Razboi total in PSD. Mircea Geoana: Victor Ponta nu e bun de premier. Dupa ce a tulburat Consiliul National al PSD atacandu-i pe Ion Iliescu si Miron Mitrea, fostul presedinte al PSD recidiveaza, intr-un interviu pentru Radio Romania Actualitati. Pe langa aprecierile despre Ponta, Geoana a mai spus ca nu i-a fost usor sa lucreze cu Iliescu si Nastase si s-a oferit sa candideze inca o data la Presedintia Romaniei. Presedintele Senatului a apreciat ca partidul ar trebui sa desemneze un candidat pentru postul de premier sau de presedinte al tarii, numai dupa ce va castiga alegerile parlamentare. Intrebat despre anuntul facut la Consiliul National al PSD, potrivit caruia Victor Ponta este candidatul partidului pentru postul de viitor premier, Mircea Geoana a spus ca "tot timpul gasesti pe cineva mai bun, mai experimentat", relateaza EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cum "sare" Boc peste Senat. Presedintele Traian Basescu s-a suparat pe Senat. Motivul: blocajul care dureaza de saptamani intregi a facut imposibila adoptarea legii privind numirile judecatorilor la Inalta Curte si a legii asistentei sociale. Asa ca, dupa ce le-a tras un perdaf senatorilor, spunand ca acestia s-au compromis cu totii, Basescu a anuntat ca Guvernul in frunte cu Emil Boc isi va angaja raspunderea pe cele doua proiecte de lege, dar si pe proiectul legii sanatatii. "Dupa mine, Senatul in ansamblul lui, cu tot cu presedinte, s-a compromis. Sa refuzi - pentru ca la ei a fost un refuz - sa adopti legea cu privire la crearea mecanismului de promovare si selectare a judecatorilor pentru Inalta Curte este descalificant pentru Senat, a afirmat seful statului. Basescu a explicat ca senatorii au reactionat la modernizare spunand ca "nu au reusit sa aiba cvorum sau ca s-a dat pauza si apoi au plecat toti", scrie Puterea.

Cum slabesc vedetele politicii. Daca Elena Udrea devine "carnivora" cand ia 2-3 kilograme, Adriana Saftoiu a "topit" 20 de kilograme intr-un an cu un regim disociat. Doamnele din politica apeleaza la numeroase solutii pentru a-si tine kilogramele sub control, preferate fiind ori regimurile draconice pentru "situatiile de avarie", ori dietele proteice sau disociate, asociate cu mult sport la sala sau in aer liber. Ministrul Turismului, Elena Udrea, recurge la un regim bazat doar pe consum de proteine, cand se ingrasa 2-3 kilograme. "Tin regim in salturi. Cand simt pe haine ca am luat cateva kilograme in plus, devin carnivora. Am si grupa de sange zero, deci e potrivita dieta asta pentru mine. De Paste, de Craciun, mai merg si la sala", a declarat Udrea pentru "Adevarul". Integral in Adevarul.

Mircea Diaconu, in "Senatorul incompatibilitatilor". Inspectorii de integritate au sesizat Parchetul si il acuza pe directorul Teatrului "Nottara" ca a favorizat numirea sotiei sale in functia de regizor la institutia pe care o conduce. Diaconu, care este si senator PNL, va trebui sa dea explicatii pentru acuzatiile de conflict de interese si abuz in serviciu. Agentia Nationala de Integritate a cerut ieri Parchetului instantei supreme sa-l cerceteze pe Mircea Diaconu, director de teatru si senator PNL, pentru conflict de interese si abuz in serviciu contra intereselor publice. Acuzatia vizeaza numirea in functia de regizor de teatru a actritei Diana Diaconu (fosta Lupescu), in august 2007, de o comisie condusa chiar de sotul ei. In perioada noiembrie 2001 -august 2007, Diana Diaconu a fost actor in cadrul Teatrului "C.I. Nottara", condus de sotul ei, Mircea Diaconu. Pe 13 august 2007, aceasta s-a prezentat in fata comisiei de examinare prezidate de sotul ei, informeaza Romania Libera.

Ponta: Cred ca ar trebui remaniat premierul Traian Basescu. Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri seara, la Sibiu, referitor la o eventuala remaniere, ca el considera ca "ar trebui remaniat premierul Traian Basescu", adaugand ulterior ca "toti ministrii ar trebui remaniati", transmite corespondentul Mediafax. Victor Ponta a fost intrebat, intr-o conferinta de presa, cine ar trebui remaniat din Guvern. "Ca sa citez din Agentia France Press, cred ca ar trebui remaniat primul ministru Traian Basescu. In rest, daca-l schimbi pe Igas cu Ialomiteanu sau pe Baconschi cu Udrea, care-i diferenta?! Nu este niciuna. Problema, dincolo de persoane si de faptul ca sunt ministri analfabeti sau sunt de o incompetenta nemaipomenita, intr-o clasa politica ce a vazut ceva incompetenti la viata ei, dincolo de asta problema Romaniei este ca nu exista niciun fel de masuri si strategie economica, anunta Gandul.

Victor Ciorbea l-a iertat pe Basescu: "Si o fapta penala se prescrie in cincisprezece ani, daramite o frustrare". Victor Ciorbea nu-i poarta pica lui Traian Basescu pentru conflictul in urma caruia, in 1998, si-a pierdut functia de prim-ministru. "Orice fapta penala se prescrie in cincisprezece ani, daramite o frustrare. Nu putem trai doar in baza unor frustrari din trecut", a declarat pentru EVZ liderul taranist. El nu crede ca Basescu a fost principalul vinovat pentru evenimentele care au dus la demiterea sa, desi la baza intamplarilor a stat, intr-adevar, un conflict intre el si fostul Ministru al Transporturilor, astazi presedinte al Romaniei. "Ceea ce a contat atunci a fost faptul ca nu am avut un presedinte care sa ma sprijine asa cum sustine dansul (Basescu - n.n.) actualul guvern si ca n-am avut o sustinere puternica din partea partidului", a spus el, cu trimitere la Emil Constantinescu, sef al statului intre 1996 si 2000. Integral in EVZ.