Leafa merge, parlamentarii fac campanie in tara. Dupa ce au avut numeroase sedinte la care nu au intrunit cvorumul si au limitat programul saptamanal de activitate in Parlament de la 3 la 2 zile, deputatii au luat decizia sa nu mai vina deloc la munca in urmatoarele saptamani. Senatorii sunt deja in vacanta Mai exact, deputatii isi reiau cativitatea tocmai pe 7 iunie, deci dupa alegerile locale, care vor avea loc duminica, 5 iunie. "Parlamentarii vor lucra in teritoriu mai abitir ca pana acum. (...) De ce sa ne furam caciula sa spunem ca venim aici, sa facem cheltuieli inutile atata timp cat ati vazut ca nu am avut cvorum nici macar astazi", a argumentat secretarul Camerei Deputatilor, Niculae Mircovici. Senatorii au fost chiar mai rapizi: sunt in vacanta de o saptamana, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, neexcluzand varianta ca acestia sa vina la Bucuresti abia dupa alegerile locale. Atunci ei vor lucra doar trei saptamani, pentru ca de la 1 iulie pana la 1 septembrie intra in vacanta parlamentara, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Prieteni si la chiulit. Sebastian Ghita si Victor Ponta, in topul chiulangiilor din Parlament. Deputatii Nicolae Paun, Victor Ponta si Sebastian Ghita au lipsit cel mai mult din Camera Deputatilor in luna martie. Martin Eduard Stelian si Nicolae Paun au avut cate 18 absente, Sebastian Ghita - 12 absente, iar Victor Ponta si Daniel Fenechiu (neafiliat) - cate 10 absente, potrivit unei situatii prezentate marti in Biroul permanent, potrivit Agerpres. Pe pozitiile urmatoare se situeaza deputatii Bogdan Diaconu (neafiliat) si Radu Popa (neafiliat) cu cate opt absente, Cornel Comsa (neafiliat) - 7, Florentin Gust (neafiliat) - 5, Lola-Gabriela Anghel (neafiliat) - 4, Silviu Petrea (PSD) si Florin Tataru (PSD) - cate 2, Tudor Ciuhodaru (PSD), Emil Mot (PSD), Petru Movila (neafiliat) - cate o absenta. Fostul premier Victor Ponta s-a aflat in ultimele patru luni printre deputatii care au lipsit cel mai mult din Parlament in ultimele doua luni. Potrivit regulamentului, deputatii care absenteaza sunt sanctionati cu 1% din indemnizatia lunara bruta pentru fiecare absenta, anuntaAdevarul.

Dragnea vrea dublarea numarului de alesi pentru diaspora, "dar nu acum". PSD este deschis la "dublarea, triplarea" numarului de alesi pentru diaspora, insa dupa alegerile parlamentare pentru ca este mai putin de un an pana atunci, a spus marti presedintele partidului, Liviu Dragnea. Liderul social-democratilor a spus ca partidul sau este deschis la "orice fel de dublare, triplare" a numarului de parlamentari, insa ca nu va fi niciodata de acord cu schimbarea legilor electorale cu mai putin de un an inainte de alegeri. "N-avem niciun fel de problema, suntem deschisi la orice fel de dublare, triplare. Pentru noi nu este o problema, asa cum nu era o problema nici alegerea in doua tururi. Daca prin consens sau printr-o dezbatere foarte sanatoasa ajungem la concluzia ca trebuie sa fie trei tururi la alegerile locale, incepand cu urmatoarele alegeri suntem de acord, nu asta e o problema, trebuie sa fie argumente, informeazaGandul.

Prima alianta PNL-UNPR se infiripa in judetul Timis. Organizatiile judetene ale PNL si UNPR sunt pregatite sa formeze, dupa alegerile locale, majoritati in toate primariile, in ciuda protocoalelor semnate de liderii de la Bucuresti Relatiile dintre UNPR si PSD sunt aproape inexistente in judetul Timis. "Cu stanga nici cruce nu poti sa faci", declara, recent, liderul local UNPR, Ion Raducanu. Contactat de "Evenimentul zilei", acesta a explicat ca nu are nicio problema sa faca alianta cu PNL. "Prin natura mea, prin educatia mea, am fost mereu de stanga. Prin activitatea mea de dupa 1990 sunt liberal. Sunt undeva la mijloc. Nu am nicio problema sa inclin balanta in stanga sau in dreapta. Daca, dupa alegeri, imi sta mai bine in dreapta, voi face majoritati in consiliile locale cu dreapta", a declarat el. In plus, liderul UNPR garanteaza ca poate face alianta cu PNL indiferent care e linia impusa de partid. "Aici, la Timis nu ascultam ordine venite din birouri de la Bucuresti", a precizat Raducanu. Potrivit acestuia, ar colabora cu PSD dupa locale doar daca social- democratii ar deveni respectuosi. "Daca ma respecti, te respect si eu, daca nu, nu. Totul are o limita", a spus liderul progresist, scrieEVZ.

Sase luni de tehnocratie: Ce a schimbat Guvernul Ciolos in viata politica romaneasca. In primele sase luni de mandat, Guvernul Ciolos a fost macinat de mai multe scandaluri, care s-au lasat cu demiterea a patru ministri, a dezvoltat o relatie buna cu presedintele Klaus Iohannis, s-a implicat in politica externa si a schimbat garnitura de prefecti numti de Victor Ponta. Specialistii contactati de "Adevarul" au tras cateva concluzii dupa primele sase luni ale Cabinetului Ciolos. Astazi se implinesc sase luni de cand Guvernul Ciolos a depus juramantul de investitura, ca urmare a nominalizarii presedintelui Klaus Iohannis, care a pariat pe un Guvern apolitic, ca raspuns la strigatele care s-au auzit in Piata dupa tragedia din Colectiv. "Adevarul" a analizat primele sase luni de mandat ale Executivului Ciolos pentru a arata ce s-a schimbat in Romania dupa Colectiv si inlocuirea Guvernului Ponta cu un Guvern format din tehnocrati.