In cautarea lui Robinson Crusoe. Nu le gasesti in cataloagele agentiilor de turism, poate fi o adevarata aventura sa ajungi la ele, dar merita toti banii. Anual, cateva sute de romani doritori de vacante departe de agitatia statiunilor obisnuite se refugiaza in insule mici si exotice. Kefalonia (Grecia), Lopud (Croatia), Formentera (Spania) sau Gozo (Malta) sunt doar cateva dintre insulele care pot oferi vizitatorilor o experienta deosebita, desi nu se afla in cataloagele de prezentare ale agentiilor de turism, scrie Capital.

Vor avea femeile pensii mai mici pentru ca traiesc mai mult? Varsta de pensionare va fi egalizata la 65 de ani, atat pentru femei, cat si pentru barbati, intre 2014 si 2030, eliminandu-se astfel o diferentiere pe care Banca Mondiala si Uniunea Europeana o catalogasera drept discriminatorie. Urmatoarea decizie pe care vor trebui sa o ia politicienii este daca speranta de viata va fi calculata separat pentru femei si barbati sau daca se va face o medie, scrie Business Standard .

2 mld. euro s-ar putea economisi anual daca toti bugetarii ar lasa la casierie 20% din salariu. Generalizarea masurii de reducere a salariilor cu 20% la nivelul intregului aparat bugetar ar putea sa aduca economii de aproximativ 2 mld. euro la buget, respectiv diminuarea deficitului bugetar asumat la 4,6% din PIB cu 1,7 puncte procentuale. Premierul Emil Boc va lasa, din proprie initiativa, la casieria Guvernului, 20% din salariu, la care renunta, si la fel vor face si ceilalti ministri, scrie Ziarul Financiar.

Peste 4.200 euro, costurile ascunse ale programului „Prima Casa“. Nu mai putin de sapte comisioane si trei taxe trebuie achitate de catre un cumparator al “Primei Case”. La acestea se adauga comisionul care trebuie achitat agentiei imobiliare, in cazul in care apartamentul nu este cumparat direct de la proprietar, scrie Gandul.

Terenuri de un miliard de euro, concesionate fara licitatie. Guvernul Boc vrea sa concesioneze, fara licitatie, terenuri agricole de peste un miliard de euro din domeniul public si privat al statului inainte de alegerile prezidentiale. Executivul a pregatit un proiect de ordonanta de urgenta care modifica legea de functionare a Agentiei Domeniilor Statului (ADS) - institutie responsabila cu privatizarea societatilor agricole si cu gestiunea terenurilor agricole din domeniul public si privat al statului. Ordonanta elimina obligativitatea licitatiilor prevazuta in legea de functionare, scrie Bursa.

Locuintele cu doua camere s-au scumpit. Preturile apartamentelor vechi de doua camere, din Capitala, au crescut cu 10-15%. Boc spune ca programul se va face si anul viitor. Programul guvernamental „Prima casa” a influentat considerabil pretul de vanzare al apartamentelor vechi de doua camere din Bucuresti. Potrivit companiei de servicii imobiliare Colliers, in prezent, este aproape imposibil de gasit apartamente cu doua camere sub 60.000-62.000 euro in Militari, Titan sau Iancului, scrie Evenimentul Zilei.

Microsoft renunta la unicitatea Internet Explorer. Gigantul software Microsoft a anuntat ca va folosi in cadrul sistemului de operare Windows si alte browsere, nu doar Internet Explorer. In acest fel, Microsoft pune punct litigiului cu Uniunea Europeana privind concurenta neloiala. Astfel, in cadrul noului sistem de operare Windows 7, Microsoft va introduce o caseta care va permite utilizatorului sa isi aleaga browserele dorite: Internet Explorer, Safari, Firefox sau Opera, scrie Capital.

Statul scoate din joc “pretul de dumping” la licitatiile publice. Numarul “firmelor de apartament” care se inghesuie la licitatiile publice ar putea scadea simtitor de luna viitoare, iar “pretul cel mai mic” nu va mai fi garantia obtinerii unui contract de achizitie de la stat, dupa ce vor intra in vigoare noile reglementari in materie, aprobate saptamana trecuta de Guvern. Reglementarile se vor aplica inclusiv pentru procedurile de achizitii publice aflate in derulare, iar actul normativ elimina riscul declansarii unei eventuale proceduri de infringement, scrie Business Standard.

Criza a taiat 7-10% din vanzarile de benzina. Vanzarile de carburanti au scazut cu 7-10% in primele sase luni, pe fondul declinului productiei industriale, constructiilor, transporturilor si al consumului populatiei. Valoarea medie a facturii pentru un plin cu benzina sau motorina s-a situat la 110 lei, scrie Romania libera.

Primaria ar putea incasa 2,7 mil. euro din parcarile Dalli. Veniturile anuale ale Primariei Capitalei din exploatarea parcarilor Dalli s-ar putea ridica la 2,8 milioane de euro, luand in calcul incasarile din exploatare estimate pentru Mediafax de surse oficiale. Primaria Capitalei ar putea incasa lunar din taxa de parcare intre 600.000 si 900.000 de lei (150.000 - 225.000 de euro), iar daca Guvernul va aproba angajarea celor aproximativ 150 de salariati de la Dalli, va plati pentru acestia salarii si impozite de aproximativ 300, scrie Ziarul Financiar.

Interviu cu Hassan Awdi, presedinte Rodipet: "N-am inselat pe nimeni!" Noi am pus pe piata 30% din actiunile Rodipet, dar oricine putea veni sa le cumpere, fie el jucator privat sau public. Niciunul dintre editorii de presa nu a fost interesat. Daca statul vrea sa intre in actionariatul "Rodipet", atunci trebuie sa cumpere actiunile acestei companii si nu sa o natio­nalizeze. Reprezentantii AVAS au refuzat sa se intalneasca oficial cu mine ca sa discutam despre situatia Rodipet. Timp de cinci ani am sponsorizat 60-70% din presa scrisa din Romania distribuind atat publicatiile cu un pret de coperta foarte mic cat si publicatiile cu o rata a returului foarte mare, spune presedintele Rodipet in interviul acordat ziarului Bursa.