Traian Basescu: Romania nu e pregatita pentru zona euro. Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, a declarat ca Romania nu poate intra in zona euro fara sa aduca companiile de stat cu datorii pe linia de plutire. "Nu poti sa intri in eurozona cu o jumatate de economie necompetitiva, cu sectorul de stat. Cai ferate, minerit, termocentrale, care nu sunt competitive si in momentul in care intri in eurozona aceste companii necompetitive si care inregistreaza datorii acum vor fi pur si simplu zdrobite de noua moneda", a spus Traian Basescu, pentru Digi24. In ultimul an al mandatului sau, Basescu declara ca obiectivul Romaniei pentru adoptarea monedei este 2018-2019, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Klaus Iohannis: Nu am avut inca un contact cu presedintele Putin. Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, in urma discutiilor cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, ca nu a avut inca un contact cu presedintele Rusiei, Vladimir Putin. "Eu personal, dupa cum stiti, nu am avut inca un contact cu presedintele Putin", a spus seful statului, intrebat daca a avut discutii cu liderul de la Kremlin, de la preluarea mandatului. De asemenea, Iohannis a precizat ca Romania este "exact pe aceeasi lungime de unda ca si Uniunea Europeana si NATO" in ceea ce priveste relatia cu Rusia. "Dialogul este intotdeauna important si impreuna cu partenerii atat din UE si cat si din NATO incercam sa evitam o situatie in care animozitatile ar escalada in relatia, sigur, cu Federatia Rusa. E important de evitat ceva similar cu Razboiul Rece si este, in acelasi timp, importan de gasit cai pentru continuarea unui dialog. Aici Romania este exact pe aceeasi lungime de unda ca si UE, ca si NATO, si astazi cu domnul secretar general am abordat si am discutat aceasta chestiune. In aceasta etapa, Romania participa la aceste eforturi impreuna cu partenerii atat din UE, cat si din NATO", a afirmat Klaus Iohannis, raspunzand unei intrebari privind dialogul ruso-roman, anuntaAdevarul.

De frica ruperii Coalitiei unele filiale ale PSD vor liste comune cu UNPR la alegeri. Gabriel Zetea, presedintele PSD Maramures a propus filiale UNPR din acelasi judet candidaturi comune pentru alegerile locale din 2016, se arata intr-un comunicat al PSD Maramures semnat de Zetea. "Coalitia guvernamentala functioneaza, iar UNPR si ALDE sustin, pe mai departe, Guvernul Victor Ponta care va exista in continuare cel putin pana la finalul anului 2016. In ceea ce priveste relatia cu UNPR, eu sunt convins ca lucrurile vor merge inainte, pentru ca progresistii au fost, intotdeauna, parteneri loiali si seriosi", se scrie in comunicatul de presa. "In judetul Maramures, personal, consider UNPR ca principalul partener al PSD si am facut o propunere concreta reprezentantilor acestora ca, in decurs de maximum o luna, sa semnam un protocol pentru candidaturi comune la alegerile locale din 2016, in intreg judetul. Imi doresc sa fim primul judet din tara care demonstreaza ca relatia dintre PSD si UNPR e una bazata pe incredere si ca impreuna putem sa fim mult mai puternici", a mai adaugat Zetea, informeazaRomania Libera.

Scandal in noul PNL. Mihaita Calimente si Gheorghe Falca se acuza de sabotaj. Scandal in filialiala PNL de la Arad. Gheorghe Falca (ex-PDL),co-presedinte al filialei judetene a noului PNL, este acuzat ca ar fi incercat sa il "lucreze" la Bucuresti, la conducerea centrala a partidului, pe deputatul Mihaita Calimente. Conform site-ului stiripesurse.ro, citaand newsar.ro, Calimente si-ar fi rezolvat, la varful partidului, o pozitie eligibila pe lista noului PNL pentru elgerile de anul viitor. Se pare ca Falca ar fi batut la mai multe usi din conducerea partidului pentru a-l scoate pe acesta din lista de candidati. Se pare ca Gheorghe Falca ar fi esuat in incercarea sa de a-l trece pe linie moarta pe Calimente. Acesta din urma s-a enervat cumplit cand a aflat de strategia lui Falca, mai ales ca nu il are la inima, scrieEVZ.

Pentru care fost presedinte se pregateste Palatul lui Ceausescu? Guvernul a adoptat o hotarare prin care Palatul Primaverii, fosta locuinta a lui Nicolae Ceausescu, va deveni resedinta unui fost presedinte al Romaniei. Hotararea nu spune exact carui fost sef de stat ii va reveni imoblilul, iar la Guvern s-a instalat o stranie secretomanie asupra acestui subiect. In lipsa premierului Victor Ponta, Guvernul a aprobat in ultima sedinta o hotarare prin care un corp din Palatul Primaverii, resedinta construita pentru Nicolae Ceausescu, sa fie rezervata unui fost presedinte al Romaniei. Informatia a aparut mai intai pe surse, apoi a fost confirmata de purtatorul de cuvant al Guvernului, Corneliu Calota. "Da, este adevarat, s-a aprobat o astfel de hotarare, dar nu stiu mai multe detalii", a spus Calota pentru "Adevarul". Hotararea inca nu a fost publicata in Monitorul Oficial.