Guvernul Boc: peste 200 de consilieri personali! Desi a disponibilizat numerosi functionari, invocand reducerea cheltuielilor in contextul crizei economice, guvernul Boc plateste peste 200 de consilieri personali, cu mai mult de o treime peste numarul celor aflati in slujba cabinetului Tariceanu I, releva o ancheta realizata de redactorii revistei Capital.

Efectele forfetarului: cozile de la ONRC se vor muta la tribunal. Impozitul forfetar a bagat spaima in IMM -uri, in contextul in care cele 48 de ghisee ale Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC) din Capitala abia faceau fata, cu doua zile inainte de intrarea in vigoare a noului impozit, avalansei de dosare de suspendare, dizolvare sau radiere, dupa cum reiese dintr-un reportaj realizat de Business Standard la sediul institutiei, scrie Business Standard.

BNR trebuie sa reduca dobanda pentru revigorarea creditului. Cheia revigorarii creditului este ca BNR sa reduca dobanda de politica monetara la lei, pentru ca la actualele niveluri de dobanda de pe piata nu mai exista cerere de credite, afirma Patrick Gelin, presedintele BRD, citat de Ziarul Financiar.

"Top 25 Influentials": Cei mai influenti 25 de oameni din IT&C.DailyBusiness.ro lanseaza topul celor mai influenti 25 de oameni din industria IT&C, ca parte a seriei "DailyBusiness Top 25 Influentials". Cele 25 de personalitati care apar in top sunt oameni care au fondat, conduc sau controleaza afaceri cu o valoare totala de peste 6 miliarde de euro, in conditiile in care toata piata de IT&C este estimata la 7 miliarde euro. Primul loc pe podium este ocupat de Zoltan Teszari, proprietarul din umbra al RCS&RDS, unul dintre cei mai mari operatori telecom din Romania. Locurile doi si trei le revin lui Thierry Millet si Liliana Solomon.

Bancile de la Bursa abordeaza diferit anul 2009. Investitorii in actiuni bancare listate la Bursa de Valori Bucuresti vor primi dividende de la BRD Groupe Societe Generale (simbol BRD) din profitul aferent anului trecut si asteapta acelasi lucru si de la Banca Transilvania (TLV), ai caror actionari discuta aceasta propunere pentru prima data in istorie. Detinatorii de actiuni Banca Comerciala Carpatica (BCC) vor fi lipsiti de aceasta sursa de venit, in favoarea unei viitoare majorari a capitalului social, scrie Bursa.

Statul va sterge din nou datoriile «gaurilor negre» din economie. Criza a dat statului prilejul de a-si ajuta iar, cu sute de milioane de euro, companiile la care este actionar, prin scutiri sau esalonari de datorii bugetare si garantarea creditelor. Noile ajutoare de stat au deja cadrul legislativ creat. O ordonanta de urgenta, aprobata in luna decembrie si inspirata de masurile luate de Comisia Europeana pentru sprijinirea sectorului bancar, va permite esalonarea si stergerea datoriilor fiscale, precum si acordarea de credite cu garantie de stat pentru 60 de companii la care tot statul este actionar, scrie Capital.

Bloomberg: Obama va anunta joi falimentul Chrysler si alianta cu Fiat. Presedintele Barack Obama intentioneaza sa anunte, maine dimineata, ca producatorul de autoturisme Chrysler a intrat in faliment si ca va urma o fuziune cu producatorul auto italian, Fiat, potrivit unor surse citate de Bloomberg. Oficiali din administratia prezidentiala inca dezbat problema, planul nu a fost finalizat, potrivit acelorasi surse, citate de Bloomberg. Sursa a precizat ca daca va fi vorba de declararea falimentului Chrysler, aceasta se va intampla maine, citeaza Business Standard.

Bani europeni pentru vinuri romanesti. Daca vrei o afacere in domeniul vinificatiei, poti primi fonduri nerambursabile, atat pentru infiintarea plantatiei, cat si pentru construirea unui combinat de vinificatie. Pentru procesarea strugurilor nu exista restrictii minime de capacitate impuse de anumite standarde, ci doar cele care tin de rentabilitate, scrie Adevarul.

Povestea unei fuziuni eco. Acum mai bine de jumatate de an erau competitori, dar s-au intalnit si si-au dat seama ca functioneaza pe aceleasi principii. Companiile Natura Land, din Bucuresti, si Bio Markt Retail Group, din Timisoara, au ajuns la un numitor comun oficial acum doua luni, cand Bio Markt a preluat operatiunile firmei din Capitala si a lansat BIOlogistic, cel mai mare distribuitor de produse ecologice din tara, scrie Startups.ro.

Castigul mediu lunar la Metrorex, peste 900 de euro. Cheltuielile cu personalul de la Metrorex vor urca in acest an cu 26% fata de anul trecut, la 293 mil. lei (circa 68 mil. euro), iar fondul de salarii va creste cu 23,7%, la 199,5 mil. lei. In acelasi timp, numarul mediu de angajati va creste cu 2,3%, de la 4.157 la 4.253 de salariati, potrivit unui proiect de hotarare de guvern pentru aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli al companiei pe 2009, scrie Ziarul Financiar.

Gaming-ul, bun sau rau pentru copii? Cele mai recente studii. Se joaca pe computer sau consola si au intre 8 si 18 ani? Unul din zece dintre ei e dependent si prezinta semne de tulburare psihica potrivit celui mai recent studiu desfasurat in SUA. Insa daca dam filmul inapoi - pe la inceputul acestui an – si ne mutam pe batranul nostru continent, aflam ca UE ii vede frumosi si superinteligenti pe copii pasionati de videogaming, inclusiv violent, scrie Go4it.ro.

Hidos si exagerat de scump! Mercedes-Benz SLR McLaren 999 Red Gold Dream. Vehiculul in cauza este Mercedes-Benz SLR McLaren 999 Red Gold Dream si a fost tunat de un designer elvetian, Ueli Anliker, care pretinde ca a investit in aceasta “capodopera” peste 30.000 de ore de munca si aproximativ 3,3 milioane de euro. Acest Mercedes SLR a fost impodobit cu ornamente din aur de 24 karate. Mai mult, pretiosul metal a fost presarat chiar si in vopseaua rosie a caroseriei, scrie StiriAuto.ro.

Primul Aston Martin One-77 complet functional. La Concorso d'Eleganza, One-77 a fost prezentat pentru prima oara cu platforma mecanica functionala, inclusiv motorul V12 de 7,0 litri si 700 CP, si cu interiorul finisat in intregime manual. One-77 va fi realizat in doar 77 de exemplare, desi cererea depaseste acest numar, si va avea un pret de plecare de circa 1,3 milioane de euro, scrie 24auto.ro.