Bogdan Aurescu, intrevederi cu Mahmoud Abbas si presedintele Parlamentului Israelian in cursul zilei de luni Ministrul de Externe al Romaniei, Bogdan Aurescu, a avut luni intrevederi cu presedintele Autoritatii Palestiniene Mahmoud Abbas si cu presedintele Knesset-ului (parlamentul unicameral al Israelului) Yuli-Yoel Edelstein, in cadrul unei vizite diplomatice intreprinse in zona. Intalnirile s-au axat pe crearea unui climat detensionat intre cele doua state, in scopul reluarii negocierilor de pace israelo-palestiniene. Potrivit unui comunicat al MAE, in timpul intrevederii cu presedintele palestinian Mahmoud Abbas, ministrul Bogdan Aurescu a exprimat sprijinul Romaniei pentru dezvoltarea capacitatilor institutionale palestiniene in cadrul unor programe bilaterale si multilaterale, ca o contributie concreta a Romaniei la sustinerea solutiei celor doua state, anunta Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Un senator roman, candidat la postul de vicepresedinte al PPE La mijlocul acestei saptamani Partidul Popular European se va reuni la Madrid pentru Congresul anual al popularilor europeni. Astfel, intre 21-22 octombrie 2015, reuniunea statutara a PPE va constitui prilejul de alegere a conducerii formatiunii politice. Actualul presedinte, Joseph Daul, candideaza pentru un nou mandat, la fel ca si senatorul roman si presedinte al Comisiei pentru Afaceri Europene a Senatului, Anca Boagiu, care spera sa isi reinnoiasca mandatul de vicepresedinte PPE, scriu cei de la caleaeuropeana.ro. Potrivit unui comunicat oficial al Partidului Popular European la Congresul de la Madrid cei 749 de delegati din 32 de tari vor alege membrii noului board PPE, si anume presedintele, secretarul general, 10 vicepresedinti si trezorierul partidului, scrie Gandul.

Senat: Copiii si tinerii din mediul rural, fara posibilitati materiale, sprijiniti sa continue studiile Senatorii au adoptat, in sedinta plenului de luni, o propunere legislativa care vizeaza acordarea de catre stat a unui sprijin material copiilor si tinerilor din mediul rural, astfel incat acestia sa isi poata continua studiile liceale si profesionale, informeaza Agerpres. De acest sprijin financiar beneficiaza copiii si tinerii din mediul rural cu varsta de pana la 18 ani. Selectia se realizeaza pe baza criteriilor de performanta si sociale, stabilite prin metodologia elaborata de Ministerul Educatiei, "in functie de resursele disponibile", informeaza EVZ.

Inchisoare pentru presupusa lipsa de patriotism Un grup de 36 de parlamentari PSD si UNPR intentioneaza sa introduca in Codul Penal "ofensa adusa unor insemne nationale". Printre cei 36 de parlamentari initiatori se afla Mihai Fifor, Marian Neacsu, Serban Mihailescu, Doina Silistru, Gabriela Firea, Florin Iordache, Gabriel Vlase sau Marcel Ciolacu. Proiectul a generat deja controverse, atat din cauza tematicii, cat si din cauza unor definitii vagi. Astfel, prin dispret fata de insemnele Romaniei, fata de emblemele sau semnele de care se folosesc autoritatile se intelege "lipsa de consideratie sau de stima", "sentiment prin care se judeca un lucru ca fiind nedemn de atentie" sau defaimare, informeaza Romania Libera.

Adrian Nastase, atac la Dragnea: Nu am fost la Congresul PSD pentru ca nu am fost invitat. Unii din PSD cred ca reforma inseamna sa te ocupi de trecut Fostul premier Adrian Nastase spune ca nu a participat la Congresul PSD, desfasurat ieri la Sala Palatului, pentru ca nu a fost invitat. Fostul lider al PSD a criticat planul de reforma a lui Liviu Dragnea, noul presedinte al partidului, care vizeaza inlaturarea etichetelor care tin de trecutul PSD, "Caii din imagine fug pentru ca le e frica de ceva sau pentru ca vor sa ajunga UNDEVA. Fiecare poate interpreta cum vrea imaginea alaturata. PS Mai multi jurnalisti m-au intrebat de ce nu am fost la Congresul PSD. Raspunsul e simplu - nu am fost invitat", a mai spus Nastase, scrie Adevarul.

Citeste mai mult: adev.ro/nwgs, anunta Adevarul.