Dragnea ameninta cu iesirea PSD de la guvernare: "Nu putem ramane in orice conditii. Eu nu sunt nici orb, nici surd, nici prost" Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a declarat astazi la o intalnire cu membrii PSD ca a discutat cu premierul Victor Ponta si i-a cerut sa revina cat mai curand in tara. El a laudat rezultatele guvernarii, dar a subliniat ca social-democratii nu pot ramane in Executiv daca exista neintelegeri in cadrul coalitiei. "Eu cred ca PSD-ul, de fapt sunt convins ca PSD-ul nu va fi tulburat foarte tare, asa cum se doreste. Deja este straveziu. Eu nu sunt nici orb, nici surd si nici prost sa nu inteleg care este de fapt miza. Miza unor oameni politici si a unui om care nu mai e politic, domnul Iohannis", a spus Dragnea, citat de Agerpres. Integral pe Adevarul.ro.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Marian Oprisan, ultimatum pentru premier: Ponta trebuie sa se intoarca de urgenta in tara si sa spuna clar ce are de gand sa faca! "Victor Ponta trebuie sa se intoarca de urgenta in tara! Datoria lui e sa se intoarca urgent si sa spuna clar ce are de gand sa faca. Daca Victor Ponta nu intelege, nu e bine", a declarat Marian Oprisan la Realitatea TV. El a mai spus ca Victor Ponta trebuie "sa se intoarca la post imediat" deoarece "lucrurile nu merg bine pentru partid si guvernare". Miercuri seara, coordonatorul PSD, Liviu Dragnea, spunea ca in partid exista "o stare de dezorientare in organizatii" si ca ar fi bine ca Victor Ponta "sa incerce sa faca un efort, chiar dureros" sa se intoarca, scrie Gandul.

Predoiu: Guvernul nu a luat masurile necesare de pregatire a Codului Fiscal. Acest puroi in economie afecteaza si alte segmente Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a declarat, la Realitatea TV, ca Victor Ponta nu mai are capacitate de guvernare si ca Romania se afla intr-o criza politica. El atras atentia ca guvernul Ponta nu poate aplica Codul Fiscal, deoarece faptul ca a taiat investitiile inca de anul trecut si faptul ca s-au facut reforme, va avea urmari nefaste, iar "acest puroi in economie afecteaza si alte segmente". "Guvernul Ponta nu poate aplica acest Cod Fiscal: a taiat investitiile inca de anul trecut, chiar daca avem o crestere din punct de vedere macro-economic. Nu s-au facut reforme, acest puroi in economie afecteaza si alte segmente. Ponta nu a stopat coruptia, a tinut investitorii departe, chiar si pe cei romani", a spus Catalin Predoiu, la Realitatea TV. Integral pe EVZ.

ALDE vrea sa convinga romanii din diaspora sa se intoarca in tara. Ce lege vor propune "A venit momentul ca institutiile din Romania impreuna cu societatea civila si mediul academic sa dezbata necesitatea unei Strategii pentru incurajarea romanilor din diaspora sa revina in Romania. Cea mai simpla solutie este sa facem din Romania o tara ca afara, cu autostrazi si salarii decente, cu servicii medicale de calitate. Suntem in al treilea an de crestere economica si trebuie, indiferent de culoarea politica a guvernelor, sa luptam pentru o economie puternica. (...) In perioada urmatoare, ALDE va face o invitatie catre toti actorii responsabili din politica, administratie si societatea civila pentru a demara acest dialog. Noi pregatim o Lege a Familiei pentru Romania. Nu putem avea familie neintregita. Fac un apel catre toti decidentii responsabili din Romania sa propunem impreuna solutii pentru a incuraja romanii din diaspora sa revina sa munceasca si sa traiasca in Romania", a declarat vicepresedintele ALDE, Codrin Scutaru, informeaza Romania Libera.

Ioan Rus a plecat de la minister semnand o scrisoare deschisa plina de regrete si de sfaturi: "Romania are nevoie de alta generatie de politicieni" La finalul mandatului de ministru al Transporturilor, incheiat in forta cu o demisie, Ioan Rus a semnat o scrisoare deschisa prin care le cere iertare romanilor care s-au simtit jigniti de vorbele sale. Ioan Rus a spus la o emisiune de la Digi TV ca romanii care lucreaza in strainatate au acasa sotii "curve" si copiii "golani". Pe site-ul Ministerului Transporturilor, Rus spune ca a "incercat sa fiu mai degraba un om al actiunii, mai putin al cuvintelor. Imi dau seama ca felul in care m-am exprimat a cauzat suferinta multora dintre dumneavoastra, iar pentru acest fapt am inteles sa imi dau demisia". Mai departe, clujeanul care a condus Ministerul Transporturilor isi cere iertare "pentru cuvintele pe care le-am folosit in legatura cu aceia dintre ei nevoiti sa plece sa lucreze in strainatate in cautarea unei vieti mai bune pentru ei si pentru copiii lor", scrie EVZ.