Tariceanu: Antonescu a ajuns dependent de PSD. Fostul premier Calin Popescu- Tariceanu avertizeaza, intr-o declaratie pentru mediafax.ro, asupra declinului din sondaje a PNL si a prezidentiabilului Crin Antonescu. El apreciaza ca Antonescu poate candida si castiga functia de presedinte al Romaniei doar cu ajutorul PSD. Tariceanu lasa sa se inteleaga ca, pe cont propriu, un astfel de demers ar fi sortit esecului. Recent, sociologul Vasile Dancu avertiza ca scaderea lui Crin Antonescu in sondaje creeaza dificultati PSD, care ar putea lua decizia desemnarii unui alt candidat la Presedintie. Principala critica pe care Calin Popescu Tariceanu i-o aduce actualului presedinte al PNL este legata de absenta unei "agende" a partidului, diferita de proiectul prezidential, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Cristian Preda, despre motivul pentru care Ponta a ales-o pe Ramona Manescu la Transporturi: pasiunea comuna pentru raliuri. Europarlamentarul Cristian Preda crede ca premierul Victor Ponta a preferat s-o numeasca pe Ramona Manescu in fruntea Ministerului Transporturilor datorita pasiunii pe care o impartasesc cei doi pentru raliuri. "Multa lume se intreaba inca de ce Victor Ponta a preferat s-o numeasca pe Ramona Manescu la Transporturi, si nu pe mult mai experiementatul Nini Sapunaru. Cred ca raspunsul se afla intr-un interviu acordat de Manescu gazetei Curentul. Iata ce spune Manescu: 'Imi place foarte mult sa pilotez masini. Particip si la tot felul de raliuri, teste pe diferite tipuri de masini, derapaje controlate, fie pe gheata, fie pe uscat. Am participat si in tara si in strainatate, de exemplu, in Finlanda, pe lacuri inghetate'", opineaza Preda, anuntaAdevarul.

Cele doua fete ale austeritatii. Pentru a doua oara de la instalarea la putere in 2012, Cabinetul USL mentine unele dintre masurile de austeritate introduse de Guvernul Boc, masuri aspru criticate pe cand social-liberalii erau in opozitie. Fara prea mari explicatii, Executivul a schimbat si regulile in ceea ce priveste redistribuirea functionarilor publici concediati din motive neimputabile lor. Pe cand la Palatul Victoria se afla ca premier Emil Boc, reprezentantii USL criticau cu vehementa orice masura de austeritate luata, spunand ca nu se justifica in mod real si promitand ca vor remedia situatia imediat ce vor ajunge la putere. Ei bine, la mai bine de un an de la instalarea la guvernare, social-liberalii si-au revizuit categoric atitudinea, mentinand in continuare unele dintre masurile mult hulite, informeazaRomania Libera.

Emil Boc, despre solicitarea lui Sova la DNA: Este din ciclul Ali Baba si cei 40 de hoti. Ceea ce a facut ministrul Dan Sova, mergand la DNA sa se planga de disparitia contractului cu Bechtel, este din ciclul "Ali Baba si cei 40 de hoti", spune fostul premier Emil Boc. "Este din ciclul "Ali Baba si cei 40 de hoti". Cum poti tu, care esti titularul contractului, sa te duci la DNA si sa spui "Mi s-a furat contractul"? Cred ca intram in Cartea Recordurilor cu asemenea solicitare, cand un guvern spune: "Nu sunt in stare sa pazesc un contract, veniti voi si-l gasiti". Este un tertip ieftin pentru a ascunde esenta contractului din 2003, despre care am spus de fiecare data ca este raul primordial in ceea ce s-a intamplat cu Autostrada Transilvania, de acolo s-a inceput prost si, conform legii lui Murphy, ce incepe prost, se termina si mai prost" a spus Emil Boc, scrieEVZ.

Pensiile de lux revin. Dupa militari, urmeaza diplomatii. Premierul Victor Ponta le-a promis, miercuri, diplomatilor de cariera ca din toamna isi vor primi pensiile speciale in cuantumul la care le incasau in anul 2010, cand fostul premier Emil Boc a decis diminuarea lor drastica. De la 1 octombrie, militarii pensionari sunt primii care vor reveni la aceste "pensii de lux". Pensiile taiate prin lege in cazul celor 200-250 diplomati vor fi recalculate incepand cu toamna acestui an, dupa modelul aplicat pentru pensiile militarilor. "Am sprijinit initiativa ministrului, sunt convins ca si Parlamentul o va face, de a indrepta un lucru nedrept care s-a intamplat cu pensiile ambasadorilor. Asa cum am reusit sa facem in cazul militarilor vom reusi si in cazul ambasadorilor", a fost mesajul premierului transmis, miercuri, la reuniunea anuala a diplomatiei romane, anuntaAdevarul.