Daiana Voicu despre preluarea The Money Channel: "Pretul incepe sa faca sens, mai ales in media". Compania imobiliara Willbrook International se pregateste de preluarea televiziunii The Money Channel (TMCTV). In ce conditii se poarta negocierile si cu cine, care va fi noua structura a postului si cum se va schimba? Daian Voicu vorbeste despre extinderea Willbrook de la imobiliare la media. Imobiliarele sunt principala activitate a Willbrook in Romania. De la o piata care are probleme serioase ati decis sa va extindeti intr-un domeniu cu probleme si mai mari: media. De ce? Daiana Voicu: In primul rand, nu ne-am extins inca activitatea in media. Am inceput niste negocieri si ne-am aratat interesul pentru preluarea unei televiziuni. Nu stiu in ce masura acestea vor fi finalizate si cand, dar este clar ca avem un interes destul de puternic in orice industrie in momentul acesta, in care pretul face sens. Se pare ca este un moment in care pretul incepe sa faca sens, mai ales in media. In sfarsit aceasta criza incepe sa isi arate putin oportunitatile, pentru ca ne-am confruntat timp de 4-5 ani cu o criza fara oportunitati si iata ca apar primele situatii mai inflamate in care industrii ajung sa coboare pretul si sa gasesti si active interesante. Integral in Capital.ro.

Business ReportFoto: Colaj foto

Ce sa faci ca sa te asociezi cu Patriciu. Si cat castigi. Din noiembrie 2010, de cand a fost lansat conceptul de asociere, aproape 100 de bucuresteni (n.r. 60 de persoane sunt deja asociati, iar alte 40 vor semna in curand contractele) au ales sa devina asociatii omului de afaceri Dinu Patriciu pentru magazinele din lantul MIC.RO. Cel mai tanar asociat are 23 de ani, iar cel mai in varsta are 60 de ani. In primele sase luni, asociatilor le este asigurat un castig minim, de 2.500 de euro/luna, din care trebuie sa plateasca si salariile angajatilor, al caror numar este de cel putin trei. Cu cat un asociat vinde mai mult, cu atat creste si venitul sau. Fiecare bacan este remunerat cu un procent fix din vanzari, de 5%. Dupa o perioada de sase luni, asociatul are posibilitatea de a se extinde si a mai prelua conducerea unui magazin, anunta Money.ro.

Bancile internationale au revizuit in scadere prognozele economiei mondiale. Bancile internationale au procedat la o noua revizuire a cresterii PIB-ului mondial. Astfel, Citigroup a coborat previziunile de la 3,4% la 3,1% pentru 2011 si pana la 3,2% (de la 3,7% initial), pentru 2012. Banca a modificat, de asemenea, estimarile sale pentru economia SUA, care va progresa in cursul acestui an cu 1,6% (fata de 1,7%) si cu 2,1% (fata de 2,7%) in 2012. Au recalculat ritmul de dezvoltare a economiei globale inclusiv UBS si Societe Generale. Concret, expertii UBS anticipeaza o franare de 0,5% - de la 3,8% la 3,3% in 2011, iar analistii francezi estimeaza cresterea economiei mondiale la nivelul de 3,9% comparativ cu 4,6% prognoza lor anterioara. Au fost revizuite, in egala masura, previziunile pentru tarile emergente. UBS afirma ca PIB-ul Chinei va avansa anul acesta cu 9%, fata de 9,3%, si cu 8,3% in 2012, fata de prognoza intiala de 9%. Bank of America Merrill Lynch se asteapta ca PIB-ul Rusiei sa afiseze in 2011 un progres de 4%, cu 0,8% mai putin decat estimarile de pana acum. Tot in coborare au fost modificate si previziunile bancii Morgan Stanley, in opinia careia PIB-ul mondial va progresa in 2011 cu 3,95%, fata de 4,1% si cu 3,8% (fata de 4,5%) in 2012, informeaza Financiarul.com.

SEAT Exeo - mai frumos, mai curat. Exeo, limuzina de la SEAT, va primi o tusa revigoranta: faruri redesenate si motoare mai "curat". Fara sa aduca mari surprize, Exeo in noua varianta se inscrie perfect in linia stilistica a marcii, denumita Arrow Design. Performanta remarcabila, avand in vedere ca Exeo are, la baza, precedenta generatie Audi A4 - deci, un stil oarecum diferit. Asadar, principala noutate apare la faruri, care au devenit bi-xenon, cu lumini de zi cu LED. O schimbare inspirata, pentru ca Exeo arata acum mai bine decat vechiul A4, scrie 24auto.ro.

Facturile de hartie au zilele numarate. In tarile dezvoltate ale Europei, inlocuirea facturilor clasice cu cele electronice pare doar o chestiune de timp. Responsabilii UE discuta deja de mai multa vreme despre introducerea unei reglementari in acest sens. Ca membra a UE, Romania va si ea obligata sa ia o astfel de masura. Vezi ce alternative la factura de hartie exista in tara noastra. Utilizata inca de la inceputul anilor 2000 in tarile dezvoltate ale Europei (la scara larga din 2007-2008), factura electronica este, deocamdata, in Romania o mare necunoscuta, desi, teoretic, ar fi putut fi utilizata inca din 2007, o data cu aparitia legii aferente. O singura banca a emis insa pana acum astfel de facturi si a facut-o abia anul trecut, mai ales pentru companii mari, cu origini in alte tari. Cu toate acestea, firmele romanesti vor fi pana la urma nevoite sa foloseasca acest tip de serviciu in contextul in care, intr-un interval mediu de timp, organismele UE ar putea impune e-factura ca unica forma de facturare, anunta Capital.ro.

Sunt casele mai accesibile decat inainte de criza? In august 2008, la varful pietei imobiliare, Cristi D. a decis sa-si cumpere un apartament vechi cu doua camere, in suprafata de 55 mp, in zona Pantelimon din Bucuresti. El a mers initial la banca pentru a vedea daca se incadreaza pentru un credit ipotecar de circa 80.000 euro, bani cu care, alaturi de cei 30.000 euro pe care ii adunase in timp, sa achite 110.000 euro pe apartamentul respectiv. Avand un salariu cu mult peste medie (1.300 euro), a aflat ca se califica pentru creditul dorit, cerintele minime de venit fiind de 1.000 euro. Comparand cu chiriile din acea perioada, s-a gandit ca mai bine ar cumpara apartamentul. Ce spune acum? Intre timp, veniturile lui Cristi au scazut cu aproape o treime, sub 1.000 euro, fiindu-i tot mai greu sa achite creditul. "Chiar daca mi-au scazut veniturile, mi-ar fi fost mult mai bine daca as fi stat cu chirie in aceasta perioada si as fi cumparat apartamentul abia acum, intrucat pretul lui a ajuns la 60.000 euro, iar dobanzile la credite sunt chiar mai mici decat in 2008", spune el. Daca ne uitam pe statistici, povestea lui Cristi pare sa fie relevanta pentru majoritatea celor care au cumparat in perioada de boom, informeaza EVZ.

Google TV, serviciul prin care accesezi internetul de pe televizor, va fi lansat anul viitor in Europa. Google va lansa la inceputul anului viitor si in Europa serviciul TV, disponibil deja in SUA, care faciliteaza clientilor accesul la internet de pe televizor, folosind un browser, a declarat presedintele gigantului american, Eric Schmidt. Unele probleme aparute in timpul testelor au determinat analistii sa se intrebe daca Google chiar vrea sa continue acest proiect, insa Schmidt a dat asigurari ca grupul va continua sa promoveze serviciul si sa caute parteneri. Google TV, care permite utilizatorilor sa amestece continutul online cu cel TV pe un televizor, prin folosirea unui browser, a fost lansat in octombrie in SUA. Serviciul a fost intampinat cu reactii diverse si a fost blocat imediat de trei retele importante de televiziune din SUA, scrie Gandul.

Cat pierde statul de pe piata neagra a chiriilor. Din cele 800.000 de locuinte existente in Capitala, 15-20% sunt date cu chirie, insa statul incaseaza impozite doar pentru jumatate dintre ele. Piata locuintelor inchiriate din Bucuresti este printre cele mai slab reglementate. Anual, statul pierde zeci de milioane de euro din cauza impozitelor neincasate. Statul nu este cel mai bun gestionar cand vine vorba de impozitele colectate de la proprietarii de apartamente inchiriate. Numai la nivelul Bucurestiului, "gaura" data anul trecut de detinatorii de locuinte care nu si-au inregistrat contractele de inchiriere la Fisc ajunge la aproximativ 38 de milioane de euro, potrivit calculelor" Adevarul" pornind de la estimarile pietei, anunta Adevarul.