PDL, luat de valul MRU. Sondajul de uz intern al PDL ii face pe democrat-liberali sa-l ceara pe Mihai Razvan Ungureanu candidat la Presedintie. Euforie la PDL: Mihai Razvan Ungureanu este, in ultimul sondaj intern, obtinut in aceasta dimineata de gandul, primul politician din Romania in topul increderii, cu 29 la suta, surclasandu-i pe rivalii de la opozitie, Crin Antonescu (26 la suta) si Victor Ponta (25 la suta). Mai mult, instalarea lui MRU la Palatul Victoria a tras PDL, care a crescut cu nu mai putin de patru procente, de la 16%, cat aveau in perioada protestelor, la 20% la mai putin de zece zile de la nominalizarea noului premier. Datele apar intr-un sondaj telefonic CSOP, realizat in perioada 16-17 februarie, care prezinta urmatorul clasament electoral la zi: USL - 47 la suta, PDL - 20 la suta, Partidul Poporului - 18 la suta si UDMR - 5 la suta. Integral inGandul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Lista rusinii: Parlamentari care fac greva contra-cost. Vezi daca parlamentarul din judetul tau se afla printre acestia. Evenimentul zilei a intrat in posesia listelor de prezenta de la sedinta plenului Camerei Deputatilor de marti, 14 februarie 2012. Desi, PNL si PSD erau in greva parlamentara, deputatii celor doua formatiuni au semnat condica de prezenta pentru a incasa indemnizatia de sedinta, in valoare de aproximativ 100 de lei. Din cei 90 de deputati PSD, la sedinta de martea trecuta au semnat lista de prezenta mai bine de jumatate, respectiv 76. Liberalii nu s-au lasat nici ei mai prejos. Din 57 cat numara grupul deputatilor PNL, in condica regasindu-se semnaturile a 22 de deputati, scrieEVZ.

UDMR ameninta cu iesirea din coalitie. PDL: vom cadea la intelegere.Aflat pentru prima data in fata unor competitori pe segmentul electoratului maghiar, UDMR incearca sa introduca in protocolul coalitiei o serie de conditii populiste, amenintand cu iesirea de la guvernare in caz ca acestea nu sunt acceptate. PDL se arata dispus sa discute aceste conditii, dar nu se teme ca UDMR va parasi coalitia. Presedintele Senatului, Vasile Blaga, spunea ieri ca protocolul de functionare a coalitiei trebuie finalizat si semnat saptamana aceasta si ca nu exista divergente cu partenerii de guvernare. Alti oficiali PDL contrazic insa aceste afirmatii. Purtatorul de cuvant al PDL Sever Voinescu, nu a dat nici un termen pentru semnarea protocolului si a spus ca formatiunile din coalitie se afla in faza in care au stabilit ce doresc sa fie in acest protocol, informeazaRomania Libera.

Alerta in Modrogan: PDL incearca sa-si revina dupa ce a fost depasit in sondaje de partidul lui Dan Diaconescu. Solutia de avarie pentru Bucuresti. Cu ochii pe sondajele care ii plaseaza sub Partidul Poporului al lui Dan Diaconescu, democrat-liberalii planuiesc o miscare rapida care sa-i readuca in carti. Liderii PDL resusciteaza "miscarea populara", pe care o testeaza in aceste zile printr-un sondaj de opinie si care sa fie lansata cel mai tarziu in martie. Potrivit unor surse din PDL, pe langa fundatiile apropiate partidului, in viitoarea platforma de dreapta ar urma sa fie cooptati taranistii, ecologistii, dar si UNPR. Planul de relansare al PDL este coordonat de Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Ioan Oltean si Emil Boc, sustin aceleasi surse, anuntaGandul.

PDL se plange ca Opozitia nu da curs invitatiilor la dialog. Democrat-liberalii se plang ca, desi au adresat deja patru invitatii la dialog USL, aceasta nu vrea nici sa se aseze la masa discutiilor, nici sa renunte la greva parlamentara. "Am facut Opozitiei cred cel putin patru invitatii formale pana acum, ca partid. Nu mai spun ca au fost invitati de Presedintele Romaniei, n-au vrut sa vina. Raspund apelului prim-ministrului prin scrisori deschise pe alte teme decat cele pentru care ii cheama prim-ministrul. Noi suntem deschisi la dialog, important e daca Opozitia vrea sa dialogheze cu noi. Se pare ca, in calculele lor electorale, ei cred ca obtin mai multe puncte daca au o atitudine intransigenta si nu vin sa discute cu noi", a declarat purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, scrieEVZ.

Antonescu glumeste pe seama "starii de oboseala" a lui Ponta. Liderul PNL Crin Antonescu a glumit, luni, pe seama "starii de oboseala" invocate de presedintele PSD, Victor Ponta, proaspat intors din SUA, spunandu-i ca e un "privilegiu" sa fie cu opt ore "in urma" sau "inainte", pentru ca in prezent este, cu siguranta, rau. In timpul sesiunii de intrebari din conferinta de presa sustinuta de co-presedintii USL, Victor Ponta a prezentat scuze jurnalistilor pentru "starea de oboseala" in care se afla, fiind prospat intors din SUA. "Va rog sa-mi scuzati starea de oboseala, dar sunt cu opt ore in urma. Sau inainte, nu-mi dau seama exact", le-a spus Ponta jurnalistilor. "Asta e un privilegiu. In prezent e rau, va spun eu", a intervenit, razand, liderul PNL, Crin Antonescu, replica sa ramanand fara un raspuns din partea lui Victor Ponta, anuntaGandul.

Becali: Daca as avea in spate un partid puternic, as spulbera contracandidatii si as castiga Presedintia. Gigi Becali l-ar fi depasit pe Traian Basescu la capitolul "incredere", potrivit unui sondaj CSOP. Becali a declarat, la Realitatea TV, ca e "incantat" de cele 23 procente pe care le are si ca, daca ar avea in spate un partid puternic, si-ar "spulbera" contracandidatii si ar castiga Presedintia. "Singurele partide cu care as putea la ora asta sunt PDL si PPDD", spune el, scrie realitatea.net. "Tot ce am facut am facut cu buna credinta, nu din interes, ci pentru ca iubesc oamenii, am facut din dragoste. Eu ma bucur ca un 23% e aproape de dl Antonescu, nu neaparat ca l-am depasit pe Traian Basescu (...) Sunt aproape de Crin Antonescu si de Victor Ponta, asta e mai important pentru mine, asta imi da incredere pentru viitor, pentru viata politica in viitor. Ma bucura si ma incanta (n.r. scorul in sondaje). A fi al patrulea, al cincilea om la incredere nu e putin lucru. Eu am devansat tot Parlamentul Romaniei si tot Guvernul Romaniei. Sunt oameni care conduc partide mari. Ma depasesc cu doua - trei procente doar cei care sunt titanicii politicii" a spus europarlamentarul Gigi Becali, informeazaRomania Libera.