Salariu de CEO pe Europa de Est la o multinaționala: 18.000 de euro. Alexandrina Gatej, fost CEO al Unilever South Central Europe, a lasat, in aceasta vara, o pozitie platita cu peste 66.000 de lei pe luna pentru a deveni consilier al presedintelui Traian Basescu! Potrivit declaratiei de avere semnate de Alexandrina Gatej, venitul anual provenit din salariile de la Unilever s-a ridicat anul trecut la 797.777 de lei, adica aproape 67.000 de lei pe luna. la nivelul cursului leu/euro de anul trecut, asta inseamna un salariu lunar de 18.000 de euro, scrie Capital.

Zece zile de vacanta fortata rezolva bugetul de salarii la stat. O “vacanta” neplatita timp de zece zile pe an pentru angajatii din sistemul public ar putea fi una dintre cele mai simple metode la care statul ar putea recurge pentru a reduce cheltuielile cu personalul bugetar, fara a genera efecte negative profunde nici in plan economic, nici in plan social, apreciaza analistii si managerii din sistemul privat chestionati ieri de Business Standard.

Care sunt obligatiile fiscale ale PFA. PFA este obligata sa intocmeasca si sa utilize registrul - jurnal de incasari si plati, registrul - inventar si registrul unic de control. Pe langa cele trei tipuri de jurnale, PFA are facturier si chitantier si, in functie de modalitatea de efectuare a platilor, cont bancar. PFA pot fi platitoare sau neplatitoare de TVA. PFA devine platitoare de TVA la cerere sau in momentul in care, conform Registrului de incasari si plati, incasarile au depasit 35.000 euro, calculat in lei la cursul valutar de la data aderarii la Uniunea Europeana, scrie Startups.ro.

De ce se taxeaza la secunda numai dupa primul minut? Operatorii de telefonie mobila din Romania vor taxa in continuare primul minut de convorbire intreg, indiferent de numarul de secunde vorbite, chiar daca de la 1 iulie anul acesta convorbirile pe mobil peste granita sunt taxate incepand cu primele 30 de secunde la apelare si dupa prima secunda la primirea unui apel. Operatorii nu vor renunta la aceasta practica pentru ca vor sa-si amortizeze costurile de initiere a apelului si pentru ca nu exista reglementari care sa le interzica acest lucru, scrie Ziarul Financiar.

Romanii vaneaza chilipirurile imobiliare din Ungaria si Bulgaria. Ungaria este cautata pentru o mare parte din romanii aflati in apropierea granitelor, datorita preturilor mult mai mici, in timp ce proprietatile de vacanta din Bulgaria, de la Marea Neagra, sunt o alternativa competitiva la oferta similara din Romania. De exemplu, in Ungaria, o casa la tara, de 150 de mp, dotata cu toate utilitatile si cu un teren aferent de aproape 1.600 de mp, este scoasa la vanzare cu 37.000 de euro, scrie Evenimentul Zilei.

Wiener Boerse si-a majorat capitalul cu 66 milioane euro, pentru a se extinde in Europa de Est. Wiener Boerse, operatorul Bursei din Viena, si-a majorat capitalul cu 66 milioane euro, printr-o emisiune de actiuni, ca sa-si continue extinderea in Europa de Est, posibil si in Romania. Saptamana trecuta, directorul executiv Heinrich Schaller a declarat ca operatiunile din Croatia, Serbia, Romania si Bulgaria ar fi principalele tinte ale Wiener Boerse, daca ar fi scoase la vanzare. Contactati de ziarul BURSA pentru a comenta miscarile Wiener Boerse in Europa de Est, brokerii s-au declarat sceptici cu privire la vanzarea Bursei de Valori Bucuresti.

Esti posesor de Ford Focus? Poti avea propriul RS in schimbul a 1000 de euro. Pentru cei care isi doresc un Focus RS, dar au deja un exemplar Focus si nu intentioneaza sa isi schimbe masina, avem vesti bune: Ford Romania pune acum la dispozitia clientilor sai un kit accesibil care le va face masina sa arate exact asa cum si-o doresc, pentru suma de 1000 de euro . Daca luam in considerare ca un RS costa aproximativ 26.000 de euro fara taxe, atunci am putea spune ca pretul este rezonabil, scrie StiriAuto.ro. Modelul tunat primeste o noua bara de protectie frontala, o noua grila, o noua bara de protectie spate, praguri laterale, care aduc masina mai aproape de sol, faruri si stopuri cu tehnologie LED...

Audi R8 Spider, dezvaluit de un dealer! In timp ce constructorul german pastreaza inca o discretie absoluta cu privire la R8 Spider, prima imagine care a scapat “cenzurii” este opera unui dealer din Anglia. Din dorinta de a atrage clientii, dealerul Audi din Stafford a insotit oferta pentru precomenzi cu imaginea alaturata. Este singura imagine facuta publica, deocamdata, cu Audi R8 Spider fara niciun fel de camuflaj. Din pacate, fotografia este de proasta calitate, fiind facuta in timpul filmarilor la pelicula Iron Man 2, scrie 24auto.ro.

Terenurile de paintball, bani castigati din nevoia de actiune. Chiar si pe timp de criza, romanii tot sunt dispusi sa investeasca in activitati in aer liber care sa ii ajute sa scape de stresul cotidian. Pentru dezvoltarea unui centru pentru practicarea jocului de paintball este nevoie de gasirea terenului potrivit , o zona intinsa, de minimum 5.000 de metri patrati, care sa asigure necesarul de confort clientilor tai. Terenul trebuie amenajat cu obstacole , de la casute de lemn sau franghii ascunse prin copaci pana la turnuri din cauciuc. Nu uitati de transee, un element care va intari "cadrul de razboi" al acestui joc. Dupa gasirea terenului potrivit, incepeti sa achizitionati echipamentele, scrie NewsChannel.

Social shopping: „Tocmai mi-am cumparat ceva”. JustBought.it este cea mai noua platforma de social shopping, lansata recent de unul dintre principalii dezvoltatori Twitter. Continutul site-ului este generat de utilizatori. Site-ul, lansat de-abia la sfarsitul lunii iulie, va fi un execelent instrument de urmarire a principalelor trenduri in consumul de masa, util atat consumatorilor, cat si companiilor producatoare, scrie Capital.

150 de euro, oferta de job in Capitala pentru un proaspat licentiat. Strategiile companiilor de a-si reduce costurile pentru a supravietui crizei au avut ca rezultat o reducere cu pana la 50% a salariilor la angajare, pentru pozitiile entry level (pana la trei ani de experienta). Tinerii care aplicau anul trecut pentru un post in sistemul bancar puteau obtine pana la 1.000 de euro pe luna. In prezent, cei care reusesc sa-si mai gaseasca un job primesc intre 400 si 500 de euro lunar. Mai mult, pe piata muncii din Capitala, tineri absolventi cu studii superioare se angajeaza acum si pe salarii lunare de 150 de euro, scrie Business Standard.

Timisoara: tren intre aeroport in oras. Consilierii judeteni din Timis au aprobat ieri un proiect de amenajare a zonei Aeroportului International din Timisoara, care presupune conectarea acestuia cu municipiul prin intermediul unei cai ferate, scrie Ziarul Financiar.

PepsiCo a platit 7,8 miliarde dolari pentru 2 imbuteliatori. PepsiCo, al doilea producator mondial de bauturi nealcoolice avea detineri importante la cei doi imbuteliatori. Achizitionarea celor doua companii va duce la controlarea a 80% din piata nord-americana a bauturilor si la economii de 300 milioane dolari pana in 2012, potrivit Reuters, citat de Business Magazin. Achizitia ar putea fi finalizata pana la sfarsitul anului, dupa obtinerea acordului de la institutiile ce reglementeaza piata.