Culmea ipocriziei! USL a votat impotriva propriei legi de marire a salariilor. Senatorii USL au respins aducerea salariilor bugetarilor la nivelul celor din 2010, precum si majorarea pensiilor, promisiuni pe care Uniunea le-a facut cand era in Opozitie. Iarna nu-i ca vara si nici opozitia ca guvernarea. Asa se face ca, in Senat, USL a votat impotriva unui proiect legislativ propriu, pe care il sustinuse cand era in Opozitie. Mai concret, luni seara, senatorii Puterii au respins un proiect de lege initiat de deputatul PSD Ion Cindrea. Acesta prevedea reconstituirea salariilor bugetarilor la nivelul dinaintea taierilor din 2010, indexate cu rata inflatiei, majorarea punctului de pensie si dezghetarea angajarilor in sectorul bugetar, toate promisiuni facute de USL in perioada cand se afla in Opozitie. Proiectul de lege a fost initiat in februarie 2012. In aprilie, Guvernul Ungureanu transmitea un punct de vedere negativ, explicand ca efectul cumulat al masurilor s-ar duce la 4,8% din PIB. USL a daramat guvernul Ungureanu, dar i-a pastrat punctul de vedere asupra acestei legi, preluat, de altfel, cu tot cu argumetatie, de secretarul de stat de la Finante, Liviu Voinea, la dezbaterea in plen, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Consiliul Judetean Dolj are un vicepresedinte infractor. Laurentiu Ivanovici a fost condamnat la inchisoare cu executare. Laurentiu Ivanovici, a fost ales astazi vicepresedinte al Consiliului Judetean Dolj, desi a fost condamnat la doua luni de inchisoare cu executare in anul 2003. Consilierii judeteni din partea PD-L au sarit ca arsi in momentul in care Ivanovici a fost propus ca si vicepresedinte al Consiliului Judetean Dolj. Majoritatea au declarat: "Nu este normal ca un om care a fost condamnat la inchisoare cu executare sa fie propus pentru o astfel de functie". Ivanovici a fost acuzat in urma cu noua ani de fals si uz de fals. A fost arestat, insa pentru ca a facilitat unor persoane trecerea frauduloasa a granitei contra unor sume cuprinse intre 1500 si 2000 de marci, anunta Adevarul.

Cristian Preda si Monica Macovei cer demisiile lui Victor Ponta si Ioan Rus. Europarlamentarii PDL Cristian Preda si Monica Macovei cer demisia premierului Victor Ponta si a ministrului de Interne, Ioan Rus, in scandalul legat de aplicarea mandatului de executare a pedepsei de catre fostul premier Adrian Nastase, potrivit Mediafax. Preda sustine ca publicul nu a stiut cu certitudine ce s-a petrecut in seara in care "parintele spiritual al lui Ponta" a aflat ca trebuie sa stea doi ani la inchisoare. "Dar Ponta si Rus au aflat inca de atunci care e starea de sanatate a fostului premier, acum condamnat. Altfel spus: ei au stiut ca Nastase poate fi incarcerat si ca spitalul e doar un ascunzis. In ciuda acestui fapt, cei doi au cautat sa traga profit politic de pe urma emotiei create de ipoteza sinuciderii. Au folosit si confuzia pacient-condamnat, si secretul medical, si invective la adresa celor care cereau ca decizia justitiei sa fie pusa in aplicare. Am spus acum cateva zile ca e vorba despre cinism. E mai mult decat atat: e vorba despre iresponsabilitate politica. Iar daca e adevarat ca, in loc sa apere aplicarea legii, premierul si ministrul sau de interne au cautat o vizuina pentru Nastase si, stimuland emotia, s-au gandit cum sa castige niste voturi, ei trebuie sa plece acasa", se arata in postarea lui Preda, informeaza Romania Libera.

Dobritoiu minte! Ontanu a fost facut general de PNL! Ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu, a recunoscut, ieri, ca exista printre rezervistii avansati in grad de ofiter membri de la toate partidele. Declaratie socanta, ieri, a ministrului Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu! Dorind un razboi pe fata cu primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, el a spus ca: "De la fruntas la general, e prea mult. Asa ceva nu s-a pomenit in nicio armata din lume!". Ministrul a facut referire la avansarile in grad facute de predecesorul sau, Gabriel Oprea, insa a omis sa spuna ca primarul Ontanu a fost avansat succesiv de ministrii PNL-isti, Teodor Atanasiu si Teodor Melescanu. "Vom face cunoscuta toata lista persoanelor avansate pe langa lege. Am unele exemple, dar nu vi le pot da. Pe mine m-a preocupat fenomenul in ansamblul sau. Am sistat aplicarea ordinului privind avansarea rezervistilor", a declarat, ieri, ministrul Apararii Corneliu Dobritoiu, in cadrul unei conferinte de presa, scrie EVZ.

CCR da ora exacta in politica romaneasca. Curtea Constitutionala decide astazi cine va reprezenta Romania la Bruxelles si daca Legea votului uninominal corespunde Legii fundamentale. Judecatorii Curtii Constitutionale vor analiza, astazi, doua subiecte cu impact major pentru politica externa si interna a Romaniei. Ei sunt chemati sa decida daca Romania va fi reprezentata la Consiliul European de presedintele Traian Basescu sau de premierul Victor Ponta. De asemenea, Curtea va da sau nu "unda verde" Legii votului uninominal. Intrarea in vigoare a acestei legi poate influenta serios numarul de mandate parlamentare ale fiecarui partid. In primul caz, judecatorii au de discutat o contestatie depusa de Administratia Prezidentiala. Presedintele Traian Basescu a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la conflictul juridic de natura constitutionala privind reprezentarea Romaniei la Consiliul European, anunta Adevarul.