Principala ingrijorare a lui MRU: Daca USL se rupe prea repede si PNL ramane in drum, PSD castiga. Presedintele FC, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat ca ruperea USL este "ca si cum s-ar rupe socialismul in doua", aratand ca "unii sunt trotkisti, iar altii mensevici" si ca in cazul in care USL "se rupe prea repede si PNL ramane in drum, atunci castiga PSD". "E ca si cum am rupe socialismul in doua. Sigur ca se poate. Unii sunt trotkisti, mai ales partea care umbla cu tricourile lui Che Guevara, iar altii par sa fie un pic mai moderati, mai mensevici cumva",a spus Mihai Razvan Ungureanu, intrebat daca USL se va rupe in viitorul apropiat. "Daca se rupe prea devreme, va spun sincer, creeaza tuturor o problema pentru ca iar ne simtim in situatia de analiza complicatele moduri de a face politica ale domnului Antonescu si ale domnului Ponta. Daca se rupe prea repede si PNL-ul ramane in drum, ceea ce e foarte posibil, castiga PSD-ul si ne linistim cu totii, deci socialistii au revenit la putere fara sa fie nevoie sa concubineze cu soricelul PNL-ist", a mai spus Ungureanu, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Ion Iliescu, despre Victor Ponta: "S-a descurcat" bine in gestionarea numirii procurorilor sefi. USL primeste nota opt de la fostul presedinte. Fostul presedinte Ion Iliescu a declarat marti ca premierul Victor Ponta a dovedit maturitate in modul in care a gestionat situatia legata de numirea procurorilor sefi. El a acordat nota opt guvernarii USL de pana acum si a subliniat ca Uniunea se confrunta in acest moment cu "un sef de stat capricios". "Eu cred ca Ponta dovedeste maturitate. Are pregatirea necesara, insusirile, calitatile necesare unui om politic tanar si dinamic", a declarat Iliescu la Antena 3. "Nu are iesiri spontane, de asteptat la un om tanar. Dovedeste si stapanire de sine si intelepciune", a continuat fostul sef de stat. Ion Iliescu a vorbit si despre Traian Basescu si a afirmat ca presedintele "este mai degraba de dreapta prin ce face si exprima", insa a subliniat ca exista o anumita confuzie in ce priveste orientarea acestuia, anuntaAdevarul.

Razboi deschis la Primaria Piatra Neamt. Primarul Gheorghe Stefan, amenintat cu demiterea. Primarul si viceprimarii din Piatra Neamt se afla zilele acestea intr-un razboi deschis. Dupa ce edilul-sef Gheorghe Stefan le-a retras vicepresedintilor atributiile ca urmare a faptului ca "au intors armele", acestia il ameninta pe "Pinalti" ca vor organiza un referendum local pentru demiterea primarului, informeaza RTV.net. La alegerile locale din 2012, Gheorghe Stefan a iesit primar cu sprijinul aliantei A.P.E.L dintre PDL, UNPR, PNTCD. Acestora li s-au alaturat, ulterior, si consilierii PPDD si, prin protocol, aceasta formatiune a obtinut si un post de viceprimar. Intre timp, insa, lucrurile s-au schimbat, iar viceprimarii de la PPDD si UNPR au trecut de partea USL, ceea ce a facut ca Stefan sa piarda majoritatea in Consiliul Local, formata acum de PSD, PNL si PPDD, informeazaRomania Libera.

Adrian Nastase, asteptat la Congresul PSD. Fostul presedinte al PSD Adrian Nastase si-ar putea face aparitia la Congresul PSD din 22 aprilie, anunta B1Tv citand surse din mediul politic. Acesta si-ar fi confirmat deja prezenta. Asaltat de ziaristi dornici sa stie daca pe 22 aprilie vor asista la prima aparitie publica a lui Nastase upa iesirea din inchisoare, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a dat din colt in colt. "Nu am aceasta informatie, nu sunt secretar general al partidului", a spus Zgonea, el aratand ca a fost prezent luni la sedinta BPN al PSD in care s-a discutat despre organizarea Congresului, dar ca a plecat mai repede. "Nu pot sa va spun pentru ca nu am nicio informatie. Daca domnul secretar general v-a informat ca sunt invitati fosti presedinti ai partidului probabil ca domnia sa stie mai multe despre aceasta tema. Nu am aceasta informatie in acest moment. Nu pot sa comentez", a mai spus Zgonea, scrieEVZ.

PNL si Justitia: totul sau nimic! Liberalii vor pastra Ministerul Justitiei doar daca viitorul titular ii va propune pe sefii Parchetului General si DNA. Premierul Victor Ponta a anuntat, ieri, dupa o discutie cu sectia de procurori a CSM ca nu va mai nominaliza direct sefii Parchetului General si DNA. Ponta a explicat ca procurorii din CSM nu au fost de acord cu procedura rapida. Sefii parchetelor vor fi alesi in urma unei selectii in etape, condusa de viitorul ministru al Justitiei. "Am avut o discutie despre procedura: daca mergem pe procedura prevazuta in acest moment de lege, cu propunerea ministrului Justitiei, avizul CSM si numirea de catre presedinte sau daca mergem pe acea procedura discutata si cu ministrul Pivniceru si cu Comisia Europeana, care presupune anumite etape discutate de Pivniceru cu sectia de procurori. Opinia membrilor sectiei de procurori este de a merge pe o procedura de selectie, cu toate acele etape", a explicat Ponta, anuntaAdevarul.