PNL nu vede candidatul la Bucuresti de haosul din partid Numele candidatilor PNL pentru sectoare, dar si la Capitala, raman cunoscute doar pe surse. Un sondaj intern arata ca PSD este plasat mult mai bine in raport cu liberalii. Cu aproape trei luni inainte de alegerile locale, liberalii din Bucuresti inca nu si-au desemnat candidatii. Astfel, intr-o sedinta avuta ieri seara, s-a decis ca sondajul care ii vizeaza pe candidatii din sectoare sa fie realizat in teren, pe un esantion de 785 de persoane, urmand ca rezultatele sa fie prezentate pe data de 3 martie, anunta EVZ.

PoliticShowFoto: Colaj foto

Cozmin Gusa: Iohannis a avut o atitudine anti-Justitie. S-a asezat de partea lui Dan Voiculescu Consultantul politic, Cozmin Gusa, a declarat, joi, in cadrul unei interventii telefonice, la Realitatea TV, ca presedintele Klaus Iohannis "a avut o atitudine anti-justitie" si "s-a asezat de partea lui Dan Voiculescu" in momentul in care a luat apararea trustului Intact. "Domnul Iohannis, dupa parerea mea, a facut exact acea greseala pe care o face de la inceputul mandatului, respectiv asculta de catre niste consilieri ai dansului care nu sunt competenti sau sunt interesati intr-un sens negativ mandatului pentru care a fost investit domnul Iohannis. Domnul Iohannis a avut o atitudine anti-justitie, din nefericire pentru dansul, si asta e cu atat mai dureroasa cu cat la randul dansului e subiectul unei atitudini a justitiei in forma finalizata", integral pe Adevarul.

DNA cere aviz pentru retinerea si arestarea unei senatoare Procurorul sef al DNA a transmis Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cererea si referatul, in vederea sesizarii ministrului Justitiei, pentru a solicita Senatului incuviintarea retinerii si arestarii senatoarei Anca Doina Tudor, acuzata de complicitate la infractiunea de luare de mita. Datele din dosar arata ca in perioada martie-mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat in mod direct "pe inculpatul Tudor Daniel George sa primeasca suma de 200.000 de euro (din suma totala de 300.000 de euro primita de inculpatul Tudor Daniel George), pentru ca, in schimb acesta, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, sa favorizeze o firma de asigurari care facuse obiectul unor activitati de control", scrie Gandul.

UDMR s-a solidarizat cu primarul Antal Arpad, cercetat de DNA. Vezi consecintele acestui gest Senatorul PNL de Covasna Marius Obreja a declarat ca solidarizarea conducerii UDMR, exprimata public, cu primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, cercetat de DNA intr-un dosar legat de atribuirea unor contracte de modernizare a infrastructurii orasului, reprezinta o 'presiune asupra actului de justitie', informeaza Agerpres. Parlamentarul observa ca liderii UDMR nu au manifestat vreo 'preocupare similara pentru alte persoane in afara celor de etnie maghiara', in schimb pentru toate 'spetele' in care au fost implicati cetateni sau demnitari de etnie maghiara, precum deputatul Marko Attila, primarul municipiului Miercurea Ciuc, Robert Raduly, sau cei doi cetateni din Targu Secuiesc acuzati de terorism pentru intentia de a amplasa de 1 Decembrie un dispozitiv exploziv, au 'anuntat solidaritate, i-au insotit pana la portile DNA si au comunicat public aceste lucruri', anunta Romania Libera.

Ion Iliescu a fost omul cu ideea chemarii premierului Ciolos in Senat Dezvaluirea a fost facuta de senatorul PSD Serban Nicolae in emisiunea "Sinteza zilei". El a povestit cum a fost sunat de Iliescu, imediat dupa ce a aflat ce s-a intamplat la Antena 3 cu descinderea inspectorilor ANAF, si i-a spus ca partidul si parlamentarii trebuie sa reactioneze dur. Fostul presedinte si-a amintit cum, in 2005-2006, premierul de atunci, Calin Popescu Tariceanu, a fost chemat de PSD in Parlament ca sa dea explicatii despre criza. Serban Nicolae a mai povesti ca a discutat a doua zi cu Tariceanu despre acest dialog cu Ion Iliescu, iar acesta a anuntat aproape imediat ca il va chema in plenul Senatului pe primul ministru Dacian Ciolos si-i va cere sa explice actiunea in forta a inspectorilor de la ANAF, informeaza EVZ.