Sigurul atacator care a supravietuit atacului de la Mubai va face apel la Curtea Suprema a Indiei. Un tribunal a decis anul trecut ca Mohammed Ajmal Kasab, gasit vinovat de crima si uneltire, sa primeasca pedeapsa capitala. In urma cu doua zile, Inalta Curte din Mumbai a mentinut verdictul si pedeapsa, anunta CNN.

In India condamnatii la moarte au dreptul de a atacat sentinta in fata Curtii Supreme. Daca si aceasta institutie mentine pedeapsa initiala, atunci condamnatii pot inainta presedintelui tarii o solicitare de schimbare a condamnarii.

In timpul atacului din 2008 de la Mumbai, zece indivizi inarmati au atacat diverse cladiri din oras inclusiv hoteluri luxoase, gara si centrul cultural evreiesc. Atacul care a durat 3 zile a lasat in urma peste 160 morti. Fortele de securitate au ucis noua dintre atacatori, iar Kasab a fost fotografiat in timpul atacurilor cu arma in mana.

India a pus atacurile de la Mumbai pe seama grupului terorist pakistanez Lashkar-e-Tayyiba, un aliat al Al Qaeda. Potrivit autoritatlor, Kasab apartine acestei grupari interzise in India dupa atacul din 2002 asupra Parlamentului. Lashkar-e-Tayyiba a negat insa implicarea in atacuri.