Misterul din jurul discutiilor Klaus Iohannis - Victor Ponta. Klaus Iohannis si Victor Ponta s-au intalnit luni, la Cotroceni, pentru o discutie oficiala, insa nici unul dintre ei nu a dezvaluit concluziile primei intalniri. Am intrebat analistii politici cum comenteaza prima intalnire institutionala dintre proaspatul presedinte si premier. Intalnirile dintre presedinte si prim-ministru au suscitat dintotdeauna interesul opiniei publice si de aceea agenda de discutii ar trebuie sa nu fie secreta, sustin analistii politici. Prima intalnire dintre Klaus Iohannis si Victor Ponta a iesit din tipare. Presedintele Klaus Iohannis postase duminica, pe pagina sa de Facebook, la scurt timp dupa depunerea juramantului, un mesaj in care anunta deja prima intalnire institutionala cu premierul. "L-am invitat la Palatul Cotroceni pe prim-ministrul Victor Ponta, la o intalnire la care vom discuta prioritatile guvernarii, actualitatea politico-economica si perspectivele colaborarii institutionale dintre Presedintie si Guvern. Intalnirea va avea loc la ora 12.00", scria Iohannis, duminica, pe Facebook, conform Adevarul.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Ce face Radu Mazare de Craciun. Mazare a fost intrebat de jurnalisti ce planuri are de Craciun, el spunand ca se va da cu caiacul si va face un gratar. "Anul trecut am mers cu caiacul numai ca in alta parte ceea ce o sa fac si acum. Exact in ziua de Craciun o sa merg cu caiacul si dupa aia o sa facem un gratar", a spus Radu Mazare. El a mai spus ca este posibil ca dupa Revelion sa mearga la munte pentru a schia, dar nu stie daca va fi suficienta zapada. "Stai sa vina zapada, nu vezi ce caldura e. Ca sa fie zapada buna de schi trebuie sa ninga mult, sa o lucreze ei bine cu tunurile, sa vedem daca au invatat. Am prieteni multi acolo pentru ca eu am invatat sa schiez in Sinaia, in Predeal, in Poiana, stiu toate partiile pe dinafara foarte bine. (...) E adevarat ca mi-am dezvoltat mult stilul si imi trebuie partii late si bine batute pentru slalom urias cum ma dau acum, dar sper ca ma descurc, nu o sa fie o problema", a afirmat Radu Mazare, anunta Gandul.

Catalin Ivan, europarlamentar si candidat la sefia PSD. Liderul social-democrat crede ca restrictionarea dreptului la vot a avut efecte majore. "Eticheta de comunisti nu ne mai vine de la Ion Iliescu". Catalin Ivan, eurodeputat socialist, este singurul care si-a anuntat candidatura la sefia PSD. El a fost amenintat cu excluderea, inaintea ultimei sedinte a Comitetului Executiv, chiar de catre Liviu Dragnea, sub pretextul ca ar fi jignit doua colege de partid. EVZ: S-a vorbit mult despre excluderea dvs. inaintea sedintei CEx. Ce s-a intamplat? - Catalin Ivan: S-a vorbit foarte mult despre o sanctiune dura a mea si, eventual, despre o excludere, dar nu si in Comitet. Nu s-a discutat absolut deloc despre solicitarea Rovanei Plumb. Singurul lucru pe care l-am facut a fost sa nu fiu de acord cu Dragnea. Abia cand a spus ca am cheita intoarsa de Marian Vanghelie am fost ferm convins ca vrea sa ma excluda. Si-a dat insa seama ca nu poate sa o faca. Ce se intampla in tara este foarte atent urmarit afara, am relatii foarte bune in Parlamentul European cu partidele din familia socialista europeana. Nu sunt un personaj aparut peste noapte, chiar daca sunt tanar. In tara am multi colegi in CEx care sa ma sustina. Nu ar fi fost o miscare foarte usor de facut. Integral in EVZ.

Noua deviza a Partidului National Liberal: voteaza si contesta. PNL a contestat la Curtea Constitutionala (CCR) doua reglementari la care au contribuit parlamentarii propriului partid. Este vorba de un amendament la Legea bugetului, propus de PNL, si de Legea securitatii cibernetice, adoptata de Senat, inclusiv cu voturile liberalilor. PNL a contestat Legea bugetului de stat pe anul 2015 la Curtea Constitutionala, iar sesizarea va fi analizata intr-o sedinta programata pe 29 decembrie. In sesizarea liberalilor catre CCR, primul argument invocat vizeaza faptul ca proiectul Legii bugetului de stat trebuia inaintat de Guvern Parlamentului pana la 15 noiembrie, termen legal pe care Executivul nu l-a respectat. De asemenea, PNL a reclamat absenta unei strategii fiscal-bugetare, obligatorie potrivit legislatiei in vigoare, scrie Romania Libera.

Codrin Stefanescu, dat afara din platoul emisiunii "Actualitatea romaneasca", de la B1 TV. Secretarul general-adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a fost invitat, luni seara, sa paraseasca platoul emisiunii "Actualitatea romaneasca" de la B1 TV, moderata de Sorina Matei, dupa reprezentantul social-democratilor in repetate randuri i-a intrerupt pe ceilalti invitati, a criticat modul de desfasurare a emisiunii si subiectele discutate. In timpul unei discutii in care se vorbea despre cui a apartinut decizia ca armata sa traga in romani in acele zile, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu a avut un ton si argumente care la un moment dat au enervat-o pe jurnalista Andreea Pora, care a afirmat ca se gandeste sa paraseasca emisiunea, date fiind conditiile. "Eu vreau sa spun foarte clar, daca nu se inceteaza cu ragetele, eu am si altceva de facut", a spus jurnalista invitata in emisiunea de la B1 TV, anunta Adevarul.