"Gospodarul" Robert Negoita, dator vandut statului. Deputatul PSD, care aspira la sefia sectorului 3, trebuie sa platesca Fiscului 200 de milioane de lei. Deputatul PSD Robert Negoita, cadidatul USL la Primaria Sectorului 3, este unul dintre romanii cu cele mai mari datorii catre statul roman. Parlamentarul are probleme cu plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat, dar si in gestionarea afacerilor personale. Potrivit declaratiei de avere, Robert Negoita are datorii catre statul roman care depasesc 200 de milioane de lei, aproximativ 45 de milioane de euro. Datoriile catre Fisc sunt de 199.153.122 de lei, iar catre patru primarii locale - sectorul 4 din Capitala, Constata, Voluntari si Popesti-Leordeni - deputatul PSD mai are de platit aproximativ doua milioane de lei. In ultimele 12 luni, 32 de proprietati aflate in proprietatea lui Negoita au fost executate silit de catre creditori si vandute la licitatie. La sfarsitul anului 2009, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a pus sechestrul asiguratoriu pe conturile bancare si proprietatile detinute de Robert Negoita. Inspectorii au motivat decizia prin suma foarte mare datorata de parlamentar bugetului, atunci era de aproximativ 120 de milioane de lei, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Cseke Attila, candidat la Primaria Oradea, a impartit cutii cu vitamina C, cu poza si numele sau. Fostul ministru al Sanatatii Cseke Attila, candidat UDMR la Primaria Oradea, le-a impartit, duminica, trecatorilor, cutii cu vitamina C, pe care scrie "Vitamina Cseke", alaturi de sloganul "Oradea sanatoasa", si pe care apar poza si numele sau. Fostul ministru al Sanatatii Cseke Attila, care candideaza la Primaria Oradea, a sustinut, duminica, o conferinta de presa in fata unei farmacii din municipiu, spunand ca el propune ca simbol pentru Oradea sanatoasa "vitamina C de la Cseke". "Au existat de-a lungul istoriei cateva produse descoperite de savanti maghiari si care au ajutat intreaga omenire. Eu propun ca simbol pentru programul "Oradea sanatoasa" un astfel de produs. Savantul maghiar se numeste Szent-Gyorgyi Albert si este premiant Nobel pentru medicina in 1937 pentru descoperirea din ardeiul de Szeged a vitaminei C. Eu propun ca simbol pentru Oradea sanatoasa vitamina C de la Cseke. Un savant maghiar a ajutat intreaga omenire si eu propun ca un primar cu programul "Oradea sanatoasa" sa-i ajute pe toti oradenii", a spus Cseke Attila, anunta Romania Libera.

Alegeri locale. Cine se dueleaza pentru Primaria Brasovului. Alegerile locale din acest an, care vor avea loc duminica, 10 iunie 2012, sunt primele desfasurate conform noilor reglementari ale legii electorale. Astfel, atat primarii, cat si presedintii de consilii judetene vor fi alesi dintr-un singur tur, cu majoritatea voturilor valabil exprimate. Ziarul "Adevarul" va prezinta candidatii care se lupta pentru cele mai importante pozitii din administratia locala. Lista cuprinde toate candidaturile inregistrate la Birourile Electorale Judetene. Astazi, este randul judetului Brasov, unde cea mai importanta confruntare va fi pentru functia de primar al Brasovului, oras cu 227.961 de locuitori si un buget de 600 de milioane de lei. Integral in Adevarul.

Croitorasul cel viteaz, prefect de Mehedinti. Noul prefect a demis zece primari. PDL il acuza ca aplica legea selectiv. PDL Mehedinti il acuza pe noul prefect al judetului, Nicolae Draghiea, de abuz in functie si de presiuni politice la adresa primarilor care candideaza din partea Miscarii pentru Noul Mehedinti (MNM), alianta din care fac parte si democrat-liberalii. Conform plangerii pe care PDL Mehedinti i-a inaintat-o ministrului Administratiei si Internelor, Nicolae Draghiea a semnat, a doua zi dupa instalarea in functie, nu mai putin de zece ordine prin care a decis incetarea mandatelor unor primari care au anuntat ca vor candida la localele din 10 iunie pe listele MNM. Democrat-liberalii admit ca prefectul era indreptatit, dat fiind ca opt dintre primarii in cauza nu fusesera alesi in 2008 pe listele PDL si, odata cu schimbarea partidului, mandatul lor inceteaza de drept. Ei obiecteaza insa ca, in alte trei cazuri similare, Draghiea a inchis ochii, pentru ca primarii respectivi trecusera de partea PSD, scrie EVZ.

Ce a preluat Liviu Pop din "mostenirea Funeriu". Dupa mai multe zile de tacere, ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a anuntat schimbari si analize pe partea de achizitii, dar a precizat ca raman batute in cuie subiectele la bacalaureat si camerele de supraveghere. Premierul Ponta i-a trasat noului ministru al Educatiei o sarcina urgenta: aceea de a elucida modul in care fosta conducere a ministerului a redus numarul scolilor cu 224 de unitati. "Conducerea actuala a ministerului are de la mine sarcina de a verifica ce s-a intamplat cu aceste scoli, pe ce criterii s-a considerat ca nu mai sunt necesare", a spus premierul. In cursul zilei de ieri, Liviu Pop a mai precizat ca licitatiile pentru clasa pregatitoare vor fi retrase, dupa ce au fost gasite probleme la achizitia de mobilier, iar in anul scolar viitor vor fi facute improvizatii pentru functionarea acesteia, mentioneaza Mediafax. "Din pacate, suntem foarte, foarte intarziati la clasa pregatitoare. Vom reanaliza tot ce inseamna cei 50 de milioane de euro dati pentru licitatii, raportat la cei 130.000 de elevi. Am suspendat toate platile la Ministerul Educatiei timp de o saptamana, pana se finalizeaza auditul", a spus Liviu Pop, anunta Romania Libera.