Ponta a sarit la Geoana asmutit de Crin. Presedintele PSD Victor Ponta a povestit singur cum a realizat ca Geoana este o problema pentru PSD: Crin Antonescu a fost cel care i-a reclamat, "deranjat in mod legitim", "smecheria" plecarii lui Geoana la Washington. Iar Ponta s-a oferit sa-l pedepseasca. "Discutia de ieri (de luni, cand in grupul PSD de la Senat s-a cerut revocarea lui Geoana - n.r.) a pornit de la un lucru care deranjeaza pe toata lumea. Am vazut un comunicat al domnului Geoana ca merge in America sa reprezinte opozitia. M-am interesat, inteleg ca domnia sa este in vacanta, nu are un mandat al Senatului si niciun mandat al opozitiei. L-am intrebat si pe Crin Antonescu, el este cel care a remarcat si a fost in mod legitim deranjat. Smecheria asta ca te duci la Washington si te prezinti altfel... putea sa se prezinte si ca presedintele Romaniei. Problema este ca trebuie sa spunem tuturor ca noi cei de la USL suntem opozitia, iar puterea cei din PDL si UNPR, iar domnul Geoana este domnul Geoana", a afirmat Ponta intr-un interviu pentru mediafax.ro. Integral in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Tariceanu: Nu vreau sa vad serviciile secrete ajungand sa faca ce facea fosta Securitate. Liderul deputatilor PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, miercuri, in plenul Camerei, in contextul dezbaterii legii lui Cezar Preda privind securitatea nationala, ca nu doreste ca serviciile secrete sa ajunga sa faca "ceea ce facea, inainte, fosta Securitate". "Romania a devenit o tara democratica, o tara moderna! Nu acceptam niciun pas indarat, nu vreau sa mai vad in Romania serviciile secrete sa faca ceea ce facea, inainte, fosta Securitate. Sa fie clar! Nu ne jucam cu astfel de lucruri si ar trebui si voi sa fiti constienti ca lucrurile acestea se pot intoarce intr-o buna zi impotriva voastra, a fiecaruia", le-a spus Tariceanu deputatilor prezenti in plen, dupa cum informeaza Gandul.

Cum a devenit Timocul o prioritate pentru Romania. Timocul a devenit o prioritate pentru Romania, a declarat presedintele Traian Basescu la intalnirea cu romanii din aceasta regiune a Serbiei, explicandu-le ca de anul viitor bursele pentru tinerii de aici se vor dubla sau chiar tripla. Seful statului roman a fost in prima sa vizita de stat la Belgrad si a primit de la omologul sau Boris Tadic asigurari ca minoritatea romana din zona Timocului va primi aceleasi drepturi de care se bucura sarbii din Romania. Mai mult, Traian Basescu a spus marti la Belgrad, ca se gandeste la o solutie prin care si etnicii romani din Serbia sa poata avea acces la pasapoarte romanesti, dupa modelul celor din Republica Moldova. Traian Basescu a lasat sa se inteleaga ca pana acum s-a ocupat prioritar de Republica Moldova, dar ca de acum inainte va avea ca scop rezolvarea problemelor romanilor din Timocul sarbesc, relateaza Romania Libera.

Ce jocuri face Geoana in PSD. Mircea Geoana a agitat in ultima vreme spiritele in PSD. El a precedat Consiliul National al PSD cu un atac la adresa lui Ion Iliescu. La cateva zile dupa valurile provocate de aceasta iesire, Mircea Geoana s-a autopropus drept candidat USL la prezidentiale, desi liderii Opozitiei anuntasera ca au batut palma pe varianta Crin Antonescu presedinte, Victor Ponta premier. Mai mult, Geoana si-a programat o vizita in Statele Unite dupa ce aflase ca Antonescu si Ponta au pregatit un demers similar. Chiar daca prestatia sa poate produce prejudicii Opozitiei, Mircea Geoana este foarte greu de sanctionat, scrie Adevarul.

Potentialul lui Diaconescu, nimic fara "meseriasi" de partid. Dan Diaconescu cu al sau Partid al Poporului pare a fi pe cai mari. Ultimul sondaj IMAS ii crediteaza formatiunea cu 14,4% intentii de vot din partea populatiei. De la potential electoral la rezultat final este insa cale lunga, avertizeaza politologii si analistii consultati de EVZ. Daca Diaconescu nu va reusi sa atraga alti politicieni de partea sa, repere cunoscute de electorat, si nu-si va crea o retea de filiale si activisti in teritoriu, atunci va risca sa impartaseasca soarta PNG care nu a fost capabil sa valorifice potentialul lui Gigi Becali, ratand Parlamentul. In opinia sociologului Mircea Kivu, partidele mici care se bucura de simpatie in afara scrutinului electoral, sunt eliminate pragmatic din calculele de vot in momentul in care o persoana trebuie sa puna stampila pe buletinul cu partide. Integral in EVZ.

Columbeanu: "Eu l-am lansat pe puslamaua de Oprescu". Dupa cinci zile: "Nici nu-l cunosc pe Oprescu". Saptamanalul "Kamikaze" a publicat astazi un interviu cu Ion Columbeanu, tatal mult mai celebrului sau fiu de la Izvorani, Irinel. Fostul secretar general al guvernului a povestit detalii picante din ascensiunea politica a Primarului General al Capitalei. Speriat ca l-a luat gura pe dinainte, Columbeanu a incercat sa ne convinga apoi ca nu a spus niciodata ca Oprescu ar fi "o puslama". In interviul acordat Kamikaze (care exista nu doar in varianta tiparita a ziarului ci si pe internet), Columbeanu senior se umfla in pene sustinand ca pe vreme in care era secretar al Guvernului (la inceputul anilor '90) a pus o vorba buna pe langa ministrul sanatatii de atunci, Iulian Mincu, pentru ca acesta sa-l angajeze pe Sorin Oprescu. Doar ca actualul primar al Capitalei, dupa ce si-a luat in primire postul de consilier ar fi inceput sa se obrazniceasca, relateaza Romania Libera.

Codul lui Macovei, fentat de PDL. Pedelistii cu probleme de justitie si de moralitate reusesc sa fenteze noile reguli impuse in partid, desi PDL a adoptat saptamana trecuta un extrem de stufos Cod etic. Cel mai recent caz este al lui Radu Bica, vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj, dar si vicepresedinte al organizatiei democrat-liberale clujene. Bica a fost marti arestat preventiv pentru luare de mita, iar miercuri a fost suspendat din partid, desi, conform Codului etic el ar fi putut fi chiar exclus.Gheorghe Falca, edilul Aradului, trimis in judecata pentru luare de mita si Antonie Solomon, primarul Craiovei, care a petrecut mult timp in arest, sunt si ei in continuare membri de partid, desi, conform Codului etic, si in cazul lor sanctionarea ar fi putut merge pana la a fi dati afara. Sondajele de opinie le dau insa amandurora mari sanse pentru inca un mandat de primari. Integral in Puterea.