul Agriculturii sau Consiliul Concurentei. Presedintele Consiliului Concurentei, Gheorghe Oprescu, a declarat, pentru BURSA, ca institutia sa va cere Guvernului sa modifice modalitatea de interventie pe piata cerealelor a Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat (ANRS) din cauza ca distorsioneaza concurenta de pe piata, scrie Bursa.

CSA: Asiguratorii care incheie asigurare obligatorie de locuinte vor incasa 10% din prima. Asiguratorii care incheie asigurare obligatorie de locuinte vor incasa un comision de 10% din prima de asigurare, cota care poate fi modificata anual printr-un ordin al presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), scrie DailyBusiness.ro.

Dacia in viziunea germanilor: Ieftina si utila ca o furculita de plastic la picnic. In perioada de criza, Daciile au inceput sa invadeze Germania, nemtii investind tot mai putin in masinile lor traditionale. Numai in 2008 s-au vandut peste 25.000 de Dacii, Germania devenind in primul trimestru al lui 2009 a doua piata de vanzare a masinilor romanesti, printr-un program similar Rablei autohtone. Astfel, constructorul de la Mioveni a primit o gura de oxigen din partea germanilor si a reusit sa tina pe linia de plutire vanzarile de masini. Insa ce cred germanii despre autoturismele produse pe plaiurile mioritice? In timp ce francezii au incercat sa gadile orgoliul romanesc, asociind Dacia cu "o oaza de speranta in vreme de criza", nemtii au fost mai sinceri si au declarat ca au ales masina "pentru ca este ieftina si utila ca o furculita de plastic la picnic", scrie NewsChannel.ro

Vacanta de Paste cu tichetele Elenei Udrea. „Tichetele de vacanta sunt disponibile pe piata incepand de ieri, iar companiile interesate le pot cumpara de la unitatile emitente”, a declarat Elena Udrea, ministrul turismului, ieri, intr-o vizita in judetul Giurgiu, scrie EVZ.

Pretul apartamentelor cu doua camere a scazut sub 50.000 de euro. In Bucuresti, dar si in alte mari orase din tara, preturile apartamentelor vechi cu doua camere au scazut cu 10-20% in doar trei luni. O analiza realizata de portalul www.imobiliare.ro in baza preturilor cerute de vanzatori arata ca in Capitala, preturile cerute de vanzatori pentru un apartament cu doua camere situat in blocurile construite inainte de 1990 au scazut de la o medie de 1.880 euro/mp la inceputul lunii ianuarie a acestui an, la 1.537 euro/mp la sfarsitul primului trimestru. Pentru un apartament cu doua camere de 54 mp din Bucuresti se cer, in medie, 83.000 euro. Totusi, incep sa apara oferte de apartamente de acest tip, adica locuinte confort I, sub 50.000 de euro in zone precum Gorjului, Giulesti, Giurgiului sau Drumul Taberei, scrie Cotidianul.

SIF Oltenia a primit 18 milioane euro de la Ford. In urma vanzarii pachetului, titlurile SIF Oltenia au crescut cu maximul admis, iar ulterior au fost suspendate de la tranzactionare. Americanii de la Ford au acceptat in cele din urma sa plateasca Societatii de Investitii Financiare (SIF) Oltenia 18 milioane euro pentru 23% din Automobile Craiova, stingand astfel litigiul dintre parti, care bloca majorarea de capital de 250 milioane euro in cadrul Ford Romania. Pentru detinerea de la Automobile Craiova, SIF Oltenia a primit un pret de 4,17 euro/actiune, similar cu cel platit de Ford pentru preluarea pachetului majoritar de la AVAS, scrie Romania Libera.

Noul Chevrolet Spark soseste in Romania in primavara anului 2010. Noul Chevrolet Spark va fi lansat in Romania in primavara anului 2010, a spus pentru StiriAuto.ro Constantin Avromescu, Sales, Marketing and Aftersales Director GM SEE pentru Romania. Vehiculul a fost prezentat in premiera la salonul auto de la Geneva, in luna martie a acestui an. Chevrolet Spark are la baza prototipul Chevrolet Beat, scrie StiriAuto.ro

A fost aleasa Masina Anului 2009 in Lume. Astazi, cu ocazia deschiderii oficiale a Salonului Auto de la New York, s-a anunta castigatoarea titlului de Masina Anului 2009 in Lume (2009 World Car of the Year). Titlul a revenit unui model compact european, Volkswagen Golf, ajuns la a sasea generatie. In finala pentru acest titlu au mai fost doua modele: Ford Fiesta si Toyota iQ. Juriul international a fost format din 59 de jurnalisti de specialitate, din 25 de tari, scrie 24auto.ro

Topul telefoanelor de lux vandute in Romania. Esti curios sa afli daca te numeri printre indivizii care si-au achizitionat unul dintre cele mai scumpe 10 telefoane mobile vandute in Romania? Oricare ar fi raspunsul tau, noi insistam sa vezi acest interesant clasament realizat de catre businessmagazin.ro. Este un top din care se pot trage multe concluzii, iar una dintre ele ca nu trebuie sa fii mare magnat pentru a te putea considera un individ cu aspiratii exclusiviste. Iata asadar cum sunt ierarhizate gadgeturile mobile, scrie go4it.ro