Cine vine la Palatul Victoria? Absolut toate combinatiile posibile. Demisia premierului Victor Ponta a deschis lupta pentru Putere, insa PSD are in continuare prima sansa la guvernare. Mai sunt insa si alte variante, unele pur teoretice, dar cerute in strada, de protestatari, altele plauzbile, dar gandite meschin de politicieni, strict din interes politic. "Adevarul" va prezinta toate posibilitatile care pot duce la formarea unui nou Executiv, in conditiile in care Iohannis a convocat partidele la consultari. Pastrarea actualei coalitiii de guvernare, dar cu alti oameni in fruntea Guvernului, care sa-i inlocuiasca pe Victor Ponta si pe Gabriel Oprea, este varianta care se cristalizeaza dupa ziua de ieri. Toti liderii actualei majoritati - Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu, Daniel Constantin si Gabriel Oprea - s-au pus de acord sa sutina un alt premier, pentru ca asta este varianta care le convine tuturor. Social-democratii nu vor sa renunte la robinetul cu bani publici in prag electoral, ALDE s-ar putea destrama daca ar trece in Opozitie, iar UNPR va face exact ce ii cere Dragnea, pentru ca scopul progresistilor este sa mearga in alegeri pe liste comune cu PSD. Altfel, ar disparea de pe scena politica, scrieAdevarul.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Nici o decizie la Cotroceni: Iohannis mai asteapta. Momente de criza la Palatul Cotroceni: cu putin inainte de declaratia de presa, a existat riscul ca pupitrul presedintelui Klaus Iohannis sa se prabuseasca, situatie evitata in ultima clipa. In aceasta dupa-amiaza erau asteptate decizii majore la Palatul Cotroceni, precum numirea unui premier interimar sau declansarea consultarilor politice, dar presedintele Klaus Iohannis le-a amanat. Seful statului a tinut o declaratie de presa, dar el s-a limitat sa expuna cauzele crizei, fara sa anunte care sunt insa intentiile sale. Presa nu a fost lasata sa puna intrebari, anuntaEVZ.

Vasile Blaga: "PNL nu fuge de preluarea guvernarii. Cetatenii doresc alegeri anticipate". Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat, miercuri, ca PNL propune alegeri anticipate pentru ca intelege ca asta isi doresc cetatenii, nu pentru ca opozitia si-ar fi retras propunerile facute de-a lungul timpului de preluare a guvernarii. "Nu despre asta discutam. Noi avem ... nu ne-am retras propunerile ca atare. Noi intelegem ce isi doresc romanii. Romanii isi doresc sa fie reprezentati de cei pe care doresc ei sa ii voteze. Pentru ca sunt nemultumita de modul in care arata astazi Parlamentul si modul in care sunt reprezentati de fortele politice in Parlament. De aceea dorim alegeri anticipate", a raspuns copresedintele PNL Vasile Blaga, intrebat daca PNL este mai este pregatit sa intre la Guvernare, asa cum declara. Copresedintele PNL a mai spus ca este important ca alegerile anticipate sa aiba loc in cel mai scurt timp posibil, informeazaGandul.

Vasile Dancu, decorat de presedintele Germaniei. Presedintele Germaniei, Joachim Gauck, i-a acordat profesorului Vasile Dancu Crucea de Merit in rang de cavaler a Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania, a anuntat, miercuri, Ambasada Germaniei la Bucuresti. Potrivit sursei citate, insemnele ordinului ii vor fi acordate lui Dancu, pe 10 noiembrie, de catre ambasadorul Germaniei, Werner Hans Lauk, scrieEVZ.

Bilantul lui Ponta: certuri cu Basescu, ruperea USL, pierderea alegerilor, DNA. Economia premierului demisionar: protectie sociala pe datorie. Social-democratul Victor Ponta a condus patru Guverne in perioada mai 2012 - noiembrie 2015. Primul Guvern Ponta a venit la putere in urma cu trei ani si jumatate, cu sprijinul PNL, intr-o coalitie denumita Uniunea Social-Liberala, infiintata cu doar un an inainte. Cabinetul Ponta s-a instalat pe fondul tensiunilor din strada, din primavara lui 2012, in urma carora Emil Boc a demisionat si dupa ce urmatoarea echipa guvernamentala, condusa de Mihai-Razvan Ungureanu, a fost demisa printr-o motiune de cenzura in Parlament. Ponta a debutat in forta in functia de premier. La 8 mai 2012, in prima sedinta de Guvern, a decis trecerea Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC) de la Ministerul Dezvoltarii in subordinea directa a Guvernului, iar zece zile mai tarziu, Constantin Grajdan este numit sef al ISC. Noul numit retrage peste patru zile ISC din calitatea de parte civila in dosarul "Trofeul Calitatii", sustinand ca institutia nu a fost prejudiciata de faptele de care Adrian Nastase era acuzat. Dupa reactiile din presa, premierul Ponta l-a demis pe Grajdan, sustinand ca a luat decizia "din cauza comportamentului acestuia", anuntaAdevarul.