USL, comparat de Geoana cu Titanicul: Nu sunt convins ca Ponta va fi premier. "Nu sunt convins. Pentru ca este foarte posibil ca scena politica sa nu se fi calmat si se pot produce schimbari neasteptate in orice directie. Daca se va merge pe o lista comuna, cum am auzit ca a spus domnul Ponta, asta inseamna ca trei partide - PSD, PNL si PC - vor avea tensiuni amplificate cu desemnarea de candidati. Multi dintre cei care si-ar fi dorit sa candideze se vor trezi in afara jocului. Si aici exista riscul, din perspectiva PSD sau USL, caci e o oportunitate din perspectiva altora, ca foarte multa resursa umana eligibila sa se exprime diferit si sa apara forme de migrare. Este un astfel de risc extrem de mare pana in alegerile locale (...)", isi explica senatorul, acum independent, scepticismul legat de convietuirea armonioasa in USL, informeaza EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Alianta nestiuta dintre PDL si "tinerii maniosi". Romania se inscrie intr-un curent mai larg, care manifesta o tot mai mare circumspectie fata de vechile democratii parlamentare, clamand peste tot necesitatea unor reforme. Intre Senatul Romaniei si manifestatiile de protest din luna ianuarie n-a existat nicio legatura directa si cu toate acestea un fir nevazut le-a legat de aceeasi gandire politica. In manifestul protestatarilor de la Cluj, asa numitele "Revendicari ale tinerilor maniosi din Piata Unirii", figureaza printre alte solicitari de reforma si ideea limitarii numarului de mandate parlamentare. In optica "tinerilor maniosi" ar fi suficiente doua mandate, laolalta cu interzicerea traseismului politic si amendarea absenteismului parlamentar, relateaza Deutsche Welle.

Protocol pentru sobrietate bugetara, semnat in lipsa USL. In lipsa Opozitiei, liderii coalitiei guvernamentale au semnat, ieri, Protocolul pentru ratificarea Tratatului privind stabilitatea, coordonarea si guvernanta in cadrul Uniunii Economice si Monetare. Desi invitate, partidele din USL au refuzat sa adere la document. Liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, a anuntat ca USL sustine Tratatul, dar "numai dupa o dezbatere serioasa cu romanii", iar daca va fi sa semneze un protocol, va semna unul separat. Pana la dezbaterea cu romanii, USL a organizat, ieri, un simpozion cu cativa analisti, scrie EVZ.

"Imaginile indecente cu Boc", analizate de Comisiile de cultura din Parlament. Presedintele Comisiei de cultura a Camerei Deputatilor, Raluca Turcan (PDL), a declarat, miercuri, ca a sesizat CNA pentru sanctionarea emisiunii in care au fost prezentate "imagini indecente pentru Emil Boc", mentionand ca va cere o sedinta comuna ale celor doua comisii parlamentare de cultura. "In baza legislatiei ce reglementeaza domeniul audiovizual, a dreptului constitutional la propria imagine, am solicitat CNA sanctionarea emisiunii "Un show pacatos", difuzata in data de 13 februarie, de postul de televiziune Antena 1, in cadrul careia au fost prezentate imagini indecente, de natura a aduce atingere onoarei si vietii private", a precizat Turcan, dupa cum anunta Gandul.

De ce Paul Lambrino nu va conduce niciodata Casa Regala a Romaniei si nici macar nu este print. Hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie de a-l recunoaste pe Mircea Grigore Carol Lambrino drept fiu al lui Carol al II-lea nu atrage dupa sine acceptarea lui Paul Lambrino in Familia Regala. Pana si titlul de "print'' pe care si-l aroga Paul este o impostura. Din punct de vedere legal, Paul nu poate revendica apartenenta la Casa Regala a Romaniei deoarece casatoria dintre printul mostenitor Carol si Zizi Lambrino din 1918 s-a facut cu incalcarea statutului Casei Regale de la acea data. Prin urmare, daca regele Ferdinand si regina Maria nu ar fi obtinut anularea casatoriei in instanta in 1919, alternativa nu ar fi fost acceptarea lui Mircea Grigore Carol Lambrino in Casa Regala, ci excluderea lui Carol cu pierderea drepturilor dinastice, un lucru pe care Carol chiar a incercat sa il faca. Integral in Romania Libera.

Ce i-a placut lui Basescu din programul lui Ponta. "Adevarul" a cautat punctele comune intre ideile Guvernului si propunerile liderului PSD. Traian Basescu l-a pus pe Emil Boc sa discute cu Victor Ponta intr-o incercare de a da impresia ca dialogheaza cu Opozitia. Seful statului s-a referit doar la cele 15 conditii puse de Victor Ponta pentru sprijinirea Guvernului, nu si la cele patru prezentate de Crin Antonescu pentru revenirea in Parlament. In acest fel, Traian Basescu poate sa bifeze faptul ca a incercat sa aduca USL inapoi la dezbaterile parlamentare, dar, in realitate, incurajeaza neintelegerile din Opozitie. Continuarea in Adevarul.