Diversiunea Micului Titulescu s-a fasait! Diversiunea "Ponta - Oprescu - Gazon" s-a fasait Liderul PSD a atacat EVZ pentru a deturna atentia de la scandalul in care e implicat cel pe care si-l doreste aliat. Victor Ponta s-a lansat intr-un atac fara precedent la adresa "Evenimentului zilei". Pentru un articol publicat cu aproape trei luni in urma. Trezirea razboinica atat de tarzie ar putea fi motivata de asteptarea precizarilor de la ANAF, privind relatiile dintre Sova - Ponta si combinatele Turceni - Rovinari. Intr-adevar, precizarile de la Fisc au fost facute publice relativ recent. Dar, stupoare! Hartia de la ANAF afirma exact ceea ce a afirmat "Evenimentul zilei". Punct cu punct. Pana la detaliu. Adica, Ponta ne da dreptate. Atunci ce a vrut liderul PSD, atacand aiurea "Evenimentul zilei"? Sa atraga atentia printr-un scandal, in septembrie, ca am avut dreptate in tot ce am scris pe 20 iunie? Ar fi halucinant. Irational. Il creditam pe Victor Ponta cu mai multa inteligenta, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Vechea garda nu vrea sa vada verde in campanie. Blaga: "Primarii nu sunt incantati de schimbarea culorii". De ce crede Berceanu ca PDL e precum Coca-Cola. Renuntarea la culoarea portocaliu si inlocuirea simbolurilor PDL in campania de anul viitor sunt primite cu mari rezerve de vechea garda a partidului. Ideea de rebranduire proliferata in randurile democrat-liberalilor este temperata de catre fostul secretar general al formatiunii. Vasile Blaga explica pentru gandul de ce nu este un sustinator deschis al trecerii rapide de la portocaliu la verde, in privinta bannerelor partidului. "Eu am vazut ca alesii locali din teritoriu nu sunt foarte incantati de schimbarea culorii. Cred ca trebuie analizat foarte atent inainte de a lua o decizie . E nevoie de anumite cercetari care sa ne arate daca e necesara aceasta schimbare", a precizat senatorul democrat-liberal, aducand o critica si strategiei de la centru: "Nici la nivelul partidului nu avem un punct de vedere foarte clar. Am vazut la Scoala de vara ca erau cinci puncte de vedere diferite. Parca ar fi fost cinci partide diferite", anunta Gandul.

Alegeri anticipate in PNL Cluj-Napoca. Organizatia municipala a PNL Cluj-Napoca este in pragul unor alegeri anticipate. Consilierul judetean Mihai Szeplekan, care este si vicepresedinte al organizatiei judetene, le-a cerut colegilor sai sa decida data organizarii alegerilor interne pentru ocuparea postului de presedinte al Biroului Municipal din capitala de judet. Cererea sa a fost aprobata de membrii Biroului Judetean al PNL Cluj. Potrivit statutului, aceste alegeri trebuie organizate in maximum trei luni. Mihai Szeplekan si-a anuntat intentia de a candida pentru postul de presedinte al PNL Cluj-Napoca. "Vreau sa candidez pentru aceasta functie pentru ca obiectivul meu este castigarea alegerilor locale generale de anul viitor. Vreau sa mobilizez cat mai multe voturi in sprijinul candidatului nostru, al USL, la Primaria Cluj-Napoca, domnul senator Marius Nicoara. Dupa parerea mea, are sanse maxime sa castige, dar trebuie sa fie sprijinit de o buna organizare a PNL, ceea ce inseamna un birou votat conform statutului, care sa aiba legitimitate si autoritate. Sunt potrivit pentru aceasta functie deoarece 90 la suta dintre membrii organizatiei municipale sunt tineri, de generatia mea. Adica, ei au pana in 35 de ani, iar colegii mei reprezinta noul val din clasa politica romaneasca", a spus consilierul judetean Mihai Szeplekan, informeaza Romania Libera.

Antonie Solomon, alba-neagra cu candidatura la Primaria Craiovei. Antonie Solomon nu se poate hotari din partea carui partid sa candideze. Dupa ce in week-end, la scoala de vara a UNPR, a declarat ca va reprezenta Uniunea in alegeri, astazi acesta este dispus sa candideze din nou din partea PDL. Sau, daca se poate, din partea ambelor partide. ''Ma intereseaza o candidatura la Primaria Craiova si mai stiu ca exista o Alianta PDL-UNPR, asa cum este PNL-PSD, si probabil ca o sa fie si niste discutii de candidat (n.r. comun) mai ales in marile municipiile resedinta de judet", a declarat Solomon, citat de Agerpres. "O sa-mi depun candidatura la Primaria Craiovei. Din partea partidului... (...) Eu m-am dus primar la PD din doua motive: pentru Traian Basescu si pentru ca imi placea verde-nrourat. Il cant si acum, ca imi place melodia asta'', a mai spus el, scrie EVZ.

PDL ar trebui sa schimbe si "leopardul", nu doar gardul. Cu aceiasi oameni, democrat-liberalii "nu ar face din negru alb, oricat s-ar stradui", in opinia lui Bogdan Naumovici, directorul agentiei de publicitate "23 Communication Ideas". "Pentru ca o noua miscare politica sa reuseasca, trebuie sa vina cu initiative, actiuni noi, dar mai ales cu fete noi, sa promoveze tinerii. Trebuie sa schimbe si leopardul, nu sa vopseasca numai gardul!", a aratat Naumovici. In opinia lui Serban Alexandrescu, director la agentia de publicitate "Headvertising", initiativa privind un nou proiect politic este chiar salutara, in conditiile in care, "cand se inmultesc asocierile negative ale multor oameni, legate de un anumit brand, probabil ca proprietarii brandului ar trebui sa se apuce sa faca ceva", chiar daca "orice tentativa de a scapa de asocieri negative e un proces anevoios, dar deloc imposibil", anunta Adevarul.