Tariceanu, lasat de PSD si UDMR sa se descurce cu suspendarea. Propunerea presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, de suspendare din functie a lui Traian Basescu a fost intampinata cu scepticism de social-democrati, in timp ce maghiarii condusi de Kelemen Hunor au anuntat ca nu o sustin. Potrivit unor surse din PSD, acestia nu vor sustine demersul lui Tariceanu de suspendare si nu il vor vota in Parlament. De altfel, ieri, altadata mai contondent in subiecte care il privesc pe Basescu, liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a afirmat ca "ramane ca partidul sa se gandeasca". "Ramane sa stabileasca partidul (oportunitatea suspendarii presedintelui - n.r.). Nu m-am gandit inca. O sa vad ce scrie si in cerere, o sa analizam cam toate aspectele si dupa aceea", a spus Sarbu. Si purtatorul de cuvant al campaniei prezidentiale a lui Ponta, Gabriela Vranceanu Firea, a fost prudenta in declaratii. "Zilele acestea vom avea o sedinta la varful PSD si se va lua o decizie. Va trebui sa analizam foarte profund, inteligent, toate argumentele - si pro, si contra", a spus Firea, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Surse: Corina Cretu va ocupa functia de comisar pentru Politici Regionale. Jurnalistul Emil Hurezeanu a prezentat luni seara, in cursul unei emisiuni a postului de televiziune Digi24, viitoarea componenta a Comisiei Europene, potrivit careia europarlamentarul Corina Cretu va ocupa functia de comisar pentru Politici Regionale. In emisiunea "Jurnalul de seara" de la postul Digi24, Emil Hurezeanu a prezentat componenta Comisiei Europene conduse de luxemburghezul Jean-Claude Juncker. In aceasta echipa, europarlamentarul social-democrat Corina Cretu ar urma sa ocupe functia de comisar pentru Politici Regionale, cu toate ca in zilele trecute era vehiculat o alta functie, cea de comisar pentru Ajutor Umanitar. Astfel, reprezentanta Romaniei ar urma sa preia portofoliul de la Johannes Hahn, anuntaAdevarul.

Braila, condusa de omul de incredere al lui Bunea Stancu. In timp ce presedintele suspendat al Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu (PSD), se afla in arest la domiciliu, la sefia institutiei publice a ajuns un subaltern de-al sau: Ionel Avram (foto), directorul economic al Concivia SA Braila, firma controlata de Bunea Stancu si careia acelasi Bunea Stancu ii atribuia contractele pe fondurile CJ. De altfel, pentru asemenea operatiuni a si fost arestat. Practic, Bunea Stancu a reusit sa puna la conducerea CJ Braila pe omul care stie cel mai bine toate detaliile contractelor incheiate intre CJ Braila si Concivia si in noua sa calitate, de presedinte CJ, directorul economic al firmei lui Stancu are pe mana toate documentele. In plus, prin atributiile sale poate emite dispozitii care sa anuleze sau sa modifice decizii care ar putea fi folosite drept probe pentru acuzatiile aduse baronului PSD de Braila de catre procurorii DNA, informeazaRomania Libera.

Dragnea, despre suspendare: Sa nu ne trezim ca dam martisoare cu Basescu la Cotroceni si Ponta pe tusa. Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a spus la TVR, referindu-se la suspendarea lui Traian Basescu, ca varianta ca social-democratii sa se trezeasca impartind martisoare, in timp ce Basescu ar fi inca presedinte, iar Victor Ponta ales presedinte intre timp, ar sta pe tusa, nu ceva imposibil. Pe de alta parte, presedintele executiv al PSD a explicat ca nu a comis nicio infractiune la referendumul de demitere a lui Traian Basescu din 2012 si ca ce a facut in atatea campanii electorale face si acum si va face in continuare daca va ramane liber, el precizand ca spera sa ramana liber, scrieEVZ.

Sova: Cel mai important este sa nu existe un al treilea mandat pentru regimul Basescu. Purtatorul de cuvant al PSD, Dan Sova, a declarat, luni, in contextul demersului fostului premier Calin Popescu Tariceanu privind o noua suspendare a sefului statului, ca cel mai important este sa nu existe un al treilea mandat pentru regimul Traian Basescu. "Cel mai important este sa nu avem un al treilea mandat pentru regimul Basescu, cu Udrea, Macovei sau Iohannis presedinte. In cadrul conducerii PSD, dar si la nivelul grupurilor parlamentare ale PSD-UNPR-PC vom analiza daca este oportuna demararea procedurilor de suspendare a presedintelui Traian Basescu si vom stabili care este pozitia noastra tactica", a declarat Sova, anuntaAdevarul.