Din invataturile lui Vanghelie catre colegii pesedisti: "Mangleala" este superlativul lui "cardeala". Presedintele PSD sector 5, Marian Vanghelie, le-a dat colegilor sai de partid din Dolj cateva lectii de viata. Aflat la fata locului cu prilejul realegerii Liei Olguta Vasilescu in fruntea filialei PSD Craiova, Vanghelie a profitat de ocazie pentru a le cere delegatilor sa-l voteze ca vicepresedinte la Congresul PSD din aprilie. "Stimati colegi, haideti sa spunem lucrurilor pe nume, stii la ce sa te astepti de la interlocutorul tau. Daca eu ii spun colegului din randul doi te votez si pe tine, dar il votez si pe asta din primul rand, domnule, as spune un cuvant popular: e mangleala, imi cer scuze", a explicat edilul. "M-a intrebat cineva ce inseamna mangleala si i-am spus ca este superlativul la cardeala. Eu as aprecia mult mai mult un coleg daca vine si spune: Marian, nu te pot vota! Foarte bine, te iubesc! Dar sa spui de ce nu ma poti vota", i-a invatat Vanghelie pe participanti, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Scandalul frunzei. Grapini, atac la Elena Udrea: Diferenta dintre mine si ea este ca eu am experienta. Ministrul Turismului, Maria Grapini, a declarat, duminica, la Realitatea TV, ca Elena Udrea este de "rea-credinta" si a precizat ca nu va cheltui nici 10% din cat s-a cheltuit "nechibzuit". Sambata, Elena Udrea a criticat intentia Mariei Grapini de a analiza eficienta brandului de tara al Romaniei, reprezentat prin frunza de palmier. "Cred ca doamna care a comentat e de rea-credinta. Exista in program sa se faca un studiu de impact sa se vada care a fost impactul brandului sectorial, am lansat si un concurs de idei si pareri. Brandul pentru turism e unul sectorial. Constatam ca nu am castigat, turismul are tot 1,5% in PIB. A promova un slogan si o grafica nu e totul. Am fost in zona montana si am vazut de greu se ajunge la partiile facute de Elena Udrea, unde nu ai cazare", a spus Maria Grapini, precizand totodata ca studiul de impact nu este inca gata, anuntaRomania Libera.

Scandalul voturilor nule de la Conventia PDL. Voturile nule au fost declarate valide la Conventia PDL, lungind lista semnelor de intrebare privind organizarea alegerilor interne. Un numar necunoscut de voturi nule au fost considerate valabile la Conventia Nationala a PDL de saptamana trecuta, cand Vasile Blaga a castigat in fata Elenei Udrea la o diferenta de 330 de voturi. Decizia a fost luata de comisia de organizare a alegerilor, condusa de Mircea Toader, sustinator al lui Vasile Blaga. Operatiunea a iesit la iveala dupa ce "Adevarul" a intrat in posesia unor informatii despre un caz concret de validare a voturilor nule. Un om care a reprezentat-o pe Monica Macovei, Eugen Oprisan, a declarat la notariat ca sefii din comisia de numarare i-au pus sa repartizeze candidatilor voturile nule. La numararea voturilor, au fost 287 de buletine de vot, din care Vasile Blaga a avut 124, Elena Udrea - 139, Monica Macovei -15. Noua voturi au fost declarate nule, dar, ulterior, au fost validate, iar Vasile Blaga a primit cinci, Elena Udrea trei iar Monica Macovei unul. Oprisan a fost repartizat la una dintre cele 15 mese la care s-au numarat voturile la Conventia Nationala a PDL, informeazaAdevarul.

Mihai-Razvan Ungureanu: Alianta DA este deschisa colaborarilor politice, inclusiv cu PDL. Presedintele partidului Forta Civica, senatorul Mihai Razvan Ungureanu, se gandeste la aceste colaborari pentru ca, in opinia sa, clasa politica din Romania are deocamdata un handicap de unitate. Ungureanu aminteste ca "PNTCD si Forta Civica au facut primul pas si au demonstrat ca se poate unitate politica, deci este posibil acest lucru fara sa ne impiedicam in mize, in orgolii". El a adaugat ca Fundatia Miscarea Populara, anuntata de consilierul prezidential Cristian Diaconescu, a preluat modelul proiectului pilot Initiativa Civica din care a rezultat Forta Civica. "Credem ca acest proiect si-a dovedit viabilitatea de vreme ce este reluat azi. Viata politica din Romania duce lipsa de reprezentativitate reala la nivelul cetateanului, iar proiectul nostru comun Forta Civica - PNTCD este de a readuce in atentia publica si in viata politica imediata dialogul politic cu cetatenii', a subliniat Mihai Razvan Ungureanu, scrieEVZ.

Gheorghe Nichita a fost reales presedinte al PSD Iasi. Primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, a fost reales, sambata, presedinte al organizatiei judetene Iasi a PSD, delegatii la Conferinta Judeteana au adoptat si o rezolutie, potrivit careia, regionalizarea sa se faca pe structura actualelor regiuni de dezvoltare, potrivit Mediafax. Primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, a fost reales, sambata, presedinte al organizatiei judetene Iasi a PSD, delegatii la Conferinta Judeteana adoptand si o rezolutie, potrivit careia, regionalizarea sa se faca pe structura actualelor regiuni de dezvoltare. Cei aproximativ 700 de delegati prezenti la reuniunea PSD Iasi, desfasurata la Teatrul National din municipiu, l-au votat in unanimitate pe Gheorghe Nichita la sefia filialei, el obtinand astfel al treilea mandat consecutiv in fruntea organizatiei. Gheorghe Nichita a fost singurul candidat inscris la presedintia PSD Iasi, anuntaRomania Libera.