Traian Basescu a raspuns celor care vor sa stie daca va candida la Primaria Capitalei.Joi seara, la Romania TV, in cadrul emisiunii moderate de Victor Ciutacu, Traian Basescu a raspuns jurnalistului Bogdan Chirieac, care a dorit sa afle daca fostul sef de stat va candida la Primaria Capitalei. "Va las nelinistit (n.r. - pe Bogdan Chirieac). Asa mult imi place sa va las nelinistit. Acum sunt un simplu cetatean care face si spune ce vrea el. Gandesc profund la a candida sau la a nu candida", spus Basescu in momentul in care a fost intrebat de Bogdan Chirieac daca macar reflecta la posibilitatea de a candida, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Primarii penali se intorc in forta: "Au o parere foarte proasta despre electorat".In ciuda gravelor probleme penale, fosti primari bucuresteni, printre care Marian Vanghelie, Neculai Ontanu sau Cristian Popescu Piedone, sunt la un pas de a intra din nou in cursa electorala, iar sondajele arata, paradoxal, ca au si cele mai mari sanse sa castige. Tupeul candidatilor si slaba cultura politica a electoratului ar fi explicatiile sociologice pentru aceasta situatie neverosimila. Dupa zece luni petrecute in arest preventiv si arest la domiciliu, Marian Vanghelie isi pregateste campania pentru castigarea celui de-al cincilea mandat la Primaria Sectorului 5. La un an de cand a fost suspendat din functia de primar, ca urmare a problemelor penale pe care le are, Vanghelie anunta ca va revitaliza Partidul Dreptatii Sociale (PDS), infiintat in urma cu sapte ani, formatiune politica care sa faca opozitie PSD, relateazaAdevarul.

Iohannis cheama partidele la consultari pe tema sigurantei nationale.Presedintele Klaus Iohannis a trimis o scrisoare liderilor partidelor parlamentare prin care ii invita la consultari, marti si miercuri, la Palatul Cotroceni, pe tema legislatiei privind securitatea nationala. Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, marti sunt asteptati reprezentantii PSD (ora 10,00), PNL (11,00), UDMR (12,00), iar miercuri cei de la UNPR (10,00), ALDE (11,00), grupul parlamentar al minoritatilor (12,00). Miercuri seara, intr-o emisiune televizata, presedintele Klaus Iohannis a precizat ca anterior va avea o discutie cu premierul Dacian Ciolos despre legislatia in domeniul securitatii nationale, scrieRomania Libera.

Vanghelie nu vrea sa spuna daca va candida la primaria Sectorului 5 sau la Primaria Capitalei din partea PDS, dar vrea ca Liviu Dragnea sa contracandideze impotriva lui la locale.Marian Vanghelie, primarul suspendat al Sectorului 5, nu a vrut sa spuna, joi, daca se va candida pentru acest sector sau pentru primaria Capitalei din partea PDS, dar l-a invitat pe liderul PSD, Liviu Dragnea, sa il contracandideze la locale. Totodata, el a detaliat proiectele sale pentru Bucuresti. Potrivit Mediafax, la o conferinta de presa, desfasurata la Palatul Parlamentului, fostul primar al Sectorului 5 a declarata ca isi va asuma presdintia comitetului de initiativa pentru reorganizarea Partidului Dreptatea Sociala (PDS), la propunerea facuta de liderul acestei organizatii politice, afirmand ca mai multi social democrati se vor alatura formatiunii, scrieEVZ.

Anuntul candidatului PNL la Primaria Ploiestiului, dupa ce a iesit de la DNA.Senatorul PNL Andrei Volosevici a declarat, luni, la iesirea de la sediul DNA Ploiesti, ca nu a fost fortat sa renunte la candidatura pentru Primaria Ploiesti si ca e vorba de o decizie de "bun-simt", precizand ca ii pare rau ca nu a facut-o mai devreme, transmite corespondentul MEDIAFAX. "A fost decizie proprie si chiar imi pare rau ca nu am luat-o un pic mai devreme. Aici am gresit eu un pic.Vreau sa fie foarte clar, nu am avut vreo forma de fortare, ba din contra. (...) Este o chestie de decenta simpla si de respect pentru partid", a declarat, la iesirea de la sediul Directiei Nationale Anticoruptie Ploiesti, senatorul PNL Andrei Volosevici, relateazaGandul.